Wszystkie informacje i uwagi dotyczące Techvortalu.

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2419
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 10 Edge

Post12 mar 2016, 22:17

Bo nie jest to zgodne z PSR-2.
Zawsze się domyślałem, że mój sposób myślenia jest niekompatybilny z webdevami, ale teraz mam namacalny dowód :D
Gdyby mnie ktoś zmusił do takiego standardu to chyba bym musiał przepuszczać cały swój kod przez jakiś automat formatujący.

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2149
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post13 mar 2016, 0:19

Wszyscy mają je w dupie poza Onsetem, spokojnie.

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post13 mar 2016, 8:10

Bo nie jest to zgodne z PSR-2.
Zawsze się domyślałem, że mój sposób myślenia jest niekompatybilny z webdevami, ale teraz mam namacalny dowód :D
Gdyby mnie ktoś zmusił do takiego standardu to chyba bym musiał przepuszczać cały swój kod przez jakiś automat formatujący.
Wszyscy mają je w dupie poza Onsetem, spokojnie.

:D
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

joe93

Posty: 60
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:39
    Linux Chrome

Post22 mar 2016, 9:52

Nie wiem gdzie napisać,więc tu napisze . Pare słóœ o zmianie forum,dodaniu czegoś .
Można dodać przycisk oznacz wszystkie działy na każdej stronie ,podforum . Po co ? Po to by nie latać na strone główną po to by oznaczyć,je jako przeczytane ;p

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1284
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post22 mar 2016, 10:47

Jest taka możliwość.
Oznacz wszystkie fora jako przeczytane - w stopce.
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

joe93

Posty: 60
Rejestracja: 12 lut 2015, 16:39
    Linux Chrome

Post22 mar 2016, 19:10

no tak ^^ jest ale działą tylko na głównej . a na innych wcale

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1284
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post06 kwie 2016, 15:25

Możecie tez dodać Vivaldi ;)

Kod: Zaznacz cały

//Vivaldi if ($browser == 'Vivaldi') { $browser = 'Vivaldi'; }
Ikonka: Obrazek
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2419
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post06 kwie 2016, 16:34

Yyy, nie znam się na php czy co to tam jest, ale ten kod wygląda jakby nie robił absolutnie nic.

BBB

Posty: 95
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:04
    Windows 10 Chrome

Post06 kwie 2016, 19:07

Jak to nic? Upewnia się że na pewno korzystasz z Vivaldi i dodatkowo został uodporniony na zakłócenia z zewnątrz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obrazek

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2419
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post06 kwie 2016, 19:16

Ach to wszystko wyjaśnia, dziękuję ;)

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1284
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post12 maja 2016, 8:40

o Crontaba dodałem skrypcik działający raz w tygodniu, odczytujący IP ExitNode'ów TORa, oraz dodaje je do firewalla. Anonimusi pokroju Eryka oraz Masaya wykorzystujący trasowanie cebulowe - niestety, ale tym razem dostaną komunikat o niedostępności serwera.
Coś nie działa :trollface:
Obrazek
Korzystacie z tego ? http://pastebin.com/A36APNUQ
Post napisany z TORa.
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post12 maja 2016, 16:44

Lol, nie.

Wywaliłem go jakiś czas temu, ale chyba zapomniałem o tym wspomnieć.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1885
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Chrome

Post12 maja 2016, 21:57

tak naprawdę to nigdy nie działało
Spoiler
Pokaż
Leniwy #1; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || SSD Lexar 250GB NVMe || Windows 10 Pro
Leniwy #2; Lenovo ThinkPad T460s:
Intel Core i5-6300U @ 2.4 GHz || 8 GB RAM DDR4 || Intel HD Graphics 520 || 14" FHD || GoodRam S400U 128GB m.2242 || Windows 11 Pro
Leciwy; Lenovo ThinkPad T450s:
Intel Core i5-5200U @ 2.7GHz || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD Graphics 5500 || 14" FHD || GoodRam CX400 256GB SATAIII || KDE Neon
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p, leży w szafce w pracy:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro
Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable


Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Apple iPhone 6s 16GB + Apple iPhone 12 Mini 64GB

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2124
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\GDAŃSK partition(2) WARSZAWA
Kontakt:
    Windows 10 Chrome

Post12 maja 2016, 22:54

Bluźnisz.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler
Pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.
Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler
Pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1284
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post09 cze 2016, 9:07

Bład 500, pojawia się za każdym razem, gdy wysyłam jakiś obrazek:
Obrazek
PC: Gigabyte GA-H87-HD3 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia GTX 760 2GB| 16GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | GoodRAM Iridium Pro 480GB | Windows 10 Pro
Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | Windows 11 Pro

Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 15
Serwer: AsRock AD2550-ITX | Intel Atom D2550 | PowerVR SGX545 | 8GB RAM Kingston | WD HDD 500GB | Windows Server 2012 R2 Datacenter
Sieć: Huawei HG8245Q2 | Netia 1Gb/s | RaspberryPi 4
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoiler
Pokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | LG 55UN71003LB 4K | Philips 43PFS5301 | Octagon SF8008 TWIN 4K 2xDVB-S2X | Formuler F1 Twin | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 12.4
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości