Zainstalowałem Podgląd Konsumenta na głównym komputerze na VHD. Kilka spostrzeżeń z pierwszego dnia testów:
System szybki i responsywny na tę chwilę, aczkolwiek jeszcze nie obładowałem go programami.
Metra da się używać, można z niego zrobić fajny panel ze skrótami.
Aplikacje metrowe to zaś w większości pomyłka, do muzyki nie da się (albo nie wiem jak) dodać swoje pliki - na szczęście jest normalny WMP, pogoda nie wiedzieć czemu nie pokazuje mi wybranej przeze mnie lokalizacji tylko jakąś swoją no i brickuje polskie znaki. Nie wiem też co mieli na myśli twórcy aplikacji do przeglądania zdjęć, otwieram jedno zdjęcie w katalogu i nie mam jak przeskoczyć do kolejnych - od razu zastąpiłem to standardową aplikacją z W7 która również została.
Problemów z kompatybilnością nie zauważyłem na razie.
Zmiana na plus: domyślny sterownik wreszcie wypuszcza dźwięk o sensownym natężeniu, dzięki temu nie muszę instalować spierd****ych sterów realteka.
Mam jeszcze pytanie do tych którzy też testują. Otóż mam trochę programów portable które też chciałbym podpiąć do metrowego ekranu start, ale nie mam pomysłu jak to zrobić. W "All apps" mi ich nie pokazuje. Jakieś pomysły? Musi być gdzieś folder na kształt "Start menu", bo widzę że pozycje w "All apps" stamtąd się biorą, więc niby wystarczyłoby tam podok***iać skróty.