Dyskusja o wszystkich serwerowych systemach Microsoftu.
Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:26

Witam Ult1me dał mi Windows server 2003 enterprise i miał mi zrobić włączoną obsługę directx i włączyć dźwięk a że go znam od dawna to się nie ruszy od komputera więc chciałbym to sam zrobić, ma ktoś jakieś wskazówki




komputer na którym go zainstalowałem ma procesor 566mhz (nie pamiętam jak się nazywa ale na pewno z pod znaku intel) karta graficzna Savage 4 64mb dwie karty muzyczne (starszej Xp nie obsługiwał) dysk 40gb Ata Baracuda i więcej nie wiem jeszcze nie sprawdzałem

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:28

Usługi, dxdiag.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 9:29 przez GENERiC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:36

i tyle???????

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2847
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:45

Są w Sieci programy, które dostosowują 2k3 do XP-ka m.in. wyglądem.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:50

nie chodzi mi o wygląd to jest mało ważne ja chce trochę pograć i posłuchać muzyki + zainstalować antyvira


Są w Sieci programy, które dostosowują 2k3 do XP-ka m.in. wyglądem.

z tego zdania wnioskuje, że są też do usprawnienia systemu

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2847
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 9:59

Tak jest.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 10:01 przez Rublik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 10:01

Sam se usprawnij. Pisałem już gdzie. Reszte znajdziesz sam.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 10:02

Ciężko do mnie przyjść?

Nie mówcie mu. ;D
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2847
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 10:03

OK, nie dam mu pewnego poradnika
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 10:22

"devilday" pisze:OK, nie dam mu pewnego poradnika

Dokładnie  
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

djdeejay

Zasłużony użytkownik
Posty: 491
Rejestracja: 28 lip 2008, 13:36
Lokalizacja: Rupniów
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 12:23

Czyli ja najstarszy na forum bo stara dupa jestem

Co do tematu, to ja sam niewiedziałem jak zrobić z servera (LH 4028 - baza w2003) Windowsa do użytku, ale się uparłem i zrobiłem gry płynniej chodzą
Podpowiem, że przyspieszenie sprzętowe karty graficznej trzeba włączyć i wydajność DX\'a. Ale konkretów nie mówię, bo Ult1me nie będzie miał browca
Spoiler: pokaż
-Główny:
--CPU: AMD Phenom X4 9500+ 2.21GHz @2.5GHz,
--RAM: 4GB DDR2,
--GPU: nVidia 250GTS 1GB,
--HDD: Seagate 1TB (150-200mb/s) + 4 jakieś inne :)
--Płyta Główna: Asus M2N-VM HDMI,
--Audio: SoundBlaster Audigy 2 ZS + 4.0 Speakers
--Zasilacz: Deus M1 550W modularny,
--System: Windows 7 64 SP1

-Główny 2 (Stary służbowy z pracy):
--CPU: AMD Athlon X2 5000+ 2.6GHz,
--RAM: 2GB GoodRam DDR2,
--GPU: nVidia GeForce 9400GT 1GB GDDR3,
--HDD: WD 80GB SATAII + Maxtor 160GB SATAII + Seagate 160GB ATA,
--Płyta Główna: Gigabyte M61PME-S2,
--Zasilacz: ModeCom Feel III 350W,
--System: OS X 10.6.8 + Windows 7 64Bit


-Fujitsu Siemens Amilo Pro V2000:
--CPU: Intel Celeron M 1.7GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel Extreme 2,
--HDD: Hitachi 120GB,
--OS: Windows XP Professional Norsk

-MacBook (eMachines E510):
--CPU: Intel C2D T5750 2GHz,
--RAM: 3GB DDR2 Samsung,
--GPU: Intel GM965 (X3100) 256MB,
--HDD: Hitachi 320GB SATA
--Płyta Główna: Intel Chipset 965,
--OS: OS X 10.7.5 64bit + Windows 7 64bit

-Server:
--CPU: AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz,
--RAM: 4x512MB DDR Nanya 400,
--GPU: ATI Radeon HD2600XT 512MB, AGPx8,
--HDD: Samsung 250GB ATA + Seagate 250GB SATA + Samsung 80GB ATA + Samsung 160GB ATA
--Płyta Główna: Gigabyte K8VT800 Triton,
--Zasilacz 400W Modecom Feel III,
--OS: Win 10

-Japko:
--CPU: Intel Celeron 2x3.2GHz,
--RAM: 2GB DDR2 Kingston,
--GPU: nVidia 7300GT 256MB PCI-E,
--HDD: WD 80GB + Seagate 160GB,
--Płyta Główna: Intel DQ965GF,
--Zasilacz 350W Modecom Feel I,
--OS: OS X 10.6.8

-FL Studio:
--CPU: AMD Athlon 64 4800+ 2.5GHz,
--RAM: 2GB Kingston DDRII 667,
--GPU: GeForce 8600GT 512mb PCI-E odgrzewana,
--HDD: WD 160GB SATAII HP,
--Płyta Główna: Gigabyte M55plus-S3G,
--Zasilacz 350W Modecom Feel II,
--OS: Windows 7

-Backup:
--CPU: Intel Pentium III 1GHz,
--RAM: 512MB Kingston DDRI,
--GPU: GeForce 5200 FX 128mb AGP,
--HDD: WD 80GB ATA,
--Płyta Główna: Asrock (???),
--Zasilacz 300W Modecom Feel,
--OS: Windows Me

-HP NX6110:
--CPU: Intel Celeron 1.4GHz,
--RAM: 512MB DDR,
--GPU: Intel 915,
--HDD: Hitachi 40GB,
--OS: OS X Tiger 10.4.11

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:15

Ja Ci napisałem co masz zrobić nie wiem czego wiecej chcieć.

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:18

usuwam tylko ten pliczek instaluje biblioteki direxta i dźwięk weź mnie rozśmieszaj bo chociaż nie znam się na komputerach jak inni to wiem że usunięcie jednego pliku mało rozwiąże problemów więc proszę o pomoc jak to zrobić
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 23:15 przez jedrekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:24

A kto Ci kazał usuwać dxdiag. Miałeś go odpalić i włączyć wszystkie funkcje.

Awatar użytkownika

Dexter

Posty: 366
Rejestracja: 20 cze 2009, 21:13
Lokalizacja: Kielce
Kontaktowanie:
    unknown unknown

Post26 sie 2009, 13:26

jeszcze nic nie zrobiłem bo siedzę na innym komputerze ale jeżeli to wszystko te wielkie dzięki jestem ci bardzo wdzięczny myślałem że trzeba coś zrobić innego jeszcze
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 23:18 przez jedrekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości