Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

miki100

Zasłużony użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 13 sie 2010, 6:43
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post10 paź 2010, 9:48

Dziś chcę zaprezentować wam wersję 0.85 mojego eksplorera :)
Zmiany względem poprzedniej wersji:
  • * Przyspieszone przeglądanie folderów
    * Podgląd wideo
    * Podgląd dźwięku przez bass.dll
    * Dodana opcja "Odwróć zaznaczenie"
    * Dodane pola wyboru do zaznaczania plików (opcja)
    * Możliwość ustawienia jako domyślnego menedżera plików
    * Działające menu "nowy"
    * Aero w Vista/Seven lub fake aero w starszych systemach (lub gdy nie jest włączone Aero w Vista/7)
    * Kilka innych, drobniejszych zmian
Download tu:http://www.mediafire.com/?178co1zra607i1k

Screeny:
ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 7:34 przez miki100, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoiler
Pokaż
openSUSE Leap (x64), Plasma 5
ASUS P5K/EPU | Xeon E5410 2,3 GHz | 4GB DDRII | Gigabyte Geforce GTS 450 | Sound Blaster Audigy | WD VelociRaptor 800HLFS

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post10 paź 2010, 10:41

Powiem tylko, że całkiem smakowicie to wygląda :hyhy: . Zmodularyzuj to trochę jeszcze :D .
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3276
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Firefox

Post10 paź 2010, 11:28

Czyżby miejsce w LH XP już zaklepane ? :hyhy:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post10 paź 2010, 12:18

AERO w XP bez luny xD hahahahaha xD
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Kris

Posty: 334
Rejestracja: 22 lip 2010, 21:20
    Windows 7 Opera

Post10 paź 2010, 12:45

Ładnie to wygląda, ale popracuj nad zarządzaniem miejscem, bo ta belka z nowym folderem zajmuje sporo, zupełnie niepotrzebnie, przeprojektuj cały układ co jest pod strzałkami i paskiem adresu, bo tracimy niepotrzebnie sporo miejsca :D
私は怒って、あなたはハハめちゃくちゃだ

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1089
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post10 paź 2010, 17:18

Echh
Na 2k wygląda średnio. I w dodatku dużże spowolnienie. Może dałbyś rade wywalić to niby Aero i zapodać wersje bez niego?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3276
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Firefox

Post10 paź 2010, 17:41

To chyba lepszym wyjściem jest zrobienie jakiejś prostej konfiguracji, niż robienie dwóch wersji. ;)
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

miki100

Zasłużony użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 13 sie 2010, 6:43
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post10 paź 2010, 17:45

@pc.qwerty: Wiadomo. W następnej wersji dojdzie opcja.
@Conrado967 : Ale co się dzieje wolniej? Przeglądanie plików, redraw okienka czy może przesuwanie? Mógłbyś sprecyzować?
I czy wygląda średnio dlatego, że np. pasek tytułowy jest od 2k? Bo w następnej wersji raczej będzie system skinów.
Spoiler
Pokaż
openSUSE Leap (x64), Plasma 5
ASUS P5K/EPU | Xeon E5410 2,3 GHz | 4GB DDRII | Gigabyte Geforce GTS 450 | Sound Blaster Audigy | WD VelociRaptor 800HLFS

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1089
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post10 paź 2010, 17:58

No więc...

-Pliki podczas przeglądania często długo się wyszukują (ta latarka ;/).
-Jak zminimalizuje i przywrócę to często miga i trochę minie zanim dojdzie do "stabilnej" postaci.
-Jak sie włącza to długo sie ładuje (i te okienka przeskakujące blee)

I to właśnie utrudnia mi wykorzystanie Jakże (moim zdaniem) przydatnej funkcji ustawienia tej przeglądarki za domyślną.

Poprzednia wersja była o niebo lepsza, ale brakowało jej tylko (moim zdaniem) tej funkcji umożliwiającej ustawienie jej za domyślną przeglądarkę plików.

Aero jest do niczego i podczas przesuwania okna się kiepszczy.

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 138
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post10 paź 2010, 18:37

Po włączeniu robi mi się coś takiego:

http://img831.imageshack.us/i/lhxplorerproblem.jpg

Co na to poradzić?

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 581
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    Windows XP Chrome

Post10 paź 2010, 19:00

Te same problemy co u Conrado967 i po wejściu do folderu często nie ma opcji wstecz, funkcjonalność spadła i to bardzo. Spróbuje coś wymyślić na przezroczystość bo też z nią marnie. :kwasny:

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post10 paź 2010, 19:40

hehe, Explorer nieźle dużo bugów załapał. Trzeba to będzie połatać.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Kris

Posty: 334
Rejestracja: 22 lip 2010, 21:20
    Windows 7 Opera

Post10 paź 2010, 19:53

Teraz to prawdziwy longhorn brawo :D
私は怒って、あなたはハハめちゃくちゃだ

Awatar użytkownika

miki100

Zasłużony użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 13 sie 2010, 6:43
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post11 paź 2010, 16:07

Dziękuję za informacje o błędach. Moglibyście sprawdzić tą wersję: http://www.mediafire.com/file/xxc1bycy5 ... _86%5D.zip ?
Spoiler
Pokaż
openSUSE Leap (x64), Plasma 5
ASUS P5K/EPU | Xeon E5410 2,3 GHz | 4GB DDRII | Gigabyte Geforce GTS 450 | Sound Blaster Audigy | WD VelociRaptor 800HLFS

Awatar użytkownika

SG7

Posty: 138
Rejestracja: 14 kwie 2010, 15:46
    Windows 7 Firefox

Post11 paź 2010, 17:19

Poprawiono błąd z Aero, lecz trzeba by zaokrąglić obwódki przycisków.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości