Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows XP Internet Explorer 6

Post03 sty 2009, 21:22

No to tak:
Ściągnąłem tego całego iDeneba, wypalam, instaluję (początkowo nie wiedziałem, dlaczego nie widać dysku, ale z tym sobie poradziłem) Zrobiłem (a raczej skasowałem stare, i tak nie bootujące po moich zabawach xp) 10 GB partycje, system plików Mac Journalized (czy jakośtam). Restart po instalacji, szczęśliwy wyciągam płytę, przez możę 1 sekundę widzę wredne, mignące na ekranie jabuszko i laptop się resetuje.

California Acces M161S (ewentualnie Compal FL92 z inną obudową :D )

http://www.karen.pl/index.php/product/5 ... SXGA+.html

On ma te wszystkie SSE'sy i tym podobne, może nie odpala przez chipster, albo coś źlę instaluję :?:

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post03 sty 2009, 23:53

Instalowałeś jakieś dodatkowe sterowniki podczas instalacji? Jak nie to zainstaluj, jak tak to zainstaluj bez nich.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post04 sty 2009, 0:17

A to się da jakoś w ogóle :?: Zbyt zielony jestem w tym systemie, Maca na oczy nie widziałem :D 15 minut myślałem dlaczego żadnej partycji nie było widać przy wyborze miejsca do instalacji, a potem okazało się, że nie widać ntfs i narzędziem do \'zmieniania\' dysków sformatowałem inaczej partycję. Ja po zrobieniu tego dysku nic nigdzie nie przestawiałem.

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post04 sty 2009, 0:18

Po wyborze dysku masz przycisk \"dostosuj\" musisz go kliknąć i wybrać sterowniki.
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

tofifi100

Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2009, 19:02
Kontakt:
    unknown unknown

Post13 mar 2009, 19:07

moze sproboj inne jadro (kernela) wgrac w sumie nie mialem z tym doczynienia ale duzo czytalem wiec moze pomoze

PS ja sam chcialbym sobie maca sprawic ale niestety kompa nie mam do testow a nie chcialbym niczego spieprzyc
Ogolnie Windows Hater z wyjatkiem longhorna i sigmy
Linux i Mac OS X Fan ^^ niestety jeszcze nie user ;(

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    unknown unknown

Post13 mar 2009, 20:00

Ja już dawno zainstalowałem i skasowałem tego OSa . Po prostu za którąś próbą normalnie odpalił. A jak dałem zły kernel to po prostu sys nie odpalał wcale

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości