Dyskusja dotycząca najpopularniejszej rodziny systemów operacyjnych.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Firefox

Post07 wrz 2010, 11:49

Hello World. Mam problem z moim komputerem na którym chodzi win98. Otóż przy każdym starcie pisze że nie został zamknięty poprawnie (a został) i uruchamia scandisk ze skanowaniem całego dysku. Pamiętam, że kiedyś MS wypuścił poprawkę na ten błąd. Czy mógłby ktoś podać linka do niej, albo jej numer :?:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post07 wrz 2010, 13:55

Na początek: masz zainstalowany nieoficjany SP? http://www.dobreprogramy.pl/Windows,Pro ... 11761.html
Zawiera on wszystkie poprawki do Win 98 SE (no chyba, że masz wersję FE, to naprawdę warto byłoby się przesiąść)
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post07 wrz 2010, 13:59

Tak, mam tego Service Packa.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post07 wrz 2010, 14:17

Czy chodzi ci o łatkę?
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post07 wrz 2010, 14:23

Tak, piwo już leci :P
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Firefox

Post13 wrz 2010, 16:34

Odkopuję temat bo znalazłem inne rozwiązanie problemu. Nie mogłem nigdzie znaleźć tego windows ide hard disk cache package. Okazało się, że wystarczy uruchomić msconfig, kliknąć na "zaawansowane" i zahaczyć checkbox wyłączający uruchamianie scandiska :D
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości