Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    J2ME Opera

Post15 sie 2010, 10:07

Witam. Czy jest jakiś sposób żeby na Serverze 2008 uruchomić akcesoria z Visty :?: Interesuje mnie DVD Maker, Movie Maker i gry systemowe. Kopiowanie plików między systemami nie działa.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Rublik

Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post15 sie 2010, 10:30

Na początek użyj programu Server 2008 Converter http://serv08convert.hirez.info/Serv08Convert12.zip, by przerobić server na workstation, może po tym zadziała :P Do tego polecam lekturkę na http://www.win2008workstation.com/
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post15 sie 2010, 11:13

Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    J2ME Opera

Post15 sie 2010, 12:04

W tym poradniku nie ma info o tych programach które mnie interesują. Nie instalują się też razem z desktop experience. Jak przerobić system na workstation, to wiem ;)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 142
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post28 wrz 2010, 18:41

Spróbuj przekopiować pliki akcesoriów z Visty i same programy do systemu, a potem wrzucić je do Servera 2008. Może zadziała. ;)

//Nie przeginasz aby z tym odświeżaniem tematu? - j.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post28 wrz 2010, 18:49

1 post
Kopiowanie plików między systemami nie działa.
Zresztą nie mam już 2k8. :chytry:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość