- w tym oczywiście Start Menuurban92 pisze:Jeszcze kilka elementów w systemie i zrobią może z tego normalny interfejs desktopowy.

- w tym oczywiście Start Menuurban92 pisze:Jeszcze kilka elementów w systemie i zrobią może z tego normalny interfejs desktopowy.
A używałeś kiedyś Kafla w maszynie wirtualnej lub sesji RDP? Szukanie obszaru aktywnego rogu o wielkości 3px gdy system jest wyświetlany w oknie to świetna zabawa! (ironia jakby ktoś nie wiedział). Przycisk Start ratuje moje nerwy...PisarzKsiazkowicz pisze:Podobnie jak wcześniej z przyciskiem Start - gdy wszyscy już przywykliśmy do tego, że nie ma go na pasku zadań, MS rzucił nam taki ochłap, który teraz okazuje się być absolutnie bezużyteczny i rujnujący wizję tego systemu
Stawiam na zabawko-system Android, wykosi ze 30% udziału Windowsowi, ale na pewno nie doprowadzi do upadku, chyba że przerobią go na system desktopowy, dadzą normalny menedżer okien i opcje przydatne w pracy. Wtedy w Microsofcie by by się zes... zestresowali ze strachu bo baza oprogramowania na ten system jest już spora...PisarzKsiazkowicz pisze:Upadek Microsoftu? Niemożliwe. Z obecną bazą użytkowników, oprogramowania i pewną kluczową funkcjonalnością która nie jest dostępna nigdzie indziej (i nie mam tu na myśli BSODów i beznadziejnego zarządzania zasobami ) to bardzo wątpliwe. Zresztą, upadek - ale na rzecz kogo? Apple ze stagnacją, swoimi cenami i wojenkami patentowymi? Czy może systemów Linuksowych, które mimo sporej funkcjonalności, nawet kompatybilności ze sprzętem i częściowej możliwości uruchomienia softu z Windowsa - sprawiają wrażenie boleśnie niedorobionych w kwestiach podstawowych i oczywistych, będących dla użytkownika okropnym wrzodem na dupie? A może Googlowskiej zabawki czy przeglądarko-systemu?
Mam dla Ciebie dwa słowa:urban92 pisze:A używałeś kiedyś Kafla w maszynie wirtualnej lub sesji RDP? Szukanie obszaru aktywnego rogu o wielkości 3px gdy system jest wyświetlany w oknie to świetna zabawa! (ironia jakby ktoś nie wiedział). Przycisk Start ratuje moje nerwy...
A masz przykład jakiegoś oprogramowania do zastosowań profesjonalnych?urban92 pisze:Stawiam na zabawko-system Android, wykosi ze 30% udziału Windowsowi, ale na pewno nie doprowadzi do upadku, chyba że przerobią go na system desktopowy, dadzą normalny menedżer okien i opcje przydatne w pracy. Wtedy w Microsofcie by by się zes... zestresowali ze strachu bo baza oprogramowania na ten system jest już spora...
Nie działa w sesji RDP, otwiera menu start hosta.PisarzKsiazkowicz pisze:Mam dla Ciebie dwa słowa:
Ctrl+Esc
Właśnie to miałem na myśli mówiąc o przydatności w pracyPisarzKsiazkowicz pisze:A masz przykład jakiegoś oprogramowania do zastosowań profesjonalnych?
Czekamy na port Photoshopa na Androida, bowiem nie ma nic lepszego niż pracowanie palcem na ekranie pojemnościowym, mając do czynienia z malutkimi pikselami <3urban92 pisze:Właśnie to miałem na myśli mówiąc o przydatności w pracy
ja ostatnio się przejechałem na tym, że próbowałem zamknąć okienko jakieś aplikacji z pakietu Office poprzez przeciągnięcie jej gestem metrowym z samej góry na sam dół...PisarzKsiazkowicz pisze:Jeśli ktoś korzysta z Kafla na codzień, to zdążył już przywyknąć do tego, że ma conajmniej 3 sposoby by zamknąć system z poziomu UI. Ja np. odruchowo sięgam już po charms bar by zamknąć system, czasem myli mi się to na Win7, co już jest trochę patologiczne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości