Dyskusja i wymiana poglądów o na temat szeroko pojętego oprogramowania.
Awatar użytkownika

Bejbiborn

Posty: 73
Rejestracja: 03 lip 2012, 10:15
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post31 sie 2012, 16:05

Moje wykorzystanie pulpitów:

Ja włączam komputer, matka się drze, że mam iść się uczyć, a nie znowu jakiś techvortal czy coś. Ja krzyczę "Ale ja się uczę!"
I tak: pierwszy dekstop - wikipedia. drugi desktop - cała reszta

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2400
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Windows 8 Opera

Post31 sie 2012, 17:01

Nie miałem czasu się tym pobawić, bo mi myszka padła na OS X, ale za nim padła, w systemie było coś takiego fajnego jak Spaces i tam była opcja ustawienia sobie, aby określone aplikacje odpalały się na określonych pulpitach wirtualnych. Wtedy nie musimy sami pilnować grupowania aplikacji, co na pewno na początku jest bardzo męczące.

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post31 sie 2012, 17:09

Tak, ale w nowych wersjach już tego nie ma. Było zbyt niebezpieczne, podobnie jak fajny ficzer do nakurwienia serwera FTP w preferencjach systemowych.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

lolasher

Zasłużony użytkownik
Posty: 2400
Rejestracja: 10 paź 2008, 18:28
Lokalizacja: Zadupie pod Siedlcami ;)
Kontakt:
    Macintosh Safari

Post31 sie 2012, 17:20

Ale jakto zbyt niebezpieczne? To w takim razie chyba zostanę na Leosiu...

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3277
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Windows 7 Opera

Post31 sie 2012, 17:34

Normalnie, jest tylko coś co się nazywa mission control i raczej nie działa tak samo.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 655
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 8 Opera

Post31 sie 2012, 17:42

2 pulpity FTW!

Awatar użytkownika

Talbot

Posty: 30
Rejestracja: 05 sie 2012, 15:01
    Macintosh Firefox

Post31 sie 2012, 22:44

Jak ma się za dużo otwartych okien to nawet fajne(kilkanaście appsów w tym np. kilka z office), w catkiller po skopiowaniu paru rzeczy z reactos działa natywnie jak w linie. Acz lepsze jest w maćkowe Expose.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości