Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.
Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post14 paź 2009, 14:42

Siemka ściągnąłem sobie 2k3 enterprice (32 bit)PL nie aktywowany 30 dni pozostało i udomowiłem go sobie wszystko wgrane tylko jak wepchać do niego SP2 ? bo chce zainstalować wmp 11 (na stronie ms pisze ze działa z 2k3) i ie 8 (to samo) tylko te cholerstwa wymagają sp2 .


Próbowałem wgrać wmp 10 i dodałem takiego rega :
Windows Registry Editor Version 5.0

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftMediaPlayerSetupInstalled Versions]
"wmp.dll"=hex:00,00,0a,00,3e,0e,00,00
"wmploc.dll"=hex:00,00,0a,00,3e,0e,00,00
"wmplayer.exe"=hex:00,00,0a,00,3e,0e,00,00.

jak próbuje stargać w WU to kicha nie idzie ma ktoś jakiś pomysł jak to zainstalować ? Aha jak mi się system spodoba i będzie to wszystko działać to wpisze oryginalny Kay (dostałem za friko) a jak nie do zrobię format a keya na allegro. Więc nie osądzać mnie że jestem pirat .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Linux Opera

Post14 paź 2009, 15:59

SP2 jak dla XP? 2k3 R2 ze strony MS już go zawiera. SP2 XP = SP1 2k3
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post14 paź 2009, 16:42

tylko że ja nie mam żadego SP w nim więc może dla tego uaktywniłem aktualizacje automatyczne może się zainstaluje . Jak nie to niestety podziękuje :/ i sprzedam Cd keya .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Linux Opera

Post14 paź 2009, 17:11

Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post14 paź 2009, 17:49

Widzę że mamy problem bo za cholerę SP1 nie chce się zainstalować tak samo SP2 ;/ Chyba tym plikiem reg coś namieszałem ;/

dobra ściągają się aktualizacje automatyczne 32% ale nie wiem co jest z tym że nie chce się zainstalować to przez ten reg o_o ?

Obrazek
http://img390.imageshack.us/i/wtf2.png
aha co wyłączyć zeby mi się nie pojawiała taka ramka co trza komentarz dać jak wyłączam kompa ? Chodzi mi o ten komentarz .
Obrazek
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

lzieba

Posty: 14
Rejestracja: 05 paź 2009, 19:42
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post14 paź 2009, 18:15

"Ziomal" pisze:aha co wyłączyć zeby mi się nie pojawiała taka ramka co trza komentarz dać jak wyłączam kompa ? Chodzi mi o ten komentarz .


W zasadach grup poszukaj wpisu ze "Śledzenie zdarzeń zamykania systemu" w nazwie...

Po co ci wersja Enterprise? :zdziwko:

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post15 paź 2009, 6:59

"lzieba" pisze:
"Ziomal" pisze:aha co wyłączyć zeby mi się nie pojawiała taka ramka co trza komentarz dać jak wyłączam kompa ? Chodzi mi o ten komentarz .


W zasadach grup poszukaj wpisu ze "Śledzenie zdarzeń zamykania systemu" w nazwie...

Po co ci wersja Enterprise? :zdziwko:


bo obsługuje więcej ramu niż normalna :D . A mógłbyś trochę jaśniej gdzie są te zasady grup bo dopiero 2 dzień na 2k3 siedze .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

revanmj

Posty: 20
Rejestracja: 09 paź 2009, 19:02
Lokalizacja: Radom
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post15 paź 2009, 7:53

gpedit.msc wpisujesz w okienku Uruchom
Obrazek

Awatar użytkownika

Onset

Administrator
Posty: 2113
Rejestracja: 06 gru 2008, 19:27
Lokalizacja: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\GDAŃSK
Kontaktowanie:
    Windows 7 Internet Explorer

Post15 paź 2009, 13:07

Btw. Po co Ci 2k3 SP2 ? Tak czy siak każda wersja 32 bitowa obsłuży Ci 3 GB ram w rzeczywistości, więc na darmo używasz Enterprise(w PAE powinno Ci zaadresować jakieś 3,5 GB ram). Wersja 64 bitowa zaadresuje Ci do 128 GB ram.
Windows 98 supports real multitasking - it can boot and crash simultaneously.
Mój pecet:
Spoiler: pokaż

Obudowa: Modecom ThinkBell, Zasilacz: OCZ ModXStream 600W, Mobo: MSI B85M-G43, Procesor: Intel Core i5-4570 (Haswell) , Wypalarka: Optiarc DVD RW AD-7173A ATA, Grafika: Gigabyte Radeon R9 270x, HDD1: OCZ Vertex 4 128 GB, HDD2:WDC WD5001AALS-00L3B2 (500GB), HDD3+4: WD1002FAEX-00Z3A0 (RAID-0), RAM: Kingston HyperX Black + Red 16GB (2x4 GB + 2x4GB Dual-Channel) CL9, Mocarne chłodzenie: Scythe Mugen II Rev. B.

Retina MacBook Pro Early 2015:
Spoiler: pokaż
Intel Core i5-5257u(Broadwell) @ 2.7 Ghz, RAM: 8 GB @ 1866 MHz DDR3, Intel Iris 6100, 128GB PCI-e SSD

Awatar użytkownika

FZajac

Posty: 76
Rejestracja: 05 paź 2009, 22:24
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post15 paź 2009, 14:01


Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows Vista Firefox

Post16 paź 2009, 12:02

Kurde tylko dodałem ten jeden a kopi zapomniałem zrobić przegrzebałem i nie mam pojęcia co zmieniło . Format Leci :wstyd: Jak nie pomoże to napiszę .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post16 paź 2009, 15:51

Dobra zrobiłem format i jak co to na razie mam na nim SP1 więc ten .reg coś pochrzanił .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

Ziomal

Posty: 62
Rejestracja: 23 lut 2009, 10:58
Lokalizacja: Kraków Polska
Kontaktowanie:
    Windows 2003 Firefox

Post17 paź 2009, 9:37

DO zamknięcia ! po formacie Zainstalowałem i działa .
Prawdopodobnie jeśli czytasz ten opis to już nie żyję .

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows Vista Opera

Post17 paź 2009, 9:38

W razie jakiś problemów pisz.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

FZajac

Posty: 76
Rejestracja: 05 paź 2009, 22:24
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post17 paź 2009, 9:48

Temat zamknięty na prośbę zakładającego - problem rozwiązany...

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości