Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:33

Witam. Poszukuję darmowego dedyka dla SAMP do celów treningowych nowego klanu PMC (PolishMarijujanaClan). Jest coś takiego jak pipni.cz, ale niestety dla polski jest zablokowana chyba rejestracja. Czy ktoś ma IP albo dobrą maskę i mógłby się zarejestrować? Czy takie zabezpieczenia mają że wiedzą za mimo wszystko że to polska?
Tym sposobem moglibyśmy sobie zrobić też własny serverek "SysBeta SAMP Harakiri"

CHYBA ŻE - z pipni nic nie wyjdzie, ale ktoś zna jakąś darmówkę - wystarczy 10, nawet 5 slotów, duże lagi, żeby tylko odpalić trening dla nowych. Bardzo prosiłbym o jakieś wszelkie sugestie z tym związane, bo mam NEO i na kompie z poza mojej sieci "firmowej" nie połączy mimo ręcznego wpisania IP.

I Panowie, wiecie -
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:47

Na pipni nie zrobisz. Próbowałem, mi się nie udało, a niektórym się udaje.
Spróbuj No-Ip.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 12:48 przez GENERiC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:51

No-ip na Sampie się ryje, kiedyś próbowałem. Jeżeli mapa nie będzie komplikowana i nie uda się postawić tego serwa CS-a to mogę pohostać na moim koncie. I takie mam pytanie, nie lepiej MTA Wyszła właśnie finalna wersja, ma dużo lepsze synchro i większe możliwości.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:54

Możesz lolasher wywalić ten folder z serwerem CS-a.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:57

Ok, wyślij mi wieczorem skrypt i zastanów się nad MTA - ono jest naprawdę dużo lepsze.

PS. Niezły bałagan po was wszystkich został, nie wiem jak to wszystko posprzątam na tym koncie xD

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:00

Moge Ci pomóc w usuwaniu.
Co do pipnicz jakiemuś się udało, przez proxy na IE, zaraz sprawdzę.
Looknij pifpaf jescze.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 13:00 przez GENERiC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:05

Akurat mam SAMP-a na dysku - może być ciekawie
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:29

Ja MTA grałem jako beta, ale się zraziłem, więc gram w SAMP - 200 osób max, teraz robią wersję 0.3 na 500 osób. Zakładam klan i dlatego potrzeba serverka Bo tak to wbujam ostatnio na Madoshi's Server, ale dziś im padły servy

Lolasher - nie chcę Ci marnować transfera
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 13:31 przez djdeejay, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:42

Aktualnie i tak nic tam nie jest hostowane, a ja też lubię sobie czasem pograć xD Aktualnie mi się skumulowało ok 70 GB transferu, więc na jakiś czas na pewno wystarczy.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:45

To jak postawisz podaj IP
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:47

lolasher2.vserver.cz

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:51

Jaki port?
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 13:52 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2118
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 15:00

Djdeejay dlaczego nie powiedziales mi, ze w to grasz ? Dawaj IP serwera i gramy razem
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 15:03

Jaki chcesz xD Ale pewnie standartowy czyli 7777, jaki ma byc skrypt Bo ja jeszcze mam tam starego serwa na adrenaline (wyscigowy)

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 15:07

Stunt jest dobry I podaj wszystkim IP i port bo tu nie ogarniają.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 15:08 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości