Dyskusja na temat gier dla PC, konsol i urządzeń mobilnych.
Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 10:24

Witam. Niema działu "sieć", więc jako że mam zainstalowanego Sevena, opiszę to tutaj.
Po zainstalowaniu Sevena RTM chciałem zagrać w Stalker CS ale... PING nawet do 250ms przy łączu 1mb/s, oczywiście neostrada. jest to wielki problem, ponieważ większość serwerów tam ma ograniczenie 200ms. Czekałem kilka dni, że może to wina TP ale tak mam nadal.
Na RC grałem na pingach 20-40ms. Dodam że wszystkie programy są wyłączone, Deffender i firewall też. Nod jest wstrzymany. Więc OCB?
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 10:53

Tam firewalle, czy anty wirus to na pewno nie zwalniają ci ruchu internetowego. Prędzej po cichu coś pobierasz, albo masz wirusa, który to robi.
Chyba, że to wina TP, zadzwoń do nich i się zapytaj, czy nie mają takich problemów.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 11:03

A takie pytanko - masz neo podłączone przez router i skrętką do kompa? Ja mam tak ze swoim Realtekiem 8139 na W7 - skoki pingu od 150 do 300 w CS (mój net w sygnie). Podłączyłem modem ZTE ZXDSL 852, wgrałem sterowniki od Visty i jak ręką odjął - po problemie
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 11:05 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 11:17

A zainstalowałeś te poprawki co dał GENERIC w dziale elite download kij może pomoże.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 12:43

Ale wiesz - to mu się nagle zrobiło, więc to może nie router, chyba, że się zepsuł.

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post03 sie 2009, 14:06

Mam tylko zwykły modem ZTE więc przez podłączenie odpada, poprawek nie próbowałem, bo Seven ssie z WinUpdate. Ping w CMD (ping wp.pl) pokazuje w granichach 30 - 50, więc dziwne...
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2118
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    unknown unknown

Post05 sie 2009, 10:52

wywal ten modem na zbity łeb - gorszego badziewia nie znam(mialem to wgl nie chcial sie polaczyc z siecia) i kup routerek przewodowy(Pentagram z serii Cerberus kox jeżeli nei zakładasz serwera) lub bezprzewodowy(tu polecam Linksysa WAG200G, idealny do wszystkiego). PS. Poczytaj o tym wpisie do rejestru, który zmniejsza ping w grach. Pozdro ;].
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2395
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post05 sie 2009, 16:32

Mój ZTE żyje, i chodzi od roku 24/7 i nic mu nie jest, działa idealnie, więc musiałeś mieć Onset niezłego pecha.

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2118
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontakt:
    unknown unknown

Post06 sie 2009, 19:33

Ja to mam niezłego pecha do modemów(Sagem rozłączał, ZTE wogóle się nie łączył). Ehh.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoilerpokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoilerpokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

domel

Zasłużony użytkownik
Posty: 582
Rejestracja: 13 wrz 2008, 16:48
Lokalizacja: Garbatka Letnisko
Kontakt:
    unknown unknown

Post06 sie 2009, 20:10

Jak to mówią jak się je... to wszystko

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontakt:
    unknown unknown

Post06 sie 2009, 20:10

ZTE działa od 3 lat, ale tylko go dotknę to już nie połączy do kolejnego restartu kompa Pentagram mi polecali tylko kasy niema narazie, bo autko muszę naprawić
Spoilerpokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość