Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:01

Po długich namowach ze strony mojego brata takiego samego inaczej, w końcu zainstalowałem MacOS'a (Snow Leo) na laptopie (gdzie wreszcie mam QE/CI)

Jak już mówiłem MacOS to system w którym można się zakochać, i każdemu kto ma procka z sse2 polecam stestowanie tego systemu.
Narazie MacOS wypiera u mnie Sevena z pozycji głównego systemu.

Dorzuce skriny jak nie zapomne :)

EDIT:
Dorzucam obiecane pare skrinów :trollface:
https://www.dropbox.com/gallery/1394443 ... h=4bdcd5#/
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 20:44 przez bsystem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:03

Fajnie że działa, ale napisz do tego najważniejsze elementy lapka i czym je odpalałeś ;)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:05

Sie dorobi jutro. Dzisiaj cieszę się, że działa. Btw specem od odpalania tego jesteś ty, ja tylko komendy klepałem :P

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:06

To czekamy :D
Powiedz jeszcze, bo to lapek: pracujesz na zablokowanym PM czy poprawiłeś DSDT?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:07

Z PM jest spora ciekawostka, bo z tutków które znalazłem wynika, że jest już odblokowane co jest dość dziwne.

Zarzuć jakimiś swoimi jak możesz :)

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:12

Ty nie możesz mieć go na razie sprawnego, bo masz załadowany kext NullCPUPowerManagement, który blokuje ładowanie kexta AppleIntelCPUPowerManagement, który zajmuje się zarządzaniem energią.
Aczkolwiek znane są przypadki w których Snow 10.6.8/Lion odpalał na mocno waniliowych konfiguracjach bez poprawionego DSDT i z działającym PM.
Jeśli chcesz to sprawdzić to skasuj NullCPUPM, przebuduj cache jeśli system nie wywali ci KP przy starcie to jesteś na dobrej drodze.

Co do poradników to proponuję zapoznać się z najbardziej kompletnym źródłem :)
http://forum.osx86.org.pl/topics27/czes ... vt1648.htm
http://forum.osx86.org.pl/topics27/czes ... vt1672.htm
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:15

po tym jak może wywalić Kernel Panica będe musiał spod terminala w instalatorze na nowo go skopiować + wywalenie cache?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:16

No dokładnie, dlatego najlepiej przenieś go sobie tymczasowo z /E/E na pulpit. Mam nadzieję że pena ratunkowego jeszcze masz? :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post10 paź 2011, 20:17

Owszem, pen jeszcze jest :P Jutro to dokładnie stestuje :)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość