Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 10:36

Laptop to Toshiba Satellite L300-14X. Co jakiś czas zawiesza się Shift, przez co nie można normalnie pisać i włączyć Firefoxa. Reinstalacja systemu nie pomogła. Na laptoku siedzi 7 Proffesional. Co może być przyczyną, jak to naprawić?

Awatar użytkownika

WPMaster

    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:37

Problemem jesteś ty...

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2216
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:48

Dodając swoje 3 grosze do rozmowy na poziomie:
ahahahaha odbyt ahahahaha

A teraz wracając do tematu:
Nie wiem jak Ty, ale ja bym sprawdzał inną klawiaturę, bo mogłeś zamordować shifta po prostu.
Obrazek

Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 10:57

Dodam jeszcze że na jakiś czas pomaga wylogowanie i zalogowanie (bez wyłączania komputera).

Awatar użytkownika

WPMaster

    Windows 10 Opera

Post12 lis 2015, 10:59

Zainstaluj tam kafla 8/8.1 32 bit na mojej Tośce (L300D) śmiga aż miło

Awatar użytkownika

puszekkk

    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 11:01

Tyle że to nie jest wina systemu. Czekam na mądrzejsze porady niż:
>pszeinstalój syzdem

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1806
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post12 lis 2015, 12:29

Uwaga, spieszę z mądrzejszą poradą - zmień klawiaturę.
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM || Windows 98 SE || 1998r. :)


Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2394
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows Phone Edge

Post12 lis 2015, 14:01

Sprawdź czy to nie jest wina jakiegoś programu, który niedawno zainstalowałeś.

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1049
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post12 lis 2015, 15:53

Mądra porada - 99% problemów z komputerem siedzi naprzeciw monitora.
Sprawdź pod jakimś LiveCD, czy masz ten sam problem.
Laptop:
Lenovo IdeaPad Y580 | Intel Core i7 3630QM @ 3.4 GHz| nVidia GeForce GTX650M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB + HGST 7k-500 1TB | Windows 8.1
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB + WD Blue 500GB| Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | MacOS Sierra 10.12.6
Serwer: HP Thin T610 | AMD G-T56N @ 1.65GHz | Radeon HD 6320 | 6GB RAM Kingston | HGST 500GB + Seagate 2TB | Debian 9 Testing x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Siaomi: Xiaomi Redmi Note 4 | Qualcomm Snapdragon 625 @2GHz | Adreno 506 | 4GB RAM | 64GB PAMIĘCI | Android 7
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |
Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post12 lis 2015, 17:41

Wymień po prostu klawiaturę w laptopie. Albo podepnij jakąś pod usb i sprawdź czy na niej działa shift.
Telefon: Samsung Galaxy S3 (i9300) CM12.1 RPDROKY
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:Xeon E5430
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 10
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

WolfX

Posty: 163
Rejestracja: 11 lut 2015, 15:29
Lokalizacja: Legionowo/Warszawa
    Linux Firefox

Post20 lis 2015, 23:00

a może byś wyjął klawisz i usunął paprochy spod niego?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości