Dział dla miłośników radioelektroniki i telewizji. Miejsce wymiany wspomnień, wiedzy i doświadczeń dla DXerów i nie tylko.
Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1065
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post29 gru 2017, 0:20

Dorwałem za grosze amplituner Panasonic HE-75 - jego zestaw wyjść wygląda tak:
https://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_9_15122583.jpg
Do tego głośniki 5.1 Philipsa, ładnie grają, podłączone poprawnie. Z zestawu głośników Philipsa mam też sobwoofer - model CSW 3900. Wychodzą z niego dwa kable, +/-. Po podłączeniu na krótko wtyku chinch i podpięciu do sobwoofer out w amplitunerze niestety nic na sobwooferze się nie dzieje. Jakieś pomysły?
Amplituner podłączony optykiem do telewizora i PS4 - 5.1 jest.
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 8GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Mojave
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 16 GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | macOS Mojave
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 12.1
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

SzymekRak

Zasłużony użytkownik
Posty: 552
Rejestracja: 09 lip 2008, 10:55
Lokalizacja: /dev/urandom
Kontakt:
    Linux Firefox

Post29 gru 2017, 10:33

Czy subwoofer ma swój wzmacniacz? Jeśli wychodzi z niego tylko 2-przewodowy kabel i żadnego zasilania, to nie ma.
A wyjście chinch z amplitunera na 99% jest na poziomie wyjścia liniowego i nie ma tam wzmacniacza mocy.
Musisz więc zorganizować oddzielny wzmacniacz dla subwoofera, albo kupić sobie drugi, aktywny głośnik.
install Gentoo
Spoilerpokaż
Główny PC

ASUS P8Z68V
Intel Core i5 2500K
8GB RAM DDR III Patriot
MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB
HDD 1TB WD Green SATA2
Plextor M5 Pro 128GB SSD
Arch Linux + Gnome 3
NSA/Windows 10

Lenovo ThinkPad X220

Intel Core i5 2520M 2.5GHz (Sandy Bridge)
8GB RAM DDR3 1600
Intel HD Graphics 3000
Crucial MX300 275 GB
Arch Linux + Gnome 3

HTPC

ASRock AM1B-AM1B-ITX
AMD Athlon 5150
4GB RAM DDR3 1600
Radeon HD 8400(zintegrowana)
320GB HDD
Arch Linux x64 + Kodi + Steam

Testowy

Gigabyte GA-G31M-S2L
Intel Core2Duo E6300
1GB RAM DDR2 533
GeForce 8400GS 512MB
biedo-SSD 120GB(Silicon Power)
Windows 10 Pro i Ubuntu 16.04

Apple Powerbook G4 12"
PowerPC G4 1.5GHz(ma logo Freescale)
1,25GB RAM DDR333
GoForce 5200 64MB
80GB HDD ATA
Mac OS X 10.5.8

Apple iBook G3 12"
PowerPC G3 800MHz
640MB RAM
ATI Mobility Radeon 7500
ADATA SP310 64GB SSD (mSATA + adapter na IDE44)
Mac OS X 10.4.11 + Mac OS 9.2.2

Raspberry Pi - router + printserver

Model B 512MB
4GB SDHC
Arch Linux ARM

Urządzenia przenośne

LG Nexus 4 16GB
Nintendo DS Lite
Nintendo Game Boy Color

Rzadziej używane/zbierające kurz

Dell G1

Pentium 2 400MHz Deschutes
128MB RAM PC133
Integra ATi Rage IIc 2MB
Epicki akcelerator 3dfx Voodoo 2
Windows 98SE

Olivetti M4 P100S

Pentium 100MHz Socket 5
32MB RAM(SIMM 72-pin)
Trident SVGA(zintegrowana)
Zamiast HDD karta Compact Flash Kingston 4GB
Windows 3.11 + Windows NT 4 Workstation

P2

A-Trend ATC-6130
Pentium 2 400MHz@333MHz

Piękne zabytki

HP 95LX 1MB RAM, MS-DOS 3.22
Commodore 64 + nieoryginalny magnetofon
Amiga 500 512K Chip, 512K Slow
Amiga 600 1M Chip
Amstrad CPC6128 + GT65 monitor + 3,5" FDD mod Czasami także powered by Codegen(R)
Nintendo Entertainment System(wersja europejska)
Sony PlayStation SPCH-7504 + jakiś modchip

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1065
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post29 gru 2017, 11:47

Wygląda na to, że nie ma :)
Spróbuję coś zakombinować, bo mam wylutowany wzmacniacz z sobwoofera Samsunga, może ruszy :P

Drugi problem - ampli ma możliwość podłączenia głośników 6-16 ohm. Moje są 4 ohm. Mam rację, że jeśli nie będę przesadzał z głośnością i przegrzewaniem nic się nie zjara?
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 8GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Mojave
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 16 GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | macOS Mojave
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 12.1
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości