Przejdę od razu do sedna sprawy. Postanowiłem złożyć jakiś zestawik, moim pomysłem jest kupno jakiejś płytki na LGA1155, tyle, że chciałbym, by wyszło to jak najtaniej. Zastanawiałem się też nad LGA775, ale doszedłem do wniosku, że gdybym kiedyś chciał zrobić upgrade to byłbym trochę w dupie. No więc:
* Mobo: dobrze byłoby, gdyby płyta była tania a zarazem dobra... i miała integrę. No i LGA1155. Wiadomo o co chodzi.
* CPU: Myślałem nad jakimś Pentiumem G, którego MOŻE dostanę nieco taniej, ale inne propozycje mile widziane. Nadal mile widziane jak najtańsze opcje.
* GPU: To już na prawdę na samym końcu, kiedyś uzbieram na to pieniądze, ale szczęśliwy byłbym, gdyby nie było bo żadne srAMD, a GeForce. Wiadomo, sterowniki na Linuksa, wsparcie i te inne sprawy.
* PSU: No, PSU to nie jest rzecz, na której się oszczędza, tak więc tutaj prosiłbym o propozycje jak najlepszego. Oddam wioskę dziewic za na prawdę cichy zasilacz. Bardzo cichy. Kocham ciszę.

* RAM: wedle pomysłów, a zarazem jak najtaniej.
* HDD: jak w przypadku RAM.
* Chłodzenie na CPU etc: Tutaj również byłbym szczęśliwy, gdyby było ono cichutkie bądź w miarę ciche a zarazem wydajne. Jak już mówiłem, kocham ciszę.

* Inne komponenty: Takie jak napędy, myszki, klawiatury i inne wuje muje, które przyjdą Wam do głowy, a których zapomniałem tu podać, tylko bez obudowy, bo mam starego dobrego big towera, nie widzę potrzeby jej zmiany. No i jak zwykle, jak najtaniej.
Wiem, że nie da się zrobić wszystkiego tak, by było wy*****ie i bardzo tanio, ale nadal chciałbym, by cały zestaw wyszedł jak najtaniej.
/me liczy na Waszą pomoc i posyła pozdrowienia z Kremla.