Dyskusja dotycząca najpopularniejszej rodziny systemów operacyjnych.

Rublik

Moderator
Posty: 2858
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post25 paź 2011, 17:51

Minęło dziś 10 lat(!!!) od premiery Windowsa XP :D
Do dzisiejszego dnia w Polsce XP jest używany na ponad połowie komputerów, na świecie został już wyprzedzony przez Windows 7.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post25 paź 2011, 18:03

10 lat, już naprawdę starczy.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 2003 Opera

Post25 paź 2011, 19:06

i o te 6 za dużo. Powinien Być Longhorn, a nie ekspi.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2234
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Linux Opera

Post25 paź 2011, 19:17

Obrazek

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 2003 Opera

Post25 paź 2011, 19:52

haha właśnie chciałem zapodać te piosenkę, ale nie chciało mi się szukać.

Rublik

Moderator
Posty: 2858
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post26 paź 2011, 13:31

A co ciekawe, dalej na egzaminie zawodowym praktycznym na TI jest XP. I pewnie tak do 2014... Co z tego, że nasza klasa ma lekcje tylko w pracowniach, gdzie są Siódemki :P
Dobrze, że jednak te Windowsy obsługuje się niemal tak samo :D
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post26 paź 2011, 15:08

A co ciekawe, dalej na egzaminie zawodowym praktycznym na TI jest XP. I pewnie tak do 2014... Co z tego, że nasza klasa ma lekcje tylko w pracowniach, gdzie są Siódemki :P
Dobrze, że jednak te Windowsy obsługuje się niemal tak samo :D
Ale wam dobrze... u nas jest tylko jedna porządna pracownia z 7-ką, co więcej, są dwie sale z kompami z... Windowsem 2000 :rotfl:
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Opera

Post26 paź 2011, 15:28

U nas są już całe 2 pracownie na siódemkach. Tak to wszystko na XP + jedna mieszana Antix/XP. Na kompach z Antixem wcześniej był w2k...

KomputeromaniaK

Posty: 59
Rejestracja: 26 lip 2011, 4:01
Kontakt:
    Linux Firefox

Post30 paź 2011, 18:06

U nas na sali są Windowsy 2000/98... Kompy mają po 198 ramu i działają jak by chciały a nie mogły O_o
| Pentium Dual-Core E5500 2,8GHz | 4GB RAM | nVidia GeForce GT 430 | 1TB WDC HDD | Windows 7 Professional |
| Pentium D 2x2,8GHz | 2GB RAM | nVidia GeForce 9300 GE | 250 GB HDD | Windows 7 Professional |
| Pentium 4 2GHz | 768MB RAM | ATI Radeon 9200 | 20 GB HDD | Windows XP Professional |

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post31 paź 2011, 14:08

A co ciekawe, dalej na egzaminie zawodowym praktycznym na TI jest XP. I pewnie tak do 2014... Co z tego, że nasza klasa ma lekcje tylko w pracowniach, gdzie są Siódemki :P
Dobrze, że jednak te Windowsy obsługuje się niemal tak samo :D
Ale wam dobrze... u nas jest tylko jedna porządna pracownia z 7-ką, co więcej, są dwie sale z kompami z... Windowsem 2000 :rotfl:
U mnie niestety jest tylko XP + bodajże jedna pracownia na Makach i na Linuksach.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post30 sie 2012, 19:07

paczcie jaki freedom-denying update się pojawił
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

kadet

Moderator
Posty: 184
Rejestracja: 18 cze 2012, 17:46
Lokalizacja: Szczecinek
Kontakt:
    Ubuntu Firefox

Post30 sie 2012, 19:19

Znoooooowu? :D
Obrazek Obrazek
Lenovo z580: CPU: Intel Core i3 2350m, GPU: NVIDIA 630m RAM: 8GB System: Kafel
Złom: CPU: Intel Pentium D 805, GPU: ATI radeon x1600 Pro, RAM: 1,5GB, Zasilacz: Logic 300W. System: Kafel
Lat ma 6 a radzi sobie lepiej niż niektóre nowe :D

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Android Opera

Post30 sie 2012, 19:36

przecież M$ po to kupił Skype, aby dzięki swojemu freedom denying Windows Update móc każdemu wcisnąć na chama ten shit, niczym Makowski ze swoim optimodem...

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post30 sie 2012, 19:39

Popieram cię br... komandorze!
There is no cloud. It's just someone else's computer.

TheMediator95

Posty: 468
Rejestracja: 29 kwie 2010, 9:35
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post30 sie 2012, 19:39

I dobrze! Moim zdaniem w Windows Update powinny być aktualizacje do każdego innego programu, a nie tylko M$, przynajmniej wszystko znajdowałoby się w jednym miejscu, a nie w każdym programie osobno. A promocja Skype'a M$ w Windows update jest już od dawna (Od kiedy Microsoft wykupił Skype) :)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości