Leaki pamięci z włączona akceleracją są potężne, po raz pierwszy w życiu widziałem żeby jakikolwiek proces zajmował mi 2,5GB Ramu

Dlatego właśnie unikam Opery na serwerze tak bardzo jak to tylko możliwe. Powoduje ona dodatkowe problemy po kilku dniach (wystarczy, że zostawię ją odpaloną w tle) - zużycie pamięci jest niemiłosierne.urban92 pisze:U mnie akceleracja działa na tyle stabilnie że da się jej używać (trochę lepiej i wydajniej niż w becie). Mam nadzieję że wraz z Operą 12.10 akceleracja będzie w pełni sprawna i włączona domyślnie.
Leaki pamięci z włączona akceleracją są potężne, po raz pierwszy w życiu widziałem żeby jakikolwiek proces zajmował mi 2,5GB Ramu
Dlatego niepotrzebne programy się wyłącza jak wychodzi się z RDP. Opera to i tak jest pikuś przy winampie który po tygodniu grania zabiera cały ram i wiesza się.Ult1me pisze:Dlatego właśnie unikam Opery na serwerze tak bardzo jak to tylko możliwe. Powoduje ona dodatkowe problemy po kilku dniach (wystarczy, że zostawię ją odpaloną w tle) - zużycie pamięci jest niemiłosierne.
Z jednym i z drugim trzeba będzie coś zrobić. Przy następnej konfiguracji serwera poprawimy to i owo, i nie będzie ani Opery, ani Winampa.urban92 pisze:Dlatego niepotrzebne programy się wyłącza jak wychodzi się z RDP. Opera to i tak jest pikuś przy winampie który po tygodniu grania zabiera cały ram i wiesza się.Ult1me pisze:Dlatego właśnie unikam Opery na serwerze tak bardzo jak to tylko możliwe. Powoduje ona dodatkowe problemy po kilku dniach (wystarczy, że zostawię ją odpaloną w tle) - zużycie pamięci jest niemiłosierne.
Ciekawostka, możesz zapisać sesję, włączyć przeglądarkę i ją wczytać.Ult1me pisze:(jeszcze jedno: nie wiem jak u innych, ale ja zawsze zostawiam przeglądarkę włączoną z ilomaśtam stronami do przejrzenia w dniu następnym)
Owszem, można, ale jest to zakopane zbyt głęboko - a jak każdy człowiek, jestem leniem. Gdyby tylko istniał button 'Save session' tuż obok klawisza zamykania czy strzałki przywracającej ostatnie karty...PisarzKsiazkowicz pisze:Ciekawostka, możesz zapisać sesję, włączyć przeglądarkę i ją wczytać.Ult1me pisze:(jeszcze jedno: nie wiem jak u innych, ale ja zawsze zostawiam przeglądarkę włączoną z ilomaśtam stronami do przejrzenia w dniu następnym)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość