Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

WPMaster

Posty: 8
Rejestracja: 14 lut 2016, 18:33
    Windows Phone Edge

Post14 lut 2016, 18:52

Witam,
Otóż wczoraj kupiłem grę j.w. i przy uruchamianiu okienka launcher'a
Obrazek

jeden z monitorów (ekranów) się zawiesza, i tak ciągle. Gra się nie uruchamia. Szukałem już w internecie i nic nie znalazłem. Bardzo bym prosił o pomoc :/ .

Na koniec jeszcze dodam że jest to oryginalna wersja z najnowszym patchem.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post15 lut 2016, 1:21

Ehm, specyfikacja komputera? System? Jakiekolwiek informacje? Bo sama informacja, że "gra nie odpala" to trochę mało.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

WPMaster

Posty: 8
Rejestracja: 14 lut 2016, 18:33
    Windows Phone Edge

Post15 lut 2016, 9:46

Windows 10 TH2 (multi boot z Windows 7[na 7 też nie działa])
Intel Core 2 Quad Q6600
Intel GM 45 (główny monitor podłączony przez HDMI 1920x1080, a drugi pod DVI z przejściówką na VGA 1440x900)
6GB RAM

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1875
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post15 lut 2016, 10:03

Coś mi się wydaje, że herosi VI oczekują jednak czegoś więcej niż GMA4500...
Masz taki problem z jakimiś innymi grami?
Spoiler
Pokaż
Leniwy #1; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || SSD Lexar 250GB NVMe || Windows 10 Pro
Leniwy #2; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || GoodRam S400U 128GB m.2242 || Windows 11 Pro
Leciwy; Lenovo ThinkPad T450s:
Intel Core i5-5200U @ 2.7GHz || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD Graphics 5500 || 14" FHD || GoodRam CX400 256GB SATAIII || KDE Neon
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p, leży w szafce w pracy:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro
Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable


Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Apple iPhone 6s 16GB + Apple iPhone 12 Mini 64GB

Awatar użytkownika

WPMaster

Posty: 8
Rejestracja: 14 lut 2016, 18:33
    Windows Phone Edge

Post15 lut 2016, 10:19

Nie wszystkie działają ok np. Crysis 2 BF3 Fallout 3 czy inne.
Mi się wydaje że gra powinna działać, bo na integre idzie 2GB RAM

EDIT:

Na razie się tylko spotkałem z tym że nie legalne gry na silniku Steam Source po załadowaniu mapy się bugowały i wywalało BlueScrean

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2415
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post15 lut 2016, 12:39

A może to problem z drugim ekranem? Zasadniczo malo osób wie, ale mając oryginalna grę przysługuje oficjalna pomoc techniczna, warto spróbować sie z nimi skontaktować, bo maja obowiązek zapewnić działająca grę.

Awatar użytkownika

WPMaster

Posty: 8
Rejestracja: 14 lut 2016, 18:33
    Windows 8.1 Firefox

Post15 lut 2016, 12:53

A no fakt, masz racje. Ale na razie gram na laptopie siostry bo i tak jej nie ma w tym tygodniu :) .

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post15 lut 2016, 18:44

Rekomendowane: Core 2 Duo 2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce 8800 GTX lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista/7
Źródło: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15496
Myślę, że dopóki nie załatwisz sobie normalnej grafy, to nie ma co oczekiwać cudów. Problemem okazuje się być tu grafika.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

robi_10

Zasłużony użytkownik
Posty: 816
Rejestracja: 12 wrz 2011, 17:38
Lokalizacja: Wejherowo / Gdynia
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post15 lut 2016, 18:56

To co podałeś, to akurat są zalecane. W minimalnych masz:
CPU: Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.0 GHz, AMD Athlon X2 5000+ @ 2.6 GHz
RAM: 1 GB for Windows XP and 1.5 GB for Vista / Windows 7
OS: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 (all 32/64 bit)
Video Card: 512 MB and Shader 3.0, DirectX 9.0c NVIDIA GeForce 8600 GTS, ATI Radeon HD 2600 XT
Sound Card: Yes
Free Disk Space: 8 GB
Co nie zmienia faktu, że na tej integrze nie ma szans :D

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1875
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Linux Chrome

Post15 lut 2016, 19:02

Tak jak pisałem wyżej:
Coś mi się wydaje, że herosi VI oczekują jednak czegoś więcej niż GMA4500...
Swoją drogą zastanawia mnie jedno... jakim cudem niby na tej integrze
Nie wszystkie działają ok np. Crysis 2 BF3 Fallout 3 czy inne.
? Coś mnie tu ściemniasz.
Mi się wydaje że gra powinna działać, bo na integre idzie 2GB RAM
Ilość pamięci nie ma najmniejszego znaczenia w tym przypadku.
Spoiler
Pokaż
Leniwy #1; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || SSD Lexar 250GB NVMe || Windows 10 Pro
Leniwy #2; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || GoodRam S400U 128GB m.2242 || Windows 11 Pro
Leciwy; Lenovo ThinkPad T450s:
Intel Core i5-5200U @ 2.7GHz || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD Graphics 5500 || 14" FHD || GoodRam CX400 256GB SATAIII || KDE Neon
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p, leży w szafce w pracy:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro
Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable


Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Apple iPhone 6s 16GB + Apple iPhone 12 Mini 64GB

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post15 lut 2016, 19:30

Ilości RAMu w kartach ma małe znaczenie ogółem w porównaniu do np. ilości shaderów. GT430 ma 2 GB pamięci na przykład, a na tym ledwo odpalisz GTA4.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5405
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post16 lut 2016, 15:19

GMA4500 to najmocniejsza grafika Intela jaką można było mieć na LGA775, niemniej jednak także ktoś mi tu coś kręci :P Namów rodziców na jakieś normalne GPU, nawet używaną 8800/9600GT jak masz małe fundusze.
Obrazek
Moje maszyny:
Pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i7-11700F 3.6-5Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
Gigabyte Z590 GAMING X
32GB Ram HyperX Predator DDR4 3200Mhz CL16
GeForce GTX 1660 SUPER Gigabyte Gaming OC 6GB + 2x Dell P2416D
SSD Samsung 980 PRO 500GB NVMe (OS) + Kingston A2000 500GB NVMe (VM Lab)
HDD 2TB WD Green + 1TB WD Blue (Data)
Asus Xonar DGX
SPC Supremo FM2 750W + SPC Armis AR7X TG RGB
Windows 10

Testowy-1:
Core i7-9700F 3-4,7Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
ASRock Z390 Extreme 4
16GB Ram G.Skill Sniper X Camouflage DDR4 3600Mhz CL19
Quadro K600 1GB :P
SSD ADATA XPG SX8200 240GB NVMe
HDD 1TB Toshiba
SPC Supremo M2 550W + SPC Armis AR6X TG RGB
Windows 11 Insider Fast

Testowy-2 (warsztatowy):
Dell Optiplex 7010
Core i7-3770 3,4Ghz
16GB RAM DDR3 1600Mhz
Intel HD Graphics 4000
SSD Goodram CX400 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
Windows 8.1

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Core 2 Duo E4700 @ 2,6Ghz
Gigabyte GA-945GCMX-S2
3GB Ram Kingston DDR2 533Mhz
GMA 950
HDD 500GB WD Black
Windows XP

Laptop:
Dell Latitude E7240
Core i5-4300U
16GB Ram DDR3 1600Mhz
Intel HD4600
SSD Samsung 860EVO mSATA 250GB
Windows 10


Serwery:

TECHVORTAL-PROD
Dell PowerEdge R720
2x Xeon E5-2650v2 2,6Ghz (2 CPU, 8 rdzeni, 16 wątków)
128GB Ram DDR3L ECC FB 1333MHz (16x8GB)
SSD Kingston A2000 1TB NVMe
HDD 4x 1.2TB SAS Dell (PERC H710p RAID 5)
VMware ESXi 6.7

TECHVORTAL-TEST
Dell PowerEdge R710
2x Xeon E5649 2,53Ghz (2 CPU, 6 rdzeni, 12 wątków)
48GB Ram DDR3 ECC FB 1333MHz (6x8GB)
SSD WD 256GB NVMe
HDD 8x 2TB SAS Dell (Perc H700 RAID 5)
VMware ESXi 6.7

NAS:
Core i3-3240T @ 2.90GHz
SuperMicro X9SCL-F
16GB Ram DDR3 ECC 1333MHz (4x4GB)
SSD Sandisk 16GB M.2
HDD 4x 3TB WD Red (RAID-Z1 9TB)
TrueNAS 12

Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
2 GB Ram DDR Kingmax 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Katmai @ 500Mhz Slot 1
Asus P2B-F
256MB Ram SDRAM 100Mhz
Nvidia Riva TNT2 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

LGA775 dopakowane na maksa:
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD OCZ Vertex 4 128GB
HDD WD VelociRaptor 160GB + Samsung F3 1TB
OCZ GameXStream 600W + Sharkoon Rebel 9
Windows XP + Windows 7

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Windows XP

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6 + Voodoo:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDRAM 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

Gulipin Am5x86 DX4:
AMD Am5x86 133Mhz
Dataexpert EXP8449
32 MB Ram SIMM (72 pin)
S3 Trio 2MB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
16 MB Ram SIMM (72 pin)
Trident TGUI9400CXI 2MB VLB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2415
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post16 lut 2016, 18:10

Czy tą kartę w ogóle sprzedawali z dwoma wyjściami na monitory? Drugie wyjście może jest od jakieś normalnej niezintegrowanej karty. Ja bym najpierw spróbował odpiąć drugi ekran i zobaczyć, czy nie ruszy, skoro po odpaleniu gry tylko jeden ekran się zawiesza.

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5405
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 10 Opera

Post17 lut 2016, 0:58

Jak najbardziej były płyty z GMA4500 z dwoma wyjściami na monitor.
Obrazek
Moje maszyny:
Pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i7-11700F 3.6-5Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
Gigabyte Z590 GAMING X
32GB Ram HyperX Predator DDR4 3200Mhz CL16
GeForce GTX 1660 SUPER Gigabyte Gaming OC 6GB + 2x Dell P2416D
SSD Samsung 980 PRO 500GB NVMe (OS) + Kingston A2000 500GB NVMe (VM Lab)
HDD 2TB WD Green + 1TB WD Blue (Data)
Asus Xonar DGX
SPC Supremo FM2 750W + SPC Armis AR7X TG RGB
Windows 10

Testowy-1:
Core i7-9700F 3-4,7Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
ASRock Z390 Extreme 4
16GB Ram G.Skill Sniper X Camouflage DDR4 3600Mhz CL19
Quadro K600 1GB :P
SSD ADATA XPG SX8200 240GB NVMe
HDD 1TB Toshiba
SPC Supremo M2 550W + SPC Armis AR6X TG RGB
Windows 11 Insider Fast

Testowy-2 (warsztatowy):
Dell Optiplex 7010
Core i7-3770 3,4Ghz
16GB RAM DDR3 1600Mhz
Intel HD Graphics 4000
SSD Goodram CX400 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
Windows 8.1

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Core 2 Duo E4700 @ 2,6Ghz
Gigabyte GA-945GCMX-S2
3GB Ram Kingston DDR2 533Mhz
GMA 950
HDD 500GB WD Black
Windows XP

Laptop:
Dell Latitude E7240
Core i5-4300U
16GB Ram DDR3 1600Mhz
Intel HD4600
SSD Samsung 860EVO mSATA 250GB
Windows 10


Serwery:

TECHVORTAL-PROD
Dell PowerEdge R720
2x Xeon E5-2650v2 2,6Ghz (2 CPU, 8 rdzeni, 16 wątków)
128GB Ram DDR3L ECC FB 1333MHz (16x8GB)
SSD Kingston A2000 1TB NVMe
HDD 4x 1.2TB SAS Dell (PERC H710p RAID 5)
VMware ESXi 6.7

TECHVORTAL-TEST
Dell PowerEdge R710
2x Xeon E5649 2,53Ghz (2 CPU, 6 rdzeni, 12 wątków)
48GB Ram DDR3 ECC FB 1333MHz (6x8GB)
SSD WD 256GB NVMe
HDD 8x 2TB SAS Dell (Perc H700 RAID 5)
VMware ESXi 6.7

NAS:
Core i3-3240T @ 2.90GHz
SuperMicro X9SCL-F
16GB Ram DDR3 ECC 1333MHz (4x4GB)
SSD Sandisk 16GB M.2
HDD 4x 3TB WD Red (RAID-Z1 9TB)
TrueNAS 12

Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
2 GB Ram DDR Kingmax 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Katmai @ 500Mhz Slot 1
Asus P2B-F
256MB Ram SDRAM 100Mhz
Nvidia Riva TNT2 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

LGA775 dopakowane na maksa:
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD OCZ Vertex 4 128GB
HDD WD VelociRaptor 160GB + Samsung F3 1TB
OCZ GameXStream 600W + Sharkoon Rebel 9
Windows XP + Windows 7

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Windows XP

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6 + Voodoo:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDRAM 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

Gulipin Am5x86 DX4:
AMD Am5x86 133Mhz
Dataexpert EXP8449
32 MB Ram SIMM (72 pin)
S3 Trio 2MB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
16 MB Ram SIMM (72 pin)
Trident TGUI9400CXI 2MB VLB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

WPMaster

Posty: 8
Rejestracja: 14 lut 2016, 18:33
    Windows Phone Edge

Post17 lut 2016, 10:31

Mam nadzieje że to nie jest wina mojego małego Islamisty wbudowanego do komputera (whiteenergy) :trollface:

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości