Dyskusja o tym co można kopnąć kiedy Software przestanie działać.
Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 lip 2009, 14:42

Mam problem bo jak włączę jakąś grę i przejde do grania to się wszystko zawiesza tylko reset pomaga na Sigmie, MX8 i 7 tak samo się dzieje, wszystko się zaczęło po zmianie biosu
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 14:47 przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 lip 2009, 16:06

Oj to znaczy że niestety uwaliłeś bios wprzy upie :< spróbuj wgrać kopię biosu chyba że jej nie masz to w tedy będzie ciężko
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 lip 2009, 17:41

Jak bym uwalił bios to by komp wogóle nie wstał.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2401
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 lip 2009, 17:44

Może ten bios jakiś taki sobie i dlatego. Albo spróbuj coś przekonfigurować w biosie.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post20 lip 2009, 17:47

Proponuję wgrać oryginalny BIOS i zobaczyć czy są zwisy.
Link: http://eu.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloa ... 3&LanID=16
Program do flashowania: http://eu.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloa ... 3&LanID=16
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 8:26

Spróbuje jeszcze zresetować bios zworką może popieprzyłem coś w ustawieniach jak nie pomorze to wgrywam ten bios co wyżej podałeś.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 8:27 przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 9:10

Po resecie komputer całkowicie zwariował, cały czas zawiechy na logonie potem dopiero uruchomiłem go w trybie awaryjnym i dopiero coś ruszyło teraz wątpie żeby to była wina biosu objawy były takie jak przy wylanych kondensatorach ale jeszcze ich nie sprawdzałem.

Awatar użytkownika

SzymekRak

Zasłużony użytkownik
Posty: 552
Rejestracja: 09 lip 2008, 10:55
Lokalizacja: gdzieś bardzo daleko
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 10:41

Po zmianie biosu KONIECZNIE zrobić reinstalkę i wyczyścić cmos zworką.
nie wiem

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 11:26

Mam okazję kupić płytę ASUS A7V8X co o niej sądzicie da się coś na niej zrobić coś OC cena na pewno będzie mniejsza bo mogę kupić ją od kolegi jeżeli się opłaca to poczciwa K7S5A idzie w odstawkę
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 11:28 przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 12:58

Bierz ją bez wahania. KT400, AGP 8X, SATA, DDR400, USB 2.0
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 13:16

Dobra biorę tylko będę musiał przebidować 256 Ramu

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 13:57

[quote=""domel""]Dobra biorę tylko będę musiał przebidować 256 Ramu [/quote]

masz go na SDR? xd
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post21 lip 2009, 14:03

no na SDR nie wiedziałem że do OC będzie mi potrzebny DDR a że miałem okazję kupić SDR to kupiłem
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 14:04 przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości