No dobra. Podsumujmy to wariactwo

W tytule eyefinity a w watku surround... ale wstyd

. Pierwsze wrazenia z zakupionego sprzetu
Po pierwsze dysk. good ramy jajec nie urywaja ale chcialem ssd nie ze wzgledu na szybkosc odczytu/zapisu ale ze wzgledu na czas dostepu, czasami mam wrazenie ze dysk jest szybszy od proca

Karta. Jako ciekawostke powiem ze gosc kupil ta karte (mam fakture) w lipcu 2014r. za 475zl. dzsiaj ta sama karta kosztuje 620zl (agito.pl). Rozbój w bialy dzien. cholerny dolar.
Karta swietnie pasuje do plyty bo jest maciupka, pomimo ze ma 2 wentylatory to jest mala tak jak plyta
Monitory. Kupilem 22` 3x HP Compaq LA2205wg z display portem i piwotem za 250zl razem z gwarancja na rok. Lepszego monitora nie da rady kupic w tej cenie

Konfiguracja tego jest prosta jak drut
Pobór mocy. Najwyzszy zanotowany pobor mocy to 135W przy najbardziej wymagajacych gierkach. normalnie w czasie gry w lola watomierz pokazuje oko 83W. Chyba nie musze mowic jak dobry jest to wynik. Nie wiem czy pobor pradu jest większy przy podlaczeniu 3 monitorow w porownaniu do jednego ale nawet jesli to jest to wartosc pomijalnie mala.
zasilacz
Jak wszyscy wiedza zasilacz to Bastec o mocy 250W i lini 12V 14A. Trzyma napiecie 11.83V wiec powiedzmy ze jest w normie
zasilacz jest stary, wyjety ze starej obudowy HP i zasilał leciwego pentium 4 prescot. Zasilacz przy tej konfiguracji nie pluje juz ogniem wiec nie montowalem mu dodatkowych wentylatorow. Brak wtyczki 24 pin jak widac mu nie przeszkadza i pieknie pracuje na wtyczce 20pin. Niestety trzeba bylo podszukac przejsciowki z molex na sata do zasilania dyskow oraz oczywiscie 2x molex na 6pin do karty. wszystkie molexy (oprócz jednego) sa zajete i do czegos podlaczone wiec o "porządku w kablach) nie moze byc mowy
Jesli chodzi o gry to powiem wam ze robi to robote. W scigalkach czy battlefieldzie dziala to super, wyglada super, przyjemnosc z gry super. battlefield 3 oraz grid autosport smigaja w tej rozdzialce na srednio wysokich co sprawia ze wyglada to ladnie i dziala plynnie dajac duzy fun. Jesli chodzi o prace to mamy gigantyczny obszar roboczy, po przyzwyczajeniu nie wrocisz do jednego monitora. Tutaj juz ewidentnie widac ze pentium nie daje rady przy sony vegas (nie sprawdzalem jeszcze 3ds maxa). Komfort pracy jest nieporównywalny ale jednak przydaloby sie te 4 watki.
Pech chcial ze mam monitory z display port i mam tylko nadzieje ze nic mi nie odwali i wytrzymam te kilka miesiecy na tej konfiguracji BEZ zmian, modyfikacji, modowania, testowania, wymieniania i eksperymentowania
Sredni fps w lolu na ultra to 110fps. grid, battlefield na srednio wysokich ok.45fps. (plynnie bez spadkow i przycinek). Na zadnej grze nie przekroczylem 3gb ramu systemowego. Lol w tej rozdzielczosci na ultra pobiera okolo 860mb ramu na karcie. Natomiast najwiecej pameci karty jak na razie używal battlefield... 1.8gb. Tak wiec przydalo sie to 2gb na karcie. Co prawda komputer mial byc tylko do lola ale wiadomo... apetyt rosnie w miare jedzenie i chcialo by sie wiecej, szybciej, lepiej
Ponizej filmik z kilkoma grami jak to dziala.
http://kucma19.wrzuta.pl/film/8BoftOO0n ... _gtx_750ti
Specyfikacja sprzetowa:
3 x HP compaq LA2205wg
g3240
ga-h81m-s1
zasilacz 250W !
gigabyte gtx 750Ti
Adata 4gb 1600mhz
GoodRam C40