Dyskusja dotycząca najpopularniejszej rodziny systemów operacyjnych.
Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 12:44

Witam. Jak włączam komputer, wyskakuje mi komunikat "nie można załadować plików DLL dla jądra systemu" co to może oznaczać? Czy obejdzie się bez reinstalacji? Bo mam tylko 1 partycję a niechce stracić mnósta patchy na mój telefon

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 13:07

Co do reinstalacji to można reinstalować zostawiając bieżące pliki. A co do błędu to może trzeba użyć konsoli odzyskiwania.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 14:39

Wgraj Sp3, większość plików się wgra i naprawi
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 14:44

A jak ma wgrać jak nie może wejść do Sysa?

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:00

Spróbuj skopiować te pliki na dysk za pomocą konsoli odzyskiwania:
hal.dl_ -> hal.dll
kernel32.dl_ -> kernel32.dll
ntdll.dl_ -> ntdll.dll
quartz.dl_ -> quartz.dll
shell.dl_ -> shell.dll
shell32.dl_ -> shell32.dll
user32.dl_ -> user32.dll
wow32.dl_ -> wow32.dll
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:12

A jak skopiujesz to musisz je rozpakować.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:13

Chyba nie trzeba
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:17

Trzeba bo widzisz po końcówkach, że plik jest spakowany.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:22

Od tego jest komenda expand jakbyś Pikselku miał problem
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 15:35

Widzisz devilday. Muszę Ci przyznać rację.

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 18:15

Dziękí za komende właśnie nie wiedziałem jakiej użyć

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post22 lip 2009, 21:19

A najprościej system live cd, pobrać pliki z dll-files.com i podmienić pliki z poziomu live cd. Tylko np. mi po podmianie pliku hal.dll system zwariował i strasznie się zamulił.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2009, 21:20 przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post23 lip 2009, 11:39

[quote=""domel""]A najprościej system live cd, pobrać pliki z dll-files.com i podmienić pliki z poziomu live cd. Tylko np. mi po podmianie pliku hal.dll system zwariował i strasznie się zamulił.[/quote]

Z SP3 jest taka moja propozycja - wypakować exe, ctrl+c, ctrl+v w live cd.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    unknown unknown

Post23 lip 2009, 14:04

SigmyPE użyj Nie zawodna, potem pobierasz pliki SP3 i wypakowywujesz go a potem podmiana I system wstanie na nogi jak nowo narodzony... Szkoda, że z poziomu SigmyPE nie mozesz wgrac tego SP3
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post23 lip 2009, 15:11

No. Nigdy nie widzałem, żeby wgrać Service Packa do jakiegoś systemu spod innego systemu.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości