Mieszkając w pod GW gdzie nie mam prawa mieć zasięgu dvb-t mam go 70% na antenie pokojowej

A wydatek nie jest wysoki (ca 100zł tuner do PC), a w 2012 r. ma być 100% kraju w zasięgu

DVB-T dopiero za jakiś czas może podbije rynek, bo na razie zdecydowana większość gospodarstw domowych posiada telewizory kineskopowe, a kupno nowego TV to często koszt powyżej 1000 zł. Po drugie, nawet jeśli pojawią się tzw. set-up-boksy, które pozwolą na oglądanie DVB-T na telewizorach bez tunera MPEG4, to za taki dekoder też trzeba będzie trochę wyłożyć. Po trzecie - zasięg cyfrowej telewizji naziemnej to obecnie ok. 40% powierzchni kraju, po czwarte nie uruchomiono jeszcze wszystkich multipleksów.bsystem pisze:Panowie mówicie tutaj o C+, Polsatach itp. a nie każdy wie, że może u siebie w domku oglądać telewizję o cyfrowej jakości całkowicie za free(jak narazie)
Wystarczy tuner dvb-ti mamy obraz o jakości cyfrowej z anteny naziemnej
Jak ustawisz częstotliwość na której nadają w DVB-T na analogowym telewizorze to tylko widać, że inaczej szumi. A dekoder MPEG-4 rozkodowuje to na 8 kanałów. Tak po prostu xDUlt1me pisze:Lolasher, pytanko. Jak mogą być dwa kanały na jednej częstotliwości?
Trafiają się uparci, co łapią sygnał i z odległości 150 km (często będąc już poza mapkami zasięgu)SzymekRak pisze:U mnie teorytycznie jest zasięg MUX3, cokolwiek by to nie było. Choć i tak pewnie za takim lasem nie złapie sygnału z Białegostoku...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość