O to właśnie chodzi. Musiało coś być, bo wskazują na to dokumenty Microsoftu. Ten branch, prawdopodobnie lab06 odpowiadał za implementowanie nowych rzeczy nakładane na kod Servera i szedł niezależnie, bo nic z tych rzeczy nie przydałoby się do serwerowej wersji systemu. Srv03 miał być stabilnym systemem, pozbawionym zbędnych wodotrysków, a elementy opracowywane pod kątem Longhorna były niestabilne i niedokończone. Dlatego tego nie przeklejali.
Jak widać na powyższym rysunku, gałąź main leciała z głównym kodem XP który wyforkował na xpclient, następnie leciała z kodem 2003 - wyforkował na dnsrv, a na sam koniec gałąź main przejął Longhorn.
W tym samym czasie równolegle z mainem opracowującym 2003 (przed forkiem dnsrv) leciał Lab06, który zapewne podebrał gotowy do kompilacji kod 2003 od głównej gałęzi, bawił się nim, nakładając nowe ficzery (całe M3).
Po wyforkowaniu 2003 Longhorna przejął main, a numerek buildu podskoczył do serii 4xxx. To mi pozwala przypuszczać, że Lab06 bawił się kodem znacznie wcześniej i to te M1/M2. M1 to zapewne były buildy wczesnego 35xx, M2 to przełom 35xx i 36xx.
Tutaj fajnie ktoś opisał, zerknij sobie: https://longhorn.ms/early-development/. Tutaj jest także zrzut korespondencji, o której wspomniałem na samym początku.
Byk był w 5000 nałożony na klasycznego Blissa

Poza tym tak jak wspominałem, skriny mogą nie pokazywać wszystkiego i 3663 zapewne posiadał więcej nowości, niż tylko i wyłącznie zaprezentowane. Można się domyślać, że część rzeczy z 3683 już się tam znajdowała, tylko nie zrobiono skrinów. Możliwe, że po to, by później zrobić większy efekt wow wraz z szerszym wydaniem 3683. To jest akurat bardzo możliwe.