Dyskusja i wymiana poglądów na temat wszystkich systemach Windows będących w fazie testowania.

Rublik

Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post21 mar 2012, 20:30

Ja służyłem za statyw dla aparatu.
Honorowy Członek Mafii C-QUAM
HP EliteBook 820

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3276
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post21 mar 2012, 20:31

Ja wyzwoliłem migawkę.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1869
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Linux Opera

Post21 mar 2012, 20:57

Ja robiłem za autofocus.
Spoiler
Pokaż

Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Linux Mint 20
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC + 128GB SSD M2 || Windows 10 Home & Linux Mint 20
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable

Nieużywane:
Deska, gdzieś tam jeszcze leży w szafie:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 0 GB DDR3 - obecnie bez RAMu, przełożony do lapka || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || TV 49" || Windows 10 Pro

Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Mi 9T Pro & Oppo A5 2020

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2414
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post21 mar 2012, 21:12

A ja za kartę pamięci.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2415
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:
    Windows 7 Internet Explorer

Post21 mar 2012, 21:25

A ja za aparat.
Komputery:
Spoiler
Pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625
Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2149
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Internet Explorer 7

Post21 mar 2012, 21:43

A ja za darmo. :trollface:

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1869
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Linux Opera

Post21 mar 2012, 21:46

Jak nigger?
Spoiler
Pokaż

Piec:
MSI B450M PRO-VDH MAX || AMD Ryzen 3 3200G @ 3.6 GHz || 2x8GB RAM DDR4 Crucial 3000 MHz CL15 || Radeon Vega 8 || PNY 500GB M.2 PCIe NVMe || KRUX Trek || SilentiumPC SPC197 450W || Windows 10 Pro
Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 12 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || 12.5" || LiteON MU3 120GB || Linux Mint 20
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC + 128GB SSD M2 || Windows 10 Home & Linux Mint 20
Serwer; Lenovo Thinkcentre M93p SFF + Eaton 850i Din USB:
Intel Core i7-4770 @ 3.40 GHz || 20GB DDR3 (2x8 + 2x2) || Intel HD Graphics || Toshiba 320GB, Western Digital Blue 320GB, Western Digital Green 1.5TB, Seagate 3TB || CLI || Debian 10 Stable

Nieużywane:
Deska, gdzieś tam jeszcze leży w szafie:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 0 GB DDR3 - obecnie bez RAMu, przełożony do lapka || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || TV 49" || Windows 10 Pro

Retro:
eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || HDD 80GB (słynny talerzak z serwera złamanego na kolanie :D ) || Windows XP SP3
IBM ThinkPad T23:
Intel Pentium III-M Tualatin @ 1.13GHz || 256MB RAM SDRAM || S3 SuperSavage/IXC || 14.1" 1024x768 || HDD 60GB ATA || Windows 2000 Pro SP4
Dell Latitude CPx H500GT:
Intel Pentium III-E 500MHz || 256MB RAM SDRAM || ATi RAGE Mobility-M1 AGP X2 || 14.1" 1024x768" || HDD 30GB 5400RPM || Windows Me
Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || HDD 20GB 5400RPM || Windows 98 SE
Masturbator czasu; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || HDD 6 GB 4200RPM, głośny jak szlag || Windows 98 SE || 1998r. :)

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Mi 9T Pro & Oppo A5 2020

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2414
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post21 mar 2012, 22:34

Niger robi za jedzenie.

raficzek74

Zasłużony użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 16 wrz 2009, 9:39
Lokalizacja: RADOM / dawniej Kołobrzeg
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 mar 2012, 10:34

Strzeliliście OFFTOP jak cholera w tym dziale :wsciekly: Zróbcie coś z tym i zajmijcie się grzebaniem w tej modyfikacji LH. :/
Who said Windows 7 marks the end for Longhorn?

Mój sprzęt : Lenovo Idea Pad 3000G530; Procesor: Intel Pentium Dual-Core Processor T4200 (2 CPUs) ~2 GHz ; Pamięć: 3 GB RAM; 750 GB HDD; Grafika: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M; System: ROSA DESKTOP FRESH KDE - jako główny system oraz Windows 7 Ultimate x86 - uruchamiany okazyjnie (głównie dla aplikacji, które nie zadziałają mi pod Linuksem).



ROSA DESKTOP FRESH User

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2414
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post22 mar 2012, 13:14

To Codemajstra wina, on zaczął.

raficzek74

Zasłużony użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 16 wrz 2009, 9:39
Lokalizacja: RADOM / dawniej Kołobrzeg
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 mar 2012, 14:59

W takim razie gdzie są Wasi Admini i Moderatorzy, którzy dopuścili do takich zaniedbań na forum w tym temacie i pozwolili na offtopowe pierdoły ??? Ha, ha, ha !!! :offtopic: :krzeslem: Ci, co nie pilnują dyscypliny na forum powinni być... :ban?:

:homerpalm: Ja to się z Wami mam !!!

Podsuwam temat, aby coś się działo na forum, a tu taka wdzięczność ???!!! :wstyd:

No dobra ! Co myślicie o tym, że udało się w końcu wtrącić SP 2 z XPeka do tego Naszego kochanego Longhornika ??? Czy ktoś kiedyś nie powiedział, że na 100% się nie da ???
Who said Windows 7 marks the end for Longhorn?

Mój sprzęt : Lenovo Idea Pad 3000G530; Procesor: Intel Pentium Dual-Core Processor T4200 (2 CPUs) ~2 GHz ; Pamięć: 3 GB RAM; 750 GB HDD; Grafika: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M; System: ROSA DESKTOP FRESH KDE - jako główny system oraz Windows 7 Ultimate x86 - uruchamiany okazyjnie (głównie dla aplikacji, które nie zadziałają mi pod Linuksem).



ROSA DESKTOP FRESH User

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2149
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Internet Explorer 7

Post22 mar 2012, 15:12

Nie da się, bo LH to nie XP, choć po części na nim bazuje (ale bliżej mu do Servera 2003).

raficzek74

Zasłużony użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 16 wrz 2009, 9:39
Lokalizacja: RADOM / dawniej Kołobrzeg
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 mar 2012, 15:20

Ale w tej modyfikacji coś tam się udało i programy, które wołają SP2 da się teraz zainstalować, do tej pory nie było takiej możliwości. Narazie nie mam czasu na próby, ale zobaczę później, czy tym razem da się teraz jakiś antywir wmontować. :hyhy:
Who said Windows 7 marks the end for Longhorn?

Mój sprzęt : Lenovo Idea Pad 3000G530; Procesor: Intel Pentium Dual-Core Processor T4200 (2 CPUs) ~2 GHz ; Pamięć: 3 GB RAM; 750 GB HDD; Grafika: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M; System: ROSA DESKTOP FRESH KDE - jako główny system oraz Windows 7 Ultimate x86 - uruchamiany okazyjnie (głównie dla aplikacji, które nie zadziałają mi pod Linuksem).



ROSA DESKTOP FRESH User

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2414
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Android Safari

Post22 mar 2012, 15:34

Sądzę, że to guzik prawda :P Chyba że pół loghorna ubili.

raficzek74

Zasłużony użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 16 wrz 2009, 9:39
Lokalizacja: RADOM / dawniej Kołobrzeg
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post22 mar 2012, 15:43

Cokolwiek by to nie znaczyło, a funkcjonuje, to wolę takie rozwiązanie, niż XPeka w szacie LH. Zassaj to i wypróbuj, ja narazie mam zbyt napięty harmonogram prac i w najbliższym tygodniu nie jestem w stanie tego zrobić. Mam już ten system zassany i wypalony na płytce, tylko instalka i ... Jestem ciekaw, ale muszę poczekać.

Może forumowicze już go testują ??? :lamer:
Who said Windows 7 marks the end for Longhorn?

Mój sprzęt : Lenovo Idea Pad 3000G530; Procesor: Intel Pentium Dual-Core Processor T4200 (2 CPUs) ~2 GHz ; Pamięć: 3 GB RAM; 750 GB HDD; Grafika: Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M; System: ROSA DESKTOP FRESH KDE - jako główny system oraz Windows 7 Ultimate x86 - uruchamiany okazyjnie (głównie dla aplikacji, które nie zadziałają mi pod Linuksem).



ROSA DESKTOP FRESH User

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości