Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 13:10

Od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem DSJ3 i DSJ4. Jak próbuję odpalić grę, pojawia mi się komunikat "Clock Error", odrazu po uruchomieniu gry, nie pojawia się nawet menu gry, odrazu na pulpicie wypluwa ten komunikat. Gra działa bez problemu na XP SP3.
Ten problem akurat tyczy się Server'a 2k3, nie mogłem znaleźć rozwiązania poszukując w Goog'ielu.
Telefon: Samsung Galaxy S3 (i9300) CM12.1 RPDROKY
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:Xeon E5430
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 10
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post07 lut 2014, 14:24

Wpisz w https://www.google.pl/
clock error dsj3
I pierwszy link.
Spoilerpokaż
Uwaga! W przypadku problemów z uruchomieniem gry (komunikat "Clock error") należy zainstalować program AMD Dual-Core Optimizer.

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 14:59

Nie pomogło.Nadal jest ten problem
Telefon: Samsung Galaxy S3 (i9300) CM12.1 RPDROKY
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:Xeon E5430
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 10
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:19

Ponowna instalacja gry nie pomaga ? Ja mam 8.1 i u mnie działa, więc na Server 2k3 tym bardziej powinno. Jak nic to nie da, to spróbuj tryb zgodności z Windows 2000 i Application Verifier.
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 15:44

Nie pomogło,wcześniej bawiłem się Application Verifier'em, nie poskutkowało.
Telefon: Samsung Galaxy S3 (i9300) CM12.1 RPDROKY
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:Xeon E5430
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 10
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:45

No to ja nie wiem, może DSJ nie chce współpracować z Serverem. Używałeś wcześniej jakiegoś trainera/edytora wiatru ?
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 430
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 17:54

Nie używałem,gram uczciwie.
Telefon: Samsung Galaxy S3 (i9300) CM12.1 RPDROKY
Moje sprzęty
Spoilerpokaż
Komputer - Dell Optiplex 330
Mobo:Dell OptiPlex 330
Procesor:Xeon E5430
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 3" Seagate ST350413AS 7200RPM - 500GB
System:Windows 10
Tablet Lark 8i Ultimate - System Windows 10

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość