Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 13:10

Od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem DSJ3 i DSJ4. Jak próbuję odpalić grę, pojawia mi się komunikat "Clock Error", odrazu po uruchomieniu gry, nie pojawia się nawet menu gry, odrazu na pulpicie wypluwa ten komunikat. Gra działa bez problemu na XP SP3.
Ten problem akurat tyczy się Server'a 2k3, nie mogłem znaleźć rozwiązania poszukując w Goog'ielu.
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1093
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post07 lut 2014, 14:24

Wpisz w https://www.google.pl/
clock error dsj3
I pierwszy link.
Spoilerpokaż
Uwaga! W przypadku problemów z uruchomieniem gry (komunikat "Clock error") należy zainstalować program AMD Dual-Core Optimizer.

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 14:59

Nie pomogło.Nadal jest ten problem
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1103
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:19

Ponowna instalacja gry nie pomaga ? Ja mam 8.1 i u mnie działa, więc na Server 2k3 tym bardziej powinno. Jak nic to nie da, to spróbuj tryb zgodności z Windows 2000 i Application Verifier.
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Linux Ubuntu 19.04 KDE + WIndows 10 Pro
PC: Intel Xeon X5450 @3GHz + SilentiumPC SpartanPro | Asus P5Q Pro | nVidia GeForce GT 640 2GB | 8GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 13 beta
Sieć: Compal ConnectBox | UPC 300Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (Hyperion 6.4) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 15:44

Nie pomogło,wcześniej bawiłem się Application Verifier'em, nie poskutkowało.
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1103
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post07 lut 2014, 15:45

No to ja nie wiem, może DSJ nie chce współpracować z Serverem. Używałeś wcześniej jakiegoś trainera/edytora wiatru ?
Laptop: Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Linux Ubuntu 19.04 KDE + WIndows 10 Pro
PC: Intel Xeon X5450 @3GHz + SilentiumPC SpartanPro | Asus P5Q Pro | nVidia GeForce GT 640 2GB | 8GB RAM Kingston| Goodram Iridium Pro SSD 480 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 13 beta
Sieć: Compal ConnectBox | UPC 300Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (Hyperion 6.4) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 445
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows 2003 Opera

Post07 lut 2014, 17:54

Nie używałem,gram uczciwie.
Moje sprzętypokaż
HP Elite 8200 SFF
i5 2500 - Stock
8GB DDR3
Asus R7 250x 1GB GDDR5
2x500GB HDD
240W HP PSU

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość