Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3276
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post04 gru 2012, 21:48

IN SOVIET RUSSIA GOTHIC PLAYS YOU
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1860
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows Vista Opera

Post04 gru 2012, 22:03

IN SOVIET RUSSIA GOTHIC 2 PLAYS PUTIN ON GOTHIC 2
Spoiler
Pokaż

Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Linux Mint 20
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC + 128GB SSD M2 || Windows 10 Home & Linux Mint 20
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable

Nieużywane:
Deska, gdzieś tam jeszcze leży w szafie:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 0 GB DDR3 - obecnie bez RAMu, przełożony do lapka || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || TV 49" || Windows 10 Pro

Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Mi 9T Pro & Oppo A5 2020

Awatar użytkownika

robi_10

Zasłużony użytkownik
Posty: 801
Rejestracja: 12 wrz 2011, 17:38
Lokalizacja: Wejherowo / Gdynia
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post08 gru 2012, 1:52

Zainstalowałem na innym dysku kafla. Ściągnąłem L4D2, uruchomiłem i... działa. Tryb kooperacji także :). Pytanie teraz zostaje tylko, czemu na poprzednim Windowsie 7 nie działa (nadal go mam na drugim dysku). Nie mówcie mi, że po 2 tygodniach od instalacji będę musiał robić format.. :D

EDIT: Chyba odkryłem przyczynę problemu. Raz użyłem programu Intel Display Adapter Management Tool: http://theprogrammingheaven.blogspot.co ... -tool.html
Oczywiście, chciałem sobie zwiększyć wydajność, jednak po użyciu go na kaflu gra także zaczęła się brickować, identycznie jak na Sevenie. Zatem program, mimo, że na X3100 okazał się dość przydatny, tak na X4500 w ogóle uniemożliwia granie. Problem jest taki, że nawet po usunięciu gry z listy tego programu a nawet usunięcie jego samego nie przywraca gry do działania... Trzeba będzie pokombinować jak to odkręcić, ale podejrzewam, że konieczne będzie zajrzenie do rejestru. Jak to rozwiążę, to napiszę tutaj jak to zrobiłem ;)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość