Strona 1 z 4

Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 31 sie 2011, 12:29
autor: lukaszuk1995
Witam , w jakim programie do maszyn wirtualnych (VBox , VMware , VPC , inny) zainstalowac Windows Longhorn 4074 ? (pobrany z old-dos.ru)[ISO] . Dzięki za pomoc . :)

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 31 sie 2011, 12:46
autor: pc.qwerty
Tylko w vmware ma to sens.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 31 sie 2011, 19:24
autor: urban92
w WMware odpalisz aero, ale w Vboxie 4074 działa nieco stabilniej i bodajże działa z buta VMadditions czego nie ma na VMware ale nie testowałem dawno.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 01 wrz 2011, 7:05
autor: Lewan
ja testowałem go na VPC 2k7, i szczerze odradzam go do testowania bet. rtm`y chodzą stabilnie, jednak bety już straaasznie tną i długo się instalują.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 01 wrz 2011, 9:31
autor: Conrado967
a co testowałeś z "bet"

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 01 wrz 2011, 12:55
autor: Lewan
lh4074, 37xx, jakieś whistlery między innymi 2455, i do tego finalne Win98SE, 2k i XP

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 01 wrz 2011, 20:03
autor: urban92
VPC emuluje strasznie wolno, o wiele wolniej niż VMware albo Virtualbox, poza tym to strasznie przestarzały program. Kiedyś do systemów opartych na dosie polecałem VPC a do NT i Linuksa Virtualboxa bo stare jego wersje bardzo wolno emulowały kod 16 bitowy w przeciwieństwie do 32 bitowego który pomykał z prędkością błyskawicy. W nowych wersjach Virtualboxa nie ma żadnej różnicy tak jak w VMware.

Virtualbox jest idealny na starszy sprzęt, możesz w miarę płynnie emulować Wndows 7 nawet na Athlonie XP i 512MB ramu.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 02 wrz 2011, 13:35
autor: funcek
idealny na starszy sprzęt, możesz w miarę płynnie emulować Wndows 7 nawet na Athlonie XP i 512MB ramu.
Lol, u mad bro?

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 02 wrz 2011, 14:41
autor: jedrekk
Wydaje mu się że jak kiedyś dawał radę to teraz nie miałby ochoty popełnić samobójstwa.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 15:28
autor: lukaszuk1995
Mam na vBoxie , ale obraz jest dziwnie rozjechany : http://s2201.chomikuj.pl/ChomikImage.as ... 465&loc=PL

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 15:34
autor: funcek
Posiadanie Visty jest failem.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 16:01
autor: lukaszuk1995
Posiadanie Visty jest failem.
Mi akurat dobrze chodzi , XP nie chcę , Se7en miałem i ścinał się lekko , a Vista nie i szybko chodzi . Ja tam do niej nic nie mam , ale gdyby była Longhornem ... :wsciekly:

Putin , jaki OS byś mi doradził ?? (ten , który mam jest dobry)

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 16:29
autor: funcek
Hmm... No co, no... Jak chcesz koniecznie windowsa to 7, bo przecież Thina Ci nie będę polecał... Windows ThinPC to jest na sprzęty typu mojego (tj. Celezłom 1.46 GHz, 512 mb ram) albo na Pisarza (PIII 700 MHz, GeForce 2, 512 mb RAM), a nie na c2d...
#EDIT:
właśnie zainstalowałem na celezłoma windowsa 7 home premium, nie zauważyłem, żeby chodził źle.

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 18:55
autor: pc.qwerty
Bo się instaluje stery do wirtualnej maszyny żeby mieć dobry obraz... a nie ty nie zainstalujesz bo oczywiście nie posłuchałeś że masz na VMware wgrywać bo tylko tam działa.
Posiadanie Visty jest failem.
Mniejszym niż posiadanie XP :chytry:

Re: Longhorn 4074 - jak zainstalować ??

: 03 wrz 2011, 19:50
autor: funcek
Posiadanie Visty jest failem.
Mniejszym niż posiadanie XP :chytry:
Nie prawda... Chociaż Vistą kotka nie zabije, ale... Za to zabije pieska :trollface:
#EDIT
Znowu cytuty się brickują!