Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.
Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Firefox

Post31 paź 2009, 22:01

Ema wszystkim. Dzisiaj instalowałem Picasa (chyba tak się piszę) i w pewnym momencie po instalacji i po uruchomieniu programu, wywalił mi się bleuscreen z informacją że dane miały zostać zapisane... gdzieś tam tylko do odczutu następnie zrobił się zrzut pamięci do dysku. Gdy uruchamiam kompa jest tak:
- bios testuje maszynę
- wyskakuje okienko z logo Windows 2003
- i. I właśnie tu jest problem, bo nagle (przez jakąś sekundę) wyskakuje następny bluescreen z którego nie da się nic dowiedzieć bo, jest tylko przez chwilę

Proszę o szybką pomoc.

Rublik

Moderator
Posty: 2858
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Linux Chrome

Post31 paź 2009, 22:56

Na początek spróbuj f8 przy ładowaniu Windy i ostatnia dobra konfiguracja, jak się nie uda wejść, to tryb awaryjny i próbuj odinstalować Picasę.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    Windows XP Opera

Post02 lis 2009, 19:17

Nic z tego wyskakuje błąd, bo nie pliku ntcrol.exe (chyba tak się pisze).

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post02 lis 2009, 19:21

To wbij z win pe i spróbuj podmienić plik

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Linux Opera

Post02 lis 2009, 19:27

Weź z płyty i wyodrębnij. Komenda expand.
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość