Strona 1 z 1

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 25 lis 2017, 21:12
autor: Dit
Siemka czy jest jakaś opcja doinstalowania do Win 2k polskiej klawiaturki ? Niestety u siebie nie miałem w instalatorze nawet takiej możliwości wyboru czy można ją jakoś ręcznie dodać kopiując chodź by jakiś plik na żywca z Polskiego systemu ? Angielski system mnie nie drażni tak bardzo jak brak ogonków na klawiaturze .

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 26 lis 2017, 12:02
autor: urban92
Masz jakąś okrojoną wersję lite z wyciętymi klawiaturami? Zawsze w angielskim Windows 2K/XP dało się ustawić Polish Programmers.

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 27 lis 2017, 17:01
autor: Dit
Jakąś SP4 + Ostatnie oficjalne Updaty z 2011 z tego co widziałem instalacja przerobiona automatycznie że nie wymaga Keya więc nic mogłem nic ustawić . To jak panowie jest opcja żeby to doinstalować ręcznie albo jakoś skopiować powiedzmy z XPka którego mam na Virtualu ? Nie chce mi się instalować na nowo i ściągać jakąś inna wersję systemu bo szkoda mi trochę traransferu z mojego internetu .

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 27 lis 2017, 18:25
autor: Conrado967
W Windows 2000 nigdy nie było potrzeby wpisywania klucza podczas instalacji i chyba po także nigdzie się go nie podawało ;).

Tutaj masz instrukcje dodawania/zmienia schematów klawiatury:
http://www.corpbuscards.com/internation ... tm#install

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 27 lis 2017, 20:23
autor: Dit
Nie wiem możliwe nie miałem styczności nigdy wcześniej z 2000 jakieś 98 , ME i XP wzwyż więc bardzo możliwe że nie wołało o CD keya ;)

Wracając do braku ogonków . Wszedłem w Regional Options -> Imput Locales -> Add... i niestety brak tam języka Polskiego . A link ze strony M$ jak doinstalować z płytki niestety już nie działa . Ma ktoś może jakiś opis? Bo no coraz bardziej mnie drażni to ;/

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 29 lis 2017, 21:46
autor: urban92
W Windows 2000 nigdy nie było potrzeby wpisywania klucza podczas instalacji i chyba po także nigdzie się go nie podawało
Same wersje przerobione instalowaliście :P Windows 2000 wymaga normalnie podawania klucza, nie wymaga tylko aktywacji.
Wracając do braku ogonków . Wszedłem w Regional Options -> Imput Locales -> Add... i niestety brak tam języka Polskiego . A link ze strony M$ jak doinstalować z płytki niestety już nie działa . Ma ktoś może jakiś opis? Bo no coraz bardziej mnie drażni to ;/
Skoro o klucz nie pytało to jakaś angielska przeróbka gdzie wywalili wszystkie klawiatury. Nic nie zrobisz, a nawet jak zrobisz to napotkasz się na inne problemy. Zainstaluj normalny czysty obraz Windows 2000, albo przeróbkę Rublika - Windows 2000 Fresh Edition R2 viewtopic.php?f=30&t=2029

Czyste ISO PL ze zintegrowanym SP4 i wszystkimi oficjalnymi poprawkami do końca wsparcia:
https://mega.nz/#!LsJlzZhL!IVklh06mG1Eu ... tOEi1elQGU

Windows 2000 Fresh Edition R2
https://mega.nz/#!uIBDGI7Y!WSXQLwjsie90 ... pzhZT0u-ks

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 30 lis 2017, 13:51
autor: Dit
Właśnie chciałem Angielską wersję żeby działały mi wszystkie nie officjalne aktualizacje do które wyszły ;) Trudno będę musiał się chyba przyzwyczaić do braków polskich znaków bo nie chce mi się formata robić . Myślałem że jest opcja tak jak w 7 czy nowszych że jest opcja dogrania klawiatury jak w nowszym systemie .

Polska Klawiatura Win 2k EN czy da się?

: 11 gru 2017, 21:50
autor: oscareczek
Skopiuj z czystej instalki 2000 plik kbdpl1.dll do C:\WINNT\system32 i dodaj do rejestru:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout\DosKeybCodes]
"00000415"="pl"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts\00000415]
"Layout File"="KBDPL1.DLL"
"Layout Text"="Polish (Programmers)"
"Layout Display Name"="@%SystemRoot%\\system32\\input.dll,-5035"
Na końcu chyba wymagana pusta linia. Na wszelki wypadek reboot i myślę, że powinno zaskoczyć. Wpisy do rejestru wzięte z XP, ale obsługa układów klawiatury raczej nie powinna się zmienić przez rok xD