Dyskusja o dawnym fajnym, niewspieranym już systemie i Nokiach serii E i N.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 15:50

Krótkie pytanie: tylko mi to nie działa (wyłącza się)? To na pewno nie jest od zawsze zbrickowane, bo jeszcze całkiem niedawno działało ;_;
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Macintosh Chrome

Post19 sie 2014, 16:25

Po co ci google maps jak mapy nokiowe działają epicko? ;_;

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 16:50

Obrazek
Dlatego, że Microsoft Mobile to kutasiaże
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2014, 17:13

Podobno jest sposób na zainstalowanie tych najnowszych map co są niby tylko dla Here...

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2234
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post19 sie 2014, 17:19

Spróbuj odpalić mapsy Google z włączonym Wi-Fi.
Obrazek

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 17:45

Conrado: bądź tak miły i powiedz o tym coś więcej :P
Pisarz: w życiu bym na to nie wpadł, ale ruszyło. Tylko... dlaczego właśnie tak? Po co mu to WiFi, skoro i tak łączę się przez 3G?
There is no cloud. It's just someone else's computer.

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post19 sie 2014, 18:25

Na androidzie google maps wykorzystuje wifi do ustalania lokalizacji wspomagając tym gps, może tu jest podobnie.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 19:08

Tu jest tak:
Obrazek
Dlatego właśnie nie wiem, po co mu to WiFi potrzebne, tym bardziej że i tak nie łączy się z żadną siecią, ale bez włączonego modułu ruszyć nie chce.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post19 sie 2014, 19:18

Metoda z komentarza na DP:
Ubij proces aplikacji i wywalić wszystkie pliki map. Szukaj katalogu z z podkatalogiem diskcache. Potem, jak aplikacja będzie się łączyć z internetem to ściągnie najnowsze dostępne mapy. A te są wspólne dla WP, Symbiana, itp.

Nie testowałem,a le chętnie się przekonam czy to działa :).

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Series 60 Opera

Post19 sie 2014, 19:52

Nie wygląda zbyt legitnie, ale potem to sprawdzę.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 16:57

Sprawdziłem i nie działa, a na dodatek nie wiem jak teraz się dobić do aplikacji zainstalowanych na E:. W menu nie ma, a na liście zainstalowanych są. Ratunku!!111
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 sie 2014, 17:14

A próbowałeś zainstalować je jeszcze raz? Co to ma w związku z próbą instalacji nowych map?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 17:19

To może po kolei. Po skasowaniu map jest oczywiście opcja ponownego pobrania, ale instaluje się ta sama wersja, co na skrinie wyżej. Dlatego sądzę, że nie działa, bo zakładam, że mapy Here były aktualizowane od lipca 2013. Brick aplikacji ujawnił się po podłączeniu do komputera po USB w trybie pamięci masowej.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 sie 2014, 20:06

Hmm wygląda tak jakby telefon nie zczaił, że pamięc masowa jest już wolna. Możesz wejsć na nią i coś zapisać albo sczytać np muzykę? Masz kartę pamięci i jakieś aplikacje na niej? Czy ona się tak samo zachowuje?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Chrome

Post22 sie 2014, 20:20

Wszystko widoczne w menedżerze plików, działa pamięć masowa i karta, tylko tych cholernych programów nie widać nawet po restarcie.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość