Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post19 lip 2010, 17:08

A o Soldat nie pomyślałem, racja, git gra :)
Mario... i Tank, Contra, a szczególnie gry, które nie dają mi spokoju, bo nigdy nie przeszłem do końca - Bobble Bubble i BomberMan :hyhy:
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2233
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post19 lip 2010, 18:00

Jeśli chodzi o Mario, to polecam Super Mario Bros 3. Platformówka z elementami RPG, dość dużo plansz.
A do emulowania, to Nestopia oczywiście.
Obrazek

Awatar użytkownika

SzymekRak

Zasłużony użytkownik
Posty: 552
Rejestracja: 09 lip 2008, 10:55
Lokalizacja: gdzieś bardzo daleko
    Windows XP Opera

Post19 lip 2010, 18:49

Ew. FCE Ultra
nie wiem

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2121
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    Windows 7 Mozilla

Post19 lip 2010, 18:51

4'ka jest lepsza od 3000, Dexter dobrze gada, Soldat wymiata. Grałem z rok w niego, nawet klan miałem :D .
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2233
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post19 lip 2010, 18:55

@SzymekRak,
Nestopia może ma trochę większe wymagania (na Tualatinie śmigała), ale lepiej emuluje (dziesięć różnych ripów Mario Brosa pobierałem, dopiero ten ostatni działał, na Nestopii wszystkie chodzą), poza tym że ogólnie miażdży FCEU, np. grą przez neta.


A jak lubisz platformówki, to moim zdaniem Knytt Stories wymiata.
Przynajmniej jeśli chodzi o amatorskie gry komputerowe.
Obrazek

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post19 lip 2010, 20:37

Jeśli chodzi o emulator to Pisarz ma rację - Nestopia i nic innego. Do tego z tortów mam pobrane dokładnie 13337 romów z grami :P To, co mi zapadło w pamięć, kiedyś na Pegazłomie (ostatni raz zagrałem na nim mając z 13 lat) przeszedłem Tiny Toon Adventures ;) Cieszyłem się jak nigdy. Teraz na emulatorze już nie daję rady :lolface: Do tego czasy jak jeszcze się miało pistolet i nawalało się w Duck Hunt, lub Wild Gunman :) Na szczęście właśnie mamy emulatory, ale to nie takie granie co kiedyś, ale mogę sobie przypomnieć, jak parę lat temu katowało się pady i kilka niezapomnianych gierek (np. Tanki, Mario, Jackal, Contra, Side Pocket, olimpiada, poker, wyścigi, Goal 3 i wiele innych - sporo tego).
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post19 lip 2010, 21:22

Dokładnie dokładnie :) I te godziny przed telewizorkiem ;) Dlatego emulator też biorę pod uwagę :)
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post19 lip 2010, 21:29

4'ka jest lepsza od 3000, Dexter dobrze gada, Soldat wymiata. Grałem z rok w niego, nawet klan miałem :D .
4ka może nie pójść a 3k jest wersją hipergrywalną. I trudną nawet :P
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post19 lip 2010, 22:20

4ka będzie mulić przy miastach pow. 70 k albo i mniej. A niestety 3000 nie jest hipergrywalne lecz po prostu fajne, trzeba jednak ściągnąć wersję 3000 unlimited z wieloma nowymi budynkami (jedynie po angielsku). Największym minusem tej gry jest jej łatwość.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2233
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post20 lip 2010, 6:29

Ja sam pamiętam, jak musiałem prawie co tydzień pada wymieniać.
Coś mało wytrzymałe były.

Gdzieś tu pada mam (na USB), w gry pegazusowe kiedyś na nim katowałem.
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post20 lip 2010, 10:15

4ka będzie mulić przy miastach pow. 70 k albo i mniej. A niestety 3000 nie jest hipergrywalne lecz po prostu fajne, trzeba jednak ściągnąć wersję 3000 unlimited z wieloma nowymi budynkami (jedynie po angielsku). Największym minusem tej gry jest jej łatwość.
Ale za to nie ma do niej cheatu na kasę :P
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

MOSZEUSZ

Posty: 586
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:44
Lokalizacja: Okolice Rzeszowa
Kontakt:
    Windows Vista Firefox

Post20 lip 2010, 13:43

Do 3000 nie ma cheatów na kase ? Jesteś pewien ? Czy w wersji unlimited czegoś takiego nie ma ?
PC #1: Intel Celeron DC e3400 2.6ghz@3,46ghz, 2,5GB RAM DDR2 667, Intel x3100,Samsung 1TB, Gigabyte GA-G31M-ES2L, MS Windows 8 Enterprise x86
PC #2: Intel Core2 Quad q6600 2.4ghz, 3GB RAM DDR2 667, MSI GeForce 9600GT 512MB GDDR3 PreOC, Samsung 1TB, Gigabyte GA-G33M-DS2R, M$ Windows 7 Ultimate x64 PL.
Laptop [ACER 8572G]: Intel Core i3-370M @ 2.4ghz, 4GB RAM DDR3 1333, GeForce GT330M [GPU: 575mhz@650mhz / MEM: 1580mhz@1800mhz],HDD 320GB, MS Windows 8 Enterprise x64
Obrazek

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post20 lip 2010, 16:21

Do 3k jest jednorazowo z tego co pamiętam 100000$, ale to się szybko rozchodzi.
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2855
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post20 lip 2010, 16:46

Czasy The Sims i Sim City 3000 gdzie się używało słynnego skrótu Ctrl+Alt+C :hyhy:
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post21 lip 2010, 9:52

w SC4 jest Ctrl+x ^^ + extra cheats. Moolay 999999999999999..... i tyle mam kasy na liczniku ;D
Komputery:
Spoilerpokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość