Projekt zmodyfikowanego systemu Longhorn 4074.
Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post30 wrz 2014, 16:43

To naprawdę smutne, ale mamy 2014 rok i nawet mikrofalówka ma szerokopasmowy Internet, nie chcesz mi chyba wmówić że nie masz możliwości ściągnięcia 1GB danych?

Ja radziłem sobie jakoś w 2007 roku będąc w Twoim wieku ściągając bety Visty i Longhorny na shakowanych komputerach szkolnych w których odblokowałem sobie konto admina za pomocą pierwszych wersji Wiadra.... W domu miałem Neostradę 128kbps, w szkole wypasioną jak na tamte czasy radiówkę 3Mbps. Nauczycielka która wtedy brała mnie na dywanik za każdym razem kiedy złamałem jej zabezpieczenia była kilka lat później opiekunem moich praktyk, a moje dawne gimnazjum teraz czasami mnie zatrudnia na jakiś czas jak coś im się popsuje. Nie ogarniam co dzieje się teraz z tą młodzieżą. Nie chce wam się czy po prostu nie macie fantazji?
Ta, 2014 rok, a u mnie Orange sobie życzy parę tysięcy za przekopanie kabla po asfalcie aby mieć kablowy internet.
W szkole u mnie jest zakaz noszenia telefonów (ale ja noszę) :P. Praktycznie na wolnych lekcjach jak mam w sali komputerowej ściągałem ISO i jazda nauczyciel mi na to pozwalał bo mnie znał :D.
Teraz, młodzież się psuje, w mojej klasie 3 Gim. jest 3/4 matołów,którzy jak downy próbują rozśmieszać każdego na lekcji...
Wszędzie szajsbook, trollowanie zachowywanie się jak debil ( no właśnie u młodzieży debilizm coraz bardziej jest spotykany ) ...
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1102
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post30 wrz 2014, 17:07

Taka jest prawda, im młodszy rocznik, tym głupszy. Obserwuję to odkąd poszedłem do technikum ;)
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Linux Ubuntu 19.04 KDE + WIndows 10 Pro
PC: Intel Xeon X5450 @3GHz + SilentiumPC SpartanPro | Asus P5Q Pro | nVidia GeForce GT 640 2GB | 8GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 13 beta
Sieć: Compal ConnectBox | UPC 300Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (Hyperion 6.4) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows XP Firefox

Post30 wrz 2014, 20:54

Wow ... taka dyskusja :D Ale reasumując .W mojej miejscowości (i love Orange) Pomarańczka nie chce pociągnąć do nas kabla (bo jakimś dziwnym trafem zawsze znalazł się ktoś ,kto podpierdzielił kabel) i muszę się pogodzić z internetem mobilnym .Zasięg łapie tylko Play .Limit mam 18GB (i tak nie starcza) .Jako iż poza mną korzysta (i to bardzo intensywnie) jeszcze 4 osoby ,a tata dostaje nerwicy gdy internet zwalnia z 4mbps do 3mbps (pro antena robi swoje) .Nawet nie chce sprawdzać jego reakcji gdyby internet zwolnił do 16kbps .
Biblioteka jest tak zmontowana że na tym kompie jako admin zaloguję się tylko serwisant ,gdyż te PC mają tylko możliwość bootowania z USB ,a jest wyznaczona osoba która filuje ,czy ktoś czasem nie piraci jakiegoś iso .I nie .Nie próbowałem zbootować go jakimś programem do odczytania hasła admina .
A na informatyce PC są włączane tylko na czas zajęć ,więc nawet jak torrent ruszy to pobiera się tylko jak mam odpalone swoje konto usera (pozdrowienia dla nauczyciela który zablokował dostęp do folderu Pobrane na PC :D )
Kolejna wstrząsająca informacja ... nie posiadam sprawnego smartfona ,(szajsung galaxy y ma uszkodzone wejście ładowania ,a jego naprawa przekracza wartość telefonu)
,a tabletu w ogóle nie posiadam .

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 8.1 Opera

Post30 wrz 2014, 21:46

A kolegów nie masz?
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows XP Firefox

Post30 wrz 2014, 22:16

Ta ... moi koledzy poza Fifą 14 nic nie widzą ,a jako iż nie lubie Fify to na piracenie okienek brak szans

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1102
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows Phone Internet Explorer

Post01 paź 2014, 12:53

To kup sobie pendrive i zapisuj na nim :) Odkąd kupiłem 32 GB prawie nic nie ściągam w domu, w końcu w szkole też jest Internet ;) Gościu od SO też niby mówił "nie zapuszczać torrentów", ale o mega nic nie mówił :P Może ktoś to wydzielić do nowego tematu, bo się offtopic spory zrobił ?
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Linux Ubuntu 19.04 KDE + WIndows 10 Pro
PC: Intel Xeon X5450 @3GHz + SilentiumPC SpartanPro | Asus P5Q Pro | nVidia GeForce GT 640 2GB | 8GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 13 beta
Sieć: Compal ConnectBox | UPC 300Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (Hyperion 6.4) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Internet Explorer

Post01 paź 2014, 13:02

Jestem teraz na informatyce i zassysam sigme :D ale mam problem ,gdyż PC nie wykrywa modemu ,który robi za czytnik kart pamięci

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1102
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows Phone Internet Explorer

Post01 paź 2014, 13:19

I nie wykryje, bo nie zainstalujesz sterowników od niego, masz pewnie ograniczone konto :P
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Linux Ubuntu 19.04 KDE + WIndows 10 Pro
PC: Intel Xeon X5450 @3GHz + SilentiumPC SpartanPro | Asus P5Q Pro | nVidia GeForce GT 640 2GB | 8GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 13 beta
Sieć: Compal ConnectBox | UPC 300Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (Hyperion 6.4) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Firefox

Post01 paź 2014, 14:07

mam konto admina ,bo instaluje na VBoxie Ubuntu .Wykrywa sam modem ,ale karty jako urządzenia masowego nie wykrywa

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post01 paź 2014, 14:25

To trzeba mieć admina, żeby coś postawić na VBoxie?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 7 Firefox

Post01 paź 2014, 14:40

Tak

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 7 Opera

Post01 paź 2014, 15:31

To trzeba mieć admina, żeby coś postawić na VBoxie?
Pewnie musiał najpierw zainstalować VBoxa na koncie Admina przez UAC :)
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Awatar użytkownika

adrian4048

Posty: 63
Rejestracja: 10 wrz 2014, 16:47
Lokalizacja: Bydgoszcz
    Windows 8.1 Chrome

Post02 paź 2014, 21:24

Dobra ... mam Sigmę na swoim domowym PC ,lecz na VBoxie po instalacji dostaje takie coś ...

Obrazek

Czo to ?

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Chrome

Post02 paź 2014, 21:35

IT'S A TRAP!!!

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5290
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post02 paź 2014, 21:40

Piękny błąd kernela. Za nowa wersja Virtualbox. Spróbuj na tej: https://www.virtualbox.org/wiki/Download_Old_Builds_3_2

Nie możesz do jasnej cholery założyć nowego tematu? Problem dotyczy Sigmy a nie Wiadra LE...
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Xeon E3-1240 v3 @ 3,4-3,8Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
ASRock Z97 Extreme4
16GB Ram HyperX Fury 1866MHz CL10
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD ADATA XPG SX8200 240GB NVMe
HDD 2TB WD Green (Dane) + 1TB WD Blue (VM)
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM HyperX Fury 1600MHz
Intel HD Graphics
SSD OCZ Vertex 4 128GB + Samsung 840 120GB (przełączane między sobą)
HDD 1TB WD Blue
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Windows 10 Insider Fast + OS do testów

Testowy-2 (warsztatowy):
Core i5-3450 3,1Ghz
Gigabyte GA-H61M-S1
6GB RAM DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000
SSD Samsung 840 EVO 250GB
HDD 500GB Samsung F2G
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Core 2 Duo E4700 @ 2,6Ghz
Gigabyte GA-945GCMX-S2
3GB Ram Kingston DDR2 533Mhz
GMA 950
HDD 500GB WD Black
Windows XP

Serwer rev.10:
HP ProLiant ML150 G6
2x Xeon X5570 2,93Ghz (2 CPU, 8 rdzeni, 16 wątków)
48GB Ram DDR3 ECC FB 1333MHz (6x8GB)
SSD 240GB Kingston A1000 M.2 NVMe
HDD 4x 3TB WD Red (RAID 10 6TB)
VMware ESXi 6.5

Terminal do monitoringu UPS i kamer:
HP T5740
Intel Atom N280 1,66Ghz
2GB RAM
2GB SSD
Debian 9

Laptop:
Dell Latitude E6440
Core i7-4700MQ @ 2,4-3,4Ghz
12GB Ram DDR3L 1600Mhz
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 8690M
SSD Samsung 860 EVO 250GB mSATA
HDD WD Blue 1TB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
2 GB Ram DDR Kingmax 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Katmai @ 500Mhz Slot 1
Asus P2B-F
256MB Ram SDRAM 100Mhz
Nvidia Riva TNT2 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

LGA775 dopakowane na maksa:
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
HDD 500GB Samsung F2G
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Windows XP

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6 + Voodoo:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDRAM 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

Gulipin Am5x86 DX4:
AMD Am5x86 133Mhz
Dataexpert EXP8449
32 MB Ram SIMM (72 pin)
S3 Trio 2MB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
16 MB Ram SIMM (72 pin)
Trident TGUI9400CXI 2MB VLB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości