Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post10 paź 2010, 18:34

Landwirtschaft Simulator 09 to gra rolnicza, popularna w niektórych kręgach graczy.
Wiem, wiem stosunek grafiki do wymagań jest okropny, ale zato jest frajda szczególnie że jest dośc duzo modyfkacji do tejże gry.

Mój problem polega na tym że po udanej instalcji za nic nie chce sie włączyć gra.

Wyskakuje:
http://zapodaj.net/36ac38159bff.jpg.html

Z tym że mam ATI Radeon 9600.
Ta grafa na bank odpali tę grę, bo pare miechów wcześniej instalowałem te gre na XPeku i działało wsio.

Próbowałem nawet zainstalowac PhysX i nic to nie dało.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Firefox

Post10 paź 2010, 18:41

Gra może nie działać na Windowsie 2000.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post10 paź 2010, 18:45

W wymaganiach nie mówią o OS, poza tym chyba by takie cyrki nie były jakby to OS byłby winny.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows Firefox

Post10 paź 2010, 18:49

Skoro piszesz że na XP działa a na 2k nie, to wniosek nasuwa się sam. :P Może wgraj najnowsze stery, ale ja obstawiam winę systemu.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post10 paź 2010, 18:59

Spróbuje jeszcze zainstalowac Catalyst Control Center. Jak to chyba zakupie drugi dysk i tam instaluje XP.

Awatar użytkownika

MOSZEUSZ

Posty: 586
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:44
Lokalizacja: Okolice Rzeszowa
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post11 paź 2010, 15:38

Bardzo możliwe, że to wina Windows`a 2K (przynajmniej wg. mnie)
PC #1: Intel Celeron DC e3400 2.6ghz@3,46ghz, 2,5GB RAM DDR2 667, Intel x3100,Samsung 1TB, Gigabyte GA-G31M-ES2L, MS Windows 8 Enterprise x86
PC #2: Intel Core2 Quad q6600 2.4ghz, 3GB RAM DDR2 667, MSI GeForce 9600GT 512MB GDDR3 PreOC, Samsung 1TB, Gigabyte GA-G33M-DS2R, M$ Windows 7 Ultimate x64 PL.
Laptop [ACER 8572G]: Intel Core i3-370M @ 2.4ghz, 4GB RAM DDR3 1333, GeForce GT330M [GPU: 575mhz@650mhz / MEM: 1580mhz@1800mhz],HDD 320GB, MS Windows 8 Enterprise x64
Obrazek

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2118
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post11 paź 2010, 15:43

Bardzo możliwe, że to wina Windows`a 2K (przynajmniej wg. mnie)
Nie tylko wg. Ciebie, w ogóle - co za pomysł instalować PhysX'a na Windows'ie 2000 ? To jest jeden z najgłupszych pomysłów roku. Conrado, skoro działa na XP, to wracaj na XP.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post11 paź 2010, 19:38

Never. Pozatym instalacja przy dzisiejszym stanie mego Mobo jest niemozliwa, bo instalator sie zacina czesto.

Za jedna gre nie oddam ulubionego OS'a

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post11 paź 2010, 19:49

Za jedna gre nie oddam ulubionego OS'a

Tyle że bezcześcisz tego os'a :<
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post11 paź 2010, 19:55

? O co chodzi?

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2118
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post11 paź 2010, 20:50

Ukazujesz jego naturalne niedociągnięcia i brak zgodności :P . XP jest ciutek lepszy. Okrój go jak trzeba i będzie śmigać.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post11 paź 2010, 21:14

Ale mi nie przeszkadza że on jest "gorszy" od XP.
Dzięki temu że ta gra nie chodzi będę mniej grał na kompie, a czytałem w gugl.kom że inni nawet na XP z tą kartą mieli problemy.
Wszystkie niedociągnięcia 2k da sie jakoś załatać, a jeżeli już sie nie da to są to już rzeczy raczej zbędne.
Komp dzięki niemu działa znakomicie lecz myślę że w 11 urodziny W2k chyba sie z nim pożegnam. Pozostaną mi po nim świetne wspomnienia, bo polubiłem ten system i to bardzo.
Po 2k najdzie czas na próbowanie wszystkich systemów po trochu, aż któryś będzie spełniał moje wymogi.

Może w tym czasie kupie coś lepszego (chodzi o lepszego złoma) i pójdzie mi ta gierka.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2223
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post12 paź 2010, 18:16

Dzięki temu że ta gra nie chodzi będę mniej grał na kompie
A więcej siedział na gronie i fejsbuku?
Obrazek

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1091
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows Opera

Post24 paź 2010, 17:07

Nie korzystam z tych portali :P Wiem dl niektórych praktycznie nie istniejeje jeżeli nie mam tam konta.

MIałem dośc czasu by potestować pare systemów, bo sie nudziłem gdy neta nie było.
Na XP i na SIgmie oraz na Viście też nie działa ta gierka...

Ta gra ma i tak cholernie duże wymagania nie dorastające do grafy.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości