a ja właśnie dlatego wolę stare sterowniki - nie mają tego wrednego panelu, będąc wychowanym na tym klasycznym przynajmniej wiem gdzie co jestdomel pisze:Mam problem z nowym panelem sterownia nvidi bo chodzi mi o możliwość regulacji jasności, nasycenia itd. Dowiedziałem się że te ustawienia są w nowym panelu sterownia ale dopiero w sterownikach od 2007 r. a moje są z 2006 a innych do GF 5200 FX nie mogę znaleźć czekam na waszą pomoci wiadomo że jak się sprawa rozwiąże to będzie pite.
- Pobierz driver w wersji 97.46 http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/95 ... _vista.exe i wypakujdomel pisze:Mam problem z nowym panelem sterownia nvidi bo chodzi mi o możliwość regulacji jasności, nasycenia itd. Dowiedziałem się że te ustawienia są w nowym panelu sterownia ale dopiero w sterownikach od 2007 r. a moje są z 2006 a innych do GF 5200 FX nie mogę znaleźć czekam na waszą pomoci wiadomo że jak się sprawa rozwiąże to będzie pite.
u mnie nie było takiego błędu ;P Możesz się śmiać, ale ja nie mam fazy na najnowsze, lecz na sprawdzone sterowniki. Wgrałem kiedyś najnowsze - miały błąd w OpenGL, Quake się wykrzaczał. Innym razem jak wgrałem nowe sterowniki to mi rozwaliły pół systemu...jedrekk pisze:Ta i dlatego instalowałeś 77.77, które miały błąd wyłączający wentylator na karcie.
77.77 na GT220jedrekk pisze:Ta i dlatego instalowałeś 77.77, które miały błąd wyłączający wentylator na karcie.
Hmm, nigdy w życiu na żadnych sterownikach od nvidii nie miałem ani jednego błędu... Natomiast 77.77 (ja ich nie używałem) posiadają opinię wadliwych, na których często wariują wskaźniki wiatraczków. Podobno to spowodowały te twoje bugi pod fx5200.Ult1me pisze:u mnie nie było takiego błędu ;P Możesz się śmiać, ale ja nie mam fazy na najnowsze, lecz na sprawdzone sterowniki. Wgrałem kiedyś najnowsze - miały błąd w OpenGL, Quake się wykrzaczał. Innym razem jak wgrałem nowe sterowniki to mi rozwaliły pół systemu...
nie, 77.77 na fx5200.urban92 pisze:77.77 na GT220jedrekk pisze:Ta i dlatego instalowałeś 77.77, które miały błąd wyłączający wentylator na karcie.![]()
Dawno dawno temu gdy jeszcze w kompie do testów miałem 6800GS używałem pod 4074 sterów 77.77, przez krótki czas zanim zmieniłem na 91.47 a wentylator od karty podpiąłem bezpośrednio pod 5V olewając sterowniki nie miałem żadnych problemów.Ult1me pisze:Hmm, nigdy w życiu na żadnych sterownikach od nvidii nie miałem ani jednego błędu... Natomiast 77.77 (ja ich nie używałem) posiadają opinię wadliwych, na których często wariują wskaźniki wiatraczków. Podobno to spowodowały te twoje bugi pod fx5200.
Problemy z wentylatorem mogły spowodować przegrzanie i uszkodzenie rdzenia, stąd krzaki w biosie. Nie jest to jednak prawdopodobna hipoteza.Ult1me pisze:Jędrek, ale potem zmieniłem stery na 9x.xx, dalej były problemy. Co do bugów, to przecież nie wina sterownika Windowsowego że pod linuksem w trybie tekstowym się rozkraczało... co więcej, nawet w Biosie były problemy.
u mnie był wentylatorekRublik pisze:Bo FX 5200 miał tylko radiatorUlt1me pisze:Wątpię żeby spowodowało uszkodzenie, przecież ta karta nie grzała się jakoś wybitnie... xD
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości