Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.

Rublik

Moderator
Posty: 2867
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 13:17

Czy do mojego konfigu w podpisie ta Delta sobie poradzi? http://allegro.pl/item872456019_zasilac ... 0pb_2.html

Bo mój Codik 300 W (:P) działa, ale dzisiaj miałem już problem z odpaleniem Windowsa - nagle wszystkie urządzenia się wyłączyły oprócz wiatraka na procesorze i już powoli mam zamiar wyrzucić to szajstwo.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

Dragon

Posty: 312
Rejestracja: 19 lip 2009, 21:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 13:39

zaraz dobrze czytam ?? chcesz zamienić zasilacz 300w na zasilacz 300w bo ten nie wyrabia ??
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 13:45

Czy do mojego konfigu w podpisie ta Delta sobie poradzi? http://allegro.pl/item872456019_zasilac ... 0pb_2.html

Bo mój Codik 300 W (:P) działa, ale dzisiaj miałem już problem z odpaleniem Windowsa - nagle wszystkie urządzenia się wyłączyły oprócz wiatraka na procesorze i już powoli mam zamiar wyrzucić to szajstwo.
Jakiś Feel 500W kosztuje koło mnie w sklepie 149 zł, na allegro znajdziesz w tej cenie lepszy zasilacz. Weź nie oszczędzaj :)
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Rublik

Moderator
Posty: 2867
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 14:11

Nie potrzebuję 500W, mi starczy 300.

Dragon, uważnie czytałeś mojego posta?
Bo mój Codik 300 W () działa, ale dzisiaj miałem już problem z odpaleniem Windowsa - nagle wszystkie urządzenia się wyłączyły oprócz wiatraka na procesorze i już powoli mam zamiar wyrzucić to szajstwo.
Nie chcę żeby to gówno spaliło kompa, ale nie potrzebuję większej mocy jaką wspomniał Ult1me. Poczytaj sobie o Codikach na necie to się przerazisz, że u mnie to działa przez 7 lat :P

Potrzebuję tylko krótkiej odpowiedzi, czy ta Delta jest OK (a nie kolejny shit jak Codegen).
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, 14:17 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1151
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 15:15

Nie wiem czy ten nie byłby lepszy, bo nowy i 12 miesięcy gwarancji http://allegro.pl/item869184344_nowy_za ... ml#gallery
Komputer do pracy: Intel Core i9 9900 | MSI MEG Z390 ACE | 32 GB RAM DDR4 | GeForce 1060 6 GB | Samsung 860 EVO 512 GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 2x Seagate 7200.14 1000 GB | 2x Dell U2515H
MacBook Pro 15 Retina Mid 2014: Intel Core i7 4770HQ | 16 GB RAM DDR3 | Intel Iris Pro | GeForce 750M 2 GB | SSD 512GB
MacBook Pro 15 Retina Mid 2017: Intel Core i7 7700HQ | 16 GB RAM DDR3 | Intel HD630 | Radeon Pro 555 2 GB | SSD 512GB
+ iPhone 13 Pro 128GB

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 15:24

pisze z takiego starego laptopa, wybaczcie.

Devil, jak wezmiesz wieksza moc to potem tego zasilacza bedziesz mogl uzyc w nowym, lepszym kompie. Wiec to raczej inwestycja na przyszlosc. A lepsza firma zasilacza tez by sie prZydala.
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Denek

Posty: 245
Rejestracja: 14 lut 2009, 14:15
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 15:25

Ja bym na Twoim miejscu kupił jakiegoś Chiefteca. Naprawdę świetne zasilacze (sam jeden mam) :)
AMD Athlon 4000+ x2, 2GB RAM Goodram ddr2 800mhz, GeForce 9600 GT 512 mb, Samsung 640gb SATA, Chieftec 450w

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 16:01

Mo Codegen działał 6 lat, do czasu aż nie dokupiłem trochę sprzętu do kompa. Teraz śmigam jeszcze na.... tak... ProComp! :) Ale jeszcze jeszcze działała jakoś :)
Spoiler
Pokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Rublik

Moderator
Posty: 2867
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 16:51

Dzięki wam za wypowiedzi, ale mimo tego wybieram Deltę 300 W (wystarczy mi do obecnego kompa, a ponadto to jest Chieftec - tyle, że inaczej nazwany) Dzisiaj już 2 raz Codegen wyłączył mi bebechy w kompie :/
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, 16:53 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 17:46

Dzięki wam za wypowiedzi, ale mimo tego wybieram Deltę 300 W (wystarczy mi do obecnego kompa, a ponadto to jest Chieftec - tyle, że inaczej nazwany) Dzisiaj już 2 raz Codegen wyłączył mi bebechy w kompie :/
Weź co najmniej 400 chociaż...
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1151
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 18:39

Weź co najmniej 400 chociaż...
Nie ma sensu, lepiej potem kupić coś lepszego.
Komputer do pracy: Intel Core i9 9900 | MSI MEG Z390 ACE | 32 GB RAM DDR4 | GeForce 1060 6 GB | Samsung 860 EVO 512 GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 2x Seagate 7200.14 1000 GB | 2x Dell U2515H
MacBook Pro 15 Retina Mid 2014: Intel Core i7 4770HQ | 16 GB RAM DDR3 | Intel Iris Pro | GeForce 750M 2 GB | SSD 512GB
MacBook Pro 15 Retina Mid 2017: Intel Core i7 7700HQ | 16 GB RAM DDR3 | Intel HD630 | Radeon Pro 555 2 GB | SSD 512GB
+ iPhone 13 Pro 128GB

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post10 sty 2010, 18:51

Weź co najmniej 400 chociaż...
Nie ma sensu, lepiej potem kupić coś lepszego.
Moim zdaniem, lepiej kupić teraz zasilacz np. 500W Chiefteca, niż najpierw 350 złomu + 500W Chiefteca. Zawsze taniej.
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości