Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Firefox

Post09 maja 2011, 21:48

No tak wróciłem do radka ale jest problem bo nie mogę zainstalować sterowników(ani oficjalnych ani tych od asusa). Ot na liście dostępnych elementów do instalacji jest tylko menadżer instalacji ATi :zdziwko: Obecnie mam je wrzucone "longhornową metodą" ale bez CCC nie mam dostępu do ustawień grafiki a zamienniki nie współpracują z nią i to też jest ambaras gdyż TDU ma problem z wydajnością co jest bardzo dziwne zważywszy na mój komputerek który aż taki słaby nie jest. Tak więc bardzo prosze o pomoc jak zmusić instalator by działał gdyż np. z radeonem 9800XT nie miałem takich problemów pod servem.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2234
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post09 maja 2011, 22:05

Wróć do działającego rozwiązania (jak np. karta GeForce).
Obrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Firefox

Post10 maja 2011, 13:52

There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post10 maja 2011, 13:56

A samego CCC nie możesz zainstalować?

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post10 maja 2011, 15:22

CCC - Catalyst Control Center

Program nie posiada sterowników, tylko nimi zarządza.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post10 maja 2011, 16:14

CCC - Catalyst Control Center

Program nie posiada sterowników, tylko nimi zarządza.
Uważasz że nie wiedziałem?

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post10 maja 2011, 19:01

Miałem podobny problem na Windows 8. Według mnie, najlepszą metodą jest skrupulatne przeszukanie wszystkich plików, które znajdują ( zapewne w C:\Ati ) i zaznaczenie w każdej instalce - tryb kompatybilności z Xp/7 (nie potrzebne skreślić. Możesz też, każdy pakiet zainstalować osobno.

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Chrome

Post18 maja 2011, 15:32

Mam rozwiązanie problemu(można je użyć raczej na wszystkich Radeonach z serii HD4xxx i innych kompatybilnych). ATi Catalyst 9.3 for Vista działają w pełni na W2K8 bo są ostatnimi bez blokady instalacji na innych systemach jak Vista/7. Oczywiście port HDMI czy ATi Vivo działają w 100% :cool:

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1842
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post18 maja 2011, 17:17

ATi nałożyło taką blokadę? Już im się całkiem we łbie popier...dzieliło chyba...
Spoiler
Pokaż

Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro - służy jako komputerek główny
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC || Windows 10 Home - ultrachinabook noszony zawsze w plecaku, bardzo użyteczny ze względu na dużą baterię 9000mAh w połączeniu z energooszczędnymi bebechami
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 8 GB DDR3 || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || Windows 10 Pro - podpięty pod TV 55", używany głównie do multimediów i, sporadycznie, do niewymagających gierek

Deska (w sumie to i Kijanka), wkrótce pójdzie do Żyda:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86

Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM głośny jak turbina z Passka w Tedeiku zamontowana w Ursusie C330 || Windows 98 SE || 1998r. :)
Byle-jaki-komputer, niedoszły Reaktor; eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || dźwięk: tak || HDD 320GB 7200RPM z HP'ka || SliTaz

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Kate" & Moto Z2 Play

Rublik

Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 maja 2011, 17:31

Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości