Dyskusja i wymiana poglądów o na temat szeroko pojętego oprogramowania.
Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1841
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post11 sty 2015, 11:11

To na następny raz zacznij używać polskiego poprawnie, bo osobiście nie wiem jak to jest zachłannie instalować system operacyjny.
Spoiler
Pokaż

Elitarna Księga; HP EliteBook 2570p:
Intel Core i5 3340M @ 2.7GHz + Turbo Boost || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000 || LiteON MU3 120GB || Windows 10 Pro - służy jako komputerek główny
Kijanka; Kiano Elegance 13.3 360:
Intel Celeron N3350 @ 1.10 GHz (2.4 GHz turbo) 2 MB cache || 4GB DDR3 || Intel HD Graphics || miziany ekran 13.3" IPS FullHD || 64GB eMMC || Windows 10 Home - ultrachinabook noszony zawsze w plecaku, bardzo użyteczny ze względu na dużą baterię 9000mAh w połączeniu z energooszczędnymi bebechami
Coś na kształt HTPC, producent bliżej nieokreślony:
Intel Celeron 1037U @ 1.8GHz || 8 GB DDR3 || Intel HD Graphics || HDD 500GB 7200RPM || Windows 10 Pro - podpięty pod TV 55", używany głównie do multimediów i, sporadycznie, do niewymagających gierek

Deska (w sumie to i Kijanka), wkrótce pójdzie do Żyda:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86

Bulbulator Czasoprzestrzeni, bliźniak Masturbatora Czasu; Sony Vaio PCG-N505SN:
Mobile Pentium II 400MHz || 128MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 256AV 2.5 MB || 10.4" 1024x768 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30GB 5400RPM || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1999r. :)
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 32 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" 800x600 || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 6 GB 4200RPM głośny jak turbina z Passka w Tedeiku zamontowana w Ursusie C330 || Windows 98 SE || 1998r. :)
Byle-jaki-komputer, niedoszły Reaktor; eMachines E510 :
Intel Celeron M560 2.13GHz || 2 GB RAM DDR2 || grafika: tak || 15.4" || dźwięk: tak || HDD 320GB 7200RPM z HP'ka || SliTaz

Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro "Kate" & Moto Z2 Play

Rublik

Moderator
Posty: 2856
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post11 sty 2015, 13:33

Z dużym poświęceniem, bo instalator XP to naprawdę skomplikowane narzędzie :trollface:
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2234
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post11 sty 2015, 15:48

Wiecie jak działa XP na i5?

Gówniano. Dziękuję za uwagę. (pozdrawiam ZSLiT nr 1)
Obrazek

Klisos

Posty: 74
Rejestracja: 30 gru 2014, 17:19
    Windows 7 Firefox

Post13 sty 2015, 13:23

lolasher: nie chciałbym być nachalny, ale myślałeś może o tym skrypcie?

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post13 sty 2015, 19:27

Spokojnie, już zacząłem, nie spodziewałem się natłoku zdarzeń w moim życiu :)

Klisos

Posty: 74
Rejestracja: 30 gru 2014, 17:19
    Windows 7 Firefox

Post13 sty 2015, 19:45

Ok, dzięki. Po prostu myślałem, że o mnie zapomniałeś :)

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post13 sty 2015, 22:20

https://www.dropbox.com/s/qq1lyp2didgdv ... l.zip?dl=0

Ze skrótami już nie mam pomysłu, cmd jest strasznie mongolskie, będę musiał przysiąść się kiedyś do PowerShella...

Klisos

Posty: 74
Rejestracja: 30 gru 2014, 17:19
    Windows 7 Firefox

Post14 sty 2015, 13:29

Dziękuję. Fajnie działa. Tworzy katalog i przenosi do niego plik. Tylko na początku nie mogłem dojść do ładu. bo plik ze skryptem musi się znajdować na dysku D :)

A mogę być trochę upierdliwy? Dałbyś radę dodać do tego drugą część tak, żeby od razu też tworzył się drugi katalog z tą samą nazwą i tylko dopiskiem "skrot" na końcu? Skróty w środku już sobie zrobię sam :)

Edit: Już sobie poradziłem. Zmodyfikowałem nieco Twój skrypt i działa tak, jak chciałem. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jak będziesz kiedy w Warrington, to daj znać, pójdziemy do fajnego pubu na piwo ;)

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2405
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post14 sty 2015, 16:21

No uznałem, że nie ma sensu pisać dokumentacji do kilku linijek, bo idzie się tam ogarnąć łopatologicznie jak to działa. Mam nadzieję, że zauważyłeś, że można usunąć "pause" na końcu i wtedy terminal będzie znikał po wykonaniu skryptu.

Klisos

Posty: 74
Rejestracja: 30 gru 2014, 17:19
    Windows 7 Firefox

Post14 sty 2015, 16:44

Zauważyłem. To było pierwsze, co zrobiłem :) Zmieniłem też ścieżkę tak, żeby umieścić ten skrypt na C, a nie na D. Poza tym dorobiłem drugi, nieco zmodyfikowany skrypt tak, żebym miał w menu kontekstowym dwa polecenia. Jedno to, które Ty stworzyłeś, drugie tworzy katalog na skróty i nic do niego nie przenosi :)
Jeszcze raz dziękuję.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość