Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.
Awatar użytkownika

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Chrome

Post26 maja 2011, 16:10

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6002.2.2.0.272.7
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 82067306
BCP3: 9909295C
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6002
Service Pack: 2_0
Product: 272_3

Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\Mini052611-01.dmp
C:\Users\Damian\AppData\Local\Temp\WER-56441-0.sysdata.xml
C:\Users\Damian\AppData\Local\Temp\WER580E.tmp.version.txt

Przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0415

Całość się stała normalnie tzn. przychodzę z budy odpalam della. Po chwili Zapala się vistowe kółko, ekran logowania, pulpit [w tym momencie melodijka], odpalam orange free a raczej chce kliknąć a tu czarny ekran i ponowny rozruch i to już drugi raz mi się tak porobiło. Mam Windows Server 2008 WebStandart, P4 2.8 HT S775, Radeon HD4550, Dysk SATA 500GB, a to wszystko pod zasilaczem 160WAT(tak taki mam bo to standardowy w dellu GX260 z którego mam obudowę założoną, płyta od GX280)

Awatar użytkownika

SzymekRak

Zasłużony użytkownik
Posty: 540
Rejestracja: 09 lip 2008, 10:55
Lokalizacja: /dev/urandom
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post26 maja 2011, 18:21

Zmierz napięcia miernikiem.
install Gentoo
Spoiler: pokaż
Główny PC

ASUS P8Z68V
Intel Core i5 2500K
8GB RAM DDR III Patriot
MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB
HDD 1TB WD Green SATA2
Plextor M5 Pro 128GB SSD
Arch Linux + Gnome 3
NSA/Windows 10

Lenovo ThinkPad X220

Intel Core i5 2520M 2.5GHz (Sandy Bridge)
8GB RAM DDR3 1600
Intel HD Graphics 3000
Crucial MX300 275 GB
Arch Linux + Gnome 3

HTPC

ASRock AM1B-AM1B-ITX
AMD Athlon 5150
4GB RAM DDR3 1600
Radeon HD 8400(zintegrowana)
320GB HDD
Arch Linux x64 + Kodi + Steam

Testowy

Gigabyte GA-G31M-S2L
Intel Core2Duo E6300
1GB RAM DDR2 533
GeForce 8400GS 512MB
biedo-SSD 120GB(Silicon Power)
Windows 10 Pro i Ubuntu 16.04

Apple Powerbook G4 12"
PowerPC G4 1.5GHz(ma logo Freescale)
1,25GB RAM DDR333
GoForce 5200 64MB
80GB HDD ATA
Mac OS X 10.5.8

Apple iBook G3 12"
PowerPC G3 800MHz
640MB RAM
ATI Mobility Radeon 7500
ADATA SP310 64GB SSD (mSATA + adapter na IDE44)
Mac OS X 10.4.11 + Mac OS 9.2.2

Raspberry Pi - router + printserver

Model B 512MB
4GB SDHC
Arch Linux ARM

Urządzenia przenośne

LG Nexus 4 16GB
Nintendo DS Lite
Nintendo Game Boy Color

Rzadziej używane/zbierające kurz

Dell G1

Pentium 2 400MHz Deschutes
128MB RAM PC133
Integra ATi Rage IIc 2MB
Epicki akcelerator 3dfx Voodoo 2
Windows 98SE

Olivetti M4 P100S

Pentium 100MHz Socket 5
32MB RAM(SIMM 72-pin)
Trident SVGA(zintegrowana)
Zamiast HDD karta Compact Flash Kingston 4GB
Windows 3.11 + Windows NT 4 Workstation

P2

A-Trend ATC-6130
Pentium 2 400MHz@333MHz

Piękne zabytki

HP 95LX 1MB RAM, MS-DOS 3.22
Commodore 64 + nieoryginalny magnetofon
Amiga 500 512K Chip, 512K Slow
Amiga 600 1M Chip
Amstrad CPC6128 + GT65 monitor + 3,5" FDD mod Czasami także powered by Codegen(R)
Nintendo Entertainment System(wersja europejska)
Sony PlayStation SPCH-7504 + jakiś modchip

Awatar użytkownika

jedrekk

Administrator
Posty: 1148
Rejestracja: 01 sie 2008, 13:50
Lokalizacja: Gdańsk/Gorzów Wielkopolski
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post26 maja 2011, 18:28

Komputer do pracy: Intel Core i7 4770S | ASUS H87-PRO | 16 GB RAM DDR3 | nVidia GeForce GTX1060 6GB | Samsung 830 PRO 256 GB | 4x Seagate 7200.14 1000 GB RAID10 | 2x Dell U2212HM
MacBook Pro Retina Early 2013: Intel Core i5 3210M | 8 GB RAM DDR3 | Intel HD4000 | SSD 256GB
+ iPhone 7 32GB

Awatar użytkownika

Shaggy

Posty: 97
Rejestracja: 30 sie 2010, 10:58
    Windows Vista Chrome

Post26 maja 2011, 18:40

Hmm jak na razie podjąłem pierwszy krok BIOS z wersji GX280A04 zaktualizowałem do GX280A08, może po problemie a może nie.
/miernika nie posiadam, ale wiem że w innych sytuacjach artefakty czy mulenie nawet przy starych grach typu NFS MW to sprawa zasilacza gdyż on jest przystosowany do biurowego konfigu a nie mojego. U mnie Dellowski jest tylko zasilacz oraz płyta a reszta dokupiona. Całość powinna mieć zasilacz ~400WAT/450WAT/ więc liczę się z tym że prędzej czy później jak go nie wymienię to zjaram kompa/

Awatar użytkownika

LHrulez

Posty: 136
Rejestracja: 28 kwie 2010, 20:02
    Windows 2003 Firefox

Post27 maja 2011, 21:59

Wystarczy firmówka 300 w np. Delta, forton. ZMIEŃ ZASILACZ I TO JUŻ BO CI SIĘ ZJARA.
Intel Core i5 2500K~4,5ghz
Asrock P67 Pro3
Sapphire HD7950 OC@1150/1250mhz
Goodram 4GB 1333MHZ CL9
Seagate ST500DM002
OCZ CXS-500W-EU (CoreXStream)
SilenntiumPC Brutus 410
Thermalright MUX-120

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość