Strona 1 z 2

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 14 lut 2016, 18:52
autor: WPMaster
Witam,
Otóż wczoraj kupiłem grę j.w. i przy uruchamianiu okienka launcher'a
Obrazek

jeden z monitorów (ekranów) się zawiesza, i tak ciągle. Gra się nie uruchamia. Szukałem już w internecie i nic nie znalazłem. Bardzo bym prosił o pomoc :/ .

Na koniec jeszcze dodam że jest to oryginalna wersja z najnowszym patchem.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 1:21
autor: Onset
Ehm, specyfikacja komputera? System? Jakiekolwiek informacje? Bo sama informacja, że "gra nie odpala" to trochę mało.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 9:46
autor: WPMaster
Windows 10 TH2 (multi boot z Windows 7[na 7 też nie działa])
Intel Core 2 Quad Q6600
Intel GM 45 (główny monitor podłączony przez HDMI 1920x1080, a drugi pod DVI z przejściówką na VGA 1440x900)
6GB RAM

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 10:03
autor: funcek
Coś mi się wydaje, że herosi VI oczekują jednak czegoś więcej niż GMA4500...
Masz taki problem z jakimiś innymi grami?

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 10:19
autor: WPMaster
Nie wszystkie działają ok np. Crysis 2 BF3 Fallout 3 czy inne.
Mi się wydaje że gra powinna działać, bo na integre idzie 2GB RAM

EDIT:

Na razie się tylko spotkałem z tym że nie legalne gry na silniku Steam Source po załadowaniu mapy się bugowały i wywalało BlueScrean

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 12:39
autor: lolasher
A może to problem z drugim ekranem? Zasadniczo malo osób wie, ale mając oryginalna grę przysługuje oficjalna pomoc techniczna, warto spróbować sie z nimi skontaktować, bo maja obowiązek zapewnić działająca grę.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 12:53
autor: WPMaster
A no fakt, masz racje. Ale na razie gram na laptopie siostry bo i tak jej nie ma w tym tygodniu :) .

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 18:44
autor: Onset
Rekomendowane: Core 2 Duo 2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce 8800 GTX lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista/7
Źródło: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15496
Myślę, że dopóki nie załatwisz sobie normalnej grafy, to nie ma co oczekiwać cudów. Problemem okazuje się być tu grafika.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 18:56
autor: robi_10
To co podałeś, to akurat są zalecane. W minimalnych masz:
CPU: Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.0 GHz, AMD Athlon X2 5000+ @ 2.6 GHz
RAM: 1 GB for Windows XP and 1.5 GB for Vista / Windows 7
OS: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 (all 32/64 bit)
Video Card: 512 MB and Shader 3.0, DirectX 9.0c NVIDIA GeForce 8600 GTS, ATI Radeon HD 2600 XT
Sound Card: Yes
Free Disk Space: 8 GB
Co nie zmienia faktu, że na tej integrze nie ma szans :D

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 19:02
autor: funcek
Tak jak pisałem wyżej:
Coś mi się wydaje, że herosi VI oczekują jednak czegoś więcej niż GMA4500...
Swoją drogą zastanawia mnie jedno... jakim cudem niby na tej integrze
Nie wszystkie działają ok np. Crysis 2 BF3 Fallout 3 czy inne.
? Coś mnie tu ściemniasz.
Mi się wydaje że gra powinna działać, bo na integre idzie 2GB RAM
Ilość pamięci nie ma najmniejszego znaczenia w tym przypadku.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 15 lut 2016, 19:30
autor: Onset
Ilości RAMu w kartach ma małe znaczenie ogółem w porównaniu do np. ilości shaderów. GT430 ma 2 GB pamięci na przykład, a na tym ledwo odpalisz GTA4.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 16 lut 2016, 15:19
autor: urban92
GMA4500 to najmocniejsza grafika Intela jaką można było mieć na LGA775, niemniej jednak także ktoś mi tu coś kręci :P Namów rodziców na jakieś normalne GPU, nawet używaną 8800/9600GT jak masz małe fundusze.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 16 lut 2016, 18:10
autor: lolasher
Czy tą kartę w ogóle sprzedawali z dwoma wyjściami na monitory? Drugie wyjście może jest od jakieś normalnej niezintegrowanej karty. Ja bym najpierw spróbował odpiąć drugi ekran i zobaczyć, czy nie ruszy, skoro po odpaleniu gry tylko jeden ekran się zawiesza.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 17 lut 2016, 0:58
autor: urban92
Jak najbardziej były płyty z GMA4500 z dwoma wyjściami na monitor.

Heroes of Might and Magic VI - Problem z odpaleniem

: 17 lut 2016, 10:31
autor: WPMaster
Mam nadzieje że to nie jest wina mojego małego Islamisty wbudowanego do komputera (whiteenergy) :trollface: