Dyskusja o modyfikacjach Mac OS pozwalających uruchomić go na zwykłym komputerze PC.
Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 12:58

Kupujesz na allegro sieciówkę kompatybilną z OS X'em.
Albo coś na USB. Tylko wtedy nie odpalisz App Store.
Możesz też podk***ić kabel j***ny :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 13:01

Nie noo... Maka postawię chociaż dla testu, tylko będę musiał często na Windowsie ewentualnie siedzieć.

Wiesz qwerty, jak ktoś kupuje lapka to raczej po to, by to było mobilne, nie? a jak dam kabel j...y to c...j z moją mobilnością :c

no wai żeby postawić wlan?
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 13:02

Na tej karcie co masz to niestety nie.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 13:16

Trudno, spróbuję.. ale to raczej dla testu aniżeli dla stabilnego Maka na lata.
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1841
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 13:45

/me ma broadcoma 4318 i może go polecić, bo nie ma z nim problemów na maku
Spoiler
Pokaż

Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro - służy jako komputerek główny
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC || Windows 10 Home - ultrachinabook noszony zawsze w plecaku, bardzo użyteczny ze względu na dużą baterię 9000mAh w połączeniu z energooszczędnymi bebechami
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 8 GB DDR3 || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || Windows 10 Pro - podpięty pod TV 55", używany głównie do multimediów i, sporadycznie, do niewymagających gierek

Deska (w sumie to i Kijanka), wkrótce pójdzie do Żyda:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86

Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM głośny jak turbina z Passka w Tedeiku zamontowana w Ursusie C330 || Windows 98 SE || 1998r. :)
Byle-jaki-komputer, niedoszły Reaktor; eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || dźwięk: tak || HDD 320GB 7200RPM z HP'ka || SliTaz

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Kate" & Moto Z2 Play

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1152
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 14:20

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | Dell U2515H | Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone Xr 64GB

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 14:36

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Problem jest taki że nie mam kasy :P
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1841
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 14:51

To zrób se dzień bez alkoholu i już będzie.
Spoiler
Pokaż

Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro - służy jako komputerek główny
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC || Windows 10 Home - ultrachinabook noszony zawsze w plecaku, bardzo użyteczny ze względu na dużą baterię 9000mAh w połączeniu z energooszczędnymi bebechami
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 8 GB DDR3 || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || Windows 10 Pro - podpięty pod TV 55", używany głównie do multimediów i, sporadycznie, do niewymagających gierek

Deska (w sumie to i Kijanka), wkrótce pójdzie do Żyda:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86

Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM głośny jak turbina z Passka w Tedeiku zamontowana w Ursusie C330 || Windows 98 SE || 1998r. :)
Byle-jaki-komputer, niedoszły Reaktor; eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || dźwięk: tak || HDD 320GB 7200RPM z HP'ka || SliTaz

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Kate" & Moto Z2 Play

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post18 lut 2012, 15:37

Możesz też podk***ić kabel j***ny
Pamiętam, że to było związane z anteną do fal średnich, ale w jakich dokładnie okolicznościach powstało to wyrażenie?

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 15:47

Z tego co pamiętam, pierwszy raz kabel j***ny został podk***iony na IRCu przez bsystema podczas unbrickowywania Fausta.
//kabel j***ny najlepiej się sprawdza na SW :trollface:
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 15:52

Z tego co pamiętam, pierwszy raz kabel j***ny został podk***iony na IRCu przez bsystema podczas unbrickowywania Fausta.
Podczas dok***iania France Bleu a nie unbrickowania Fausta. (Wiecie, że było to pół roku temu, a kabel j***ny dalej za oknem? :D )
//kabel j***ny najlepiej się sprawdza na SW :trollface:
Popieram.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 15:55

/me przyznaje się do błędu i przypomina sobie że wtedy nie nak***iał kabla do France Bleu bo to powodowało zastąpienie sygnału w/w rozgłośni rosyjskimi ariami operowymi.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post18 lut 2012, 17:45

Ult1me, jaki jest problem ze zmianą karty Wi-Fi w laptopie? Przecież wystarczy odkręcić klapkę od dołu, a tam plomby zazwyczaj nie ma...
Na klapce nie, ale prawie na pewno będzie na jednej śrubce od karty sieciowej, ja osobiście tam miałem.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post18 lut 2012, 19:00

Kim tam, fifirifi, Windows najwyżej postawię na drugiej patrycji (pozdro Urban ^^).. te, partycja GUID + Windows? Zarabota to?
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Opera

Post18 lut 2012, 19:06

Kim tam
fuck ju
Zadziała jak zrobisz hybrydę GUID/MBR. Odpalasz Narzędzie dyskowe w instalatorze OS X'a, ustawiasz GUID i robisz dwie partycje: jedną HFS+ i drugą FAT32 (potem możesz przeformatować na co chcesz). I nie ruszasz ich potem, bo się hybrydowe tabele zbrickują.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości