Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 10 Opera

Post06 cze 2017, 11:23

Postawiłem MacOS Sierra na VMWare i Virtualbox, ale nie pozwala zalogować się do AppStore - mieli w nieskończoność po wpisaniu e-maila i hasła. Ponawiam pytanie - ma ktoś czysty obraz OS X (lub obraz sprawnej maszyny wirtualnej, która pozwoli na logowanie do sklepu), który ruszy mi z Unibeastem lub obraz bootowalnego pendrive, w którym podmienię sobie kexty na swoje?
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2394
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post06 cze 2017, 21:46

Głupio ta rada może zabrzmieć, ale spróbuj się zalogować jeszcze raz. Wczoraj był keynote i puścili bete macOS 10.13 i iOS 11, wczoraj nie mogłem się zalogować do sklepu na legitnym macbooku.

Zacznę ściągać sierrę ze sklepu i wrzucę na jakiegoś dropboksa tylko, że z moim internetem to trochę zajmie...

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 7 Opera

Post06 cze 2017, 22:46

Niestety, nadal mieli po wpisaniu hasła, próbowałem na koncie Polskim i Amerykańskim :P
Spróbuję jeszcze zaciągnąć dmg i puścić z poziomu Clovera zgodnie z tym: http://hamac.pl/topic/13579-instalacja- ... -po-kroku/
Kexty mam wrzucone, na pewno są poprawne pod Sierrę, bo gościu z Reddita na nich zainstalował. Najwyżej nie ruszy mi Wi-Fi to sobie kupię AirPorta :P
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 10 Opera

Post07 cze 2017, 10:27

Zacznę ściągać sierrę ze sklepu i wrzucę na jakiegoś dropboksa tylko, że z moim internetem to trochę zajmie...
Nie musisz, w końcu pobrał :) Okazało się, że AppStore sie sypał, bo nie miał aktualizacji. Zaktualizowałem i pobrał poprawnie, teraz zgrywam instalkę UniBeastem na USB, będę instalował :)

Edit:
Sierra zainstalowana, działa świetnie, jak się spodziewałem - nie działa Wi-Fi. Kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=6801358877 , będe rzeźbił w obudowie, bo fabrycznie mam half-miniPCIe.
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra
PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GeForce GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | Windows 7 Pro x64
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
Storage: Seagate BlackArmor NAS 220 | 4TB HDD + 2TB HDD |
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB |

Inne sprzęty:
Spoilerpokaż
Satelita:
Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość