Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Firefox

Post09 maja 2011, 21:48

No tak wróciłem do radka ale jest problem bo nie mogę zainstalować sterowników(ani oficjalnych ani tych od asusa). Ot na liście dostępnych elementów do instalacji jest tylko menadżer instalacji ATi :zdziwko: Obecnie mam je wrzucone "longhornową metodą" ale bez CCC nie mam dostępu do ustawień grafiki a zamienniki nie współpracują z nią i to też jest ambaras gdyż TDU ma problem z wydajnością co jest bardzo dziwne zważywszy na mój komputerek który aż taki słaby nie jest. Tak więc bardzo prosze o pomoc jak zmusić instalator by działał gdyż np. z radeonem 9800XT nie miałem takich problemów pod servem.

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2149
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post09 maja 2011, 22:05

Wróć do działającego rozwiązania (jak np. karta GeForce).

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3276
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post10 maja 2011, 13:52

There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1092
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post10 maja 2011, 13:56

A samego CCC nie możesz zainstalować?

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 365
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post10 maja 2011, 15:22

CCC - Catalyst Control Center

Program nie posiada sterowników, tylko nimi zarządza.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1092
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post10 maja 2011, 16:14

CCC - Catalyst Control Center

Program nie posiada sterowników, tylko nimi zarządza.
Uważasz że nie wiedziałem?

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 365
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post10 maja 2011, 19:01

Miałem podobny problem na Windows 8. Według mnie, najlepszą metodą jest skrupulatne przeszukanie wszystkich plików, które znajdują ( zapewne w C:\Ati ) i zaznaczenie w każdej instalce - tryb kompatybilności z Xp/7 (nie potrzebne skreślić. Możesz też, każdy pakiet zainstalować osobno.

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Chrome

Post18 maja 2011, 15:32

Mam rozwiązanie problemu(można je użyć raczej na wszystkich Radeonach z serii HD4xxx i innych kompatybilnych). ATi Catalyst 9.3 for Vista działają w pełni na W2K8 bo są ostatnimi bez blokady instalacji na innych systemach jak Vista/7. Oczywiście port HDMI czy ATi Vivo działają w 100% :cool:

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1875
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post18 maja 2011, 17:17

ATi nałożyło taką blokadę? Już im się całkiem we łbie popier...dzieliło chyba...
Spoiler
Pokaż
Leniwy #1; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || SSD Lexar 250GB NVMe || Windows 10 Pro
Leniwy #2; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || GoodRam S400U 128GB m.2242 || Windows 11 Pro
Leciwy; Lenovo ThinkPad T450s:
Intel Core i5-5200U @ 2.7GHz || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD Graphics 5500 || 14" FHD || GoodRam CX400 256GB SATAIII || KDE Neon
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p, leży w szafce w pracy:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro
Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable


Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Apple iPhone 6s 16GB + Apple iPhone 12 Mini 64GB

Rublik

Moderator
Posty: 2861
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 maja 2011, 17:31

Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości