Niestety to, co pisałem wcześniej skończyło się porażką, bo o ile dało się w ten sposób zintegrować wszystkie nowsze pliki systemowe z poprawek, to plików update.inf w ten sposób już dodać się nie dało (HFSLIP kopiuje tylko jeden plik *.inf z każdej poprawki).
Dlatego też musiałem pliki update.inf łączyć ręcznie za pomocą narzędzia
KDiff3 (swoją drogą rewelacyjny program do porównywania i łączenia plików, WinMerge i inne mogą się schować

i do tego jeszcze bezpłatny na licencji GPL). Rollup 2 powinien być gotowy na dniach. Będzie dostępny w wersji polskiej i angielskiej.
Co w nim będzie?
- Update Rollup 1
- wszystkie publicznie dostępne oficjalne poprawki systemowe (bez nieoficjalnych i tzw. "na żądanie")
- wszystkie oficjalne poprawki dla IE5/6 (te dla 6 instalowane tylko w przypadku integracji IE6)
- poprawka dla DX7 (jest wbudowany w system, nie ma znaczenia jeśli będzie integrowany/instalowany DX9)
- poprawka dla Scriptu 5.1 (wbudowany w system, też nie ma znaczenia, jeśli integrowana/instalowana będzie nowsza wersja Scriptu)
- poprawki dla WMP6.4 (też wbudowany w system, dla bezpieczeństwa lepiej mieć je zainstalowane).
Zamierzam później zrobić jeszcze Update Rollup 2.1, a w nim dodatkowo
- zintegrowany IE6/OE6 (przerobiłem pliki .cab na format instalatora poprawek MS, dzięki czemu można go zintegrować tak samo, jak każdą inną poprawkę)
- dodane nieoficjalne poprawki (w żadnej wersji Rollupa nie znajdą się poprawki "na żądanie", bo mogą one wpływać negatywnie na stabilność systemu)
- zintegrowany DX9c (w wersji Standard)
- zintegrowany Script 5.7 (najnowszy dla 2K)
- zintegrowany MDAC 2.8
- zintegrowane wszystkie MSXML-e
- waham się nad integracją WMP9
To chyba wszystko na razie
Poza tym pracuję wspólnie z bristolsem nad polską wersją tej strony
http://bristols.zxq.net/windows2000/updates/polska.html
Jest to jedyna aktualna lista wszystkich poprawek (aktualizacji) dla Windowsa 2000 i chyba jedyna aż tak obszerna lista ze wszystkich dostępnych dla systemów MS

Dla porównania
strona z listą aktualizacji dla XP prezentuje się dość licho

Poza tym dzięki mojemu tłumaczeniu jest to jedyna taka lista dostępna w języku polskim.