Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 456
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 13:10

Od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem DSJ3 i DSJ4. Jak próbuję odpalić grę, pojawia mi się komunikat "Clock Error", odrazu po uruchomieniu gry, nie pojawia się nawet menu gry, odrazu na pulpicie wypluwa ten komunikat. Gra działa bez problemu na XP SP3.
Ten problem akurat tyczy się Server'a 2k3, nie mogłem znaleźć rozwiązania poszukując w Goog'ielu.
Ryzen 3 3100, 1050 2GB, B550 Mortar, Balistix 2x8GB, SPC Vero l3 600w, Crucial BX500 240GB, Crucial MX500 500GB, WD Black 1TB,500 2.5" HDD Seagate, Krux trek max, Thrustmaster T150 z pedałami Logitech G29

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1092
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post07 lut 2014, 14:24

Wpisz w https://www.google.pl/
clock error dsj3
I pierwszy link.
Spoiler
Pokaż
Uwaga! W przypadku problemów z uruchomieniem gry (komunikat "Clock error") należy zainstalować program AMD Dual-Core Optimizer.

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 456
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 14:59

Nie pomogło.Nadal jest ten problem
Ryzen 3 3100, 1050 2GB, B550 Mortar, Balistix 2x8GB, SPC Vero l3 600w, Crucial BX500 240GB, Crucial MX500 500GB, WD Black 1TB,500 2.5" HDD Seagate, Krux trek max, Thrustmaster T150 z pedałami Logitech G29

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1281
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:19

Ponowna instalacja gry nie pomaga ? Ja mam 8.1 i u mnie działa, więc na Server 2k3 tym bardziej powinno. Jak nic to nie da, to spróbuj tryb zgodności z Windows 2000 i Application Verifier.
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 456
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 15:44

Nie pomogło,wcześniej bawiłem się Application Verifier'em, nie poskutkowało.
Ryzen 3 3100, 1050 2GB, B550 Mortar, Balistix 2x8GB, SPC Vero l3 600w, Crucial BX500 240GB, Crucial MX500 500GB, WD Black 1TB,500 2.5" HDD Seagate, Krux trek max, Thrustmaster T150 z pedałami Logitech G29

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1281
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:45

No to ja nie wiem, może DSJ nie chce współpracować z Serverem. Używałeś wcześniej jakiegoś trainera/edytora wiatru ?
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 456
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 17:54

Nie używałem,gram uczciwie.
Ryzen 3 3100, 1050 2GB, B550 Mortar, Balistix 2x8GB, SPC Vero l3 600w, Crucial BX500 240GB, Crucial MX500 500GB, WD Black 1TB,500 2.5" HDD Seagate, Krux trek max, Thrustmaster T150 z pedałami Logitech G29

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości