Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

Macfly

Posty: 21
Rejestracja: 27 sty 2011, 22:18
    Windows 7 Firefox

Post29 wrz 2013, 15:37

Udało się mi w końcu rozpakować Instalator WI 3.1 . Niestety istlalator MSI nei odpala więc zostaje mi dodawanie ręcznie instrukcji jak i wpisów w rejestrze tak jak zostało zakodowane w Instalatorze .
Sprzęt :
Samsung R520 2009-2013 [RIP] :(
Eee PC 1011CX 1 + Win 7 mini [Tymczasowo]

Awatar użytkownika

Macfly

Posty: 21
Rejestracja: 27 sty 2011, 22:18
    Windows 7 Firefox

Post06 paź 2013, 18:48

W końcu jakiś postęp z Windowsem WH ;) Na pewnym Japońskim Blogu znalazłem opis Instalacji WMP 10 na W 2000. Czemu więc nie spróbować ? Jak się okazało Nie oficjalny instalator WMP potrzebował aplikacji KDW po podaniu w w instalatorze Ścieszki i skopiowaniu jednego pliku DLL instalacja ruszyła . Wołało o jakieś pliki z CD WH ale zignorowałem to ku mojemu zdziwieniu WMP się zainstalował ale potrafił otworzyć jedynie plik przykładowy plik Video z WMM . Bo po prostu wywalał błąd jak by nie było Kodeków do MP3 i reszty . Ściągnąłem K-Lite Pack ostatni który chodził na W 2000 bodajże 7.10 i WMP ożyło ;) Poniżej screen .

Obrazek
Sprzęt :
Samsung R520 2009-2013 [RIP] :(
Eee PC 1011CX 1 + Win 7 mini [Tymczasowo]

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows XP Opera

Post14 paź 2013, 15:33

Jakiś progress jest jeszcze ?:P Projekt może ci się udać :). =>
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 980
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows Vista Chrome

Post15 paź 2013, 7:25

Może nawet uda Ci się przeportować Polski MUI z Windows 2000 :) Powinno się udać, bo chyba nie ma tam aż tak drastycznych zmian.
(napisałem z tragicznie mulącej Visty SP0 - genialna szkoła ;) )
P.S. Jak to możliwe, ze Vista 32 bit na 1GB RAM i Pentium E2160 1.8 GHz@1.8 GHz muli nawet na pulpicie i Chrome ?
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5101
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post15 paź 2013, 9:24

winuser pisze:P.S. Jak to możliwe, ze Vista 32 bit na 1GB RAM i Pentium E2160 1.8 GHz@1.8 GHz muli nawet na pulpicie i Chrome ?


Domena AD. Kiedy serwer jest obciążony a jest słaby (ten z EFS 2008 nie grzeszy zasobami) to muli i serwer i klienci. Zaloguj się na operatora (hasło zaq1@WSX).
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3,3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
    Nvidia Quadro 2000 1GB
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2197
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post15 paź 2013, 9:48

U nas to tak pięknie rozwiązali - domena działała raz do roku w drugiej klasie, więc ją zezłomowali po prostu. :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1769
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post15 paź 2013, 12:11

U nas w szkole mamy w jednej sali sprzęt podobny, tylko mieliśmy XP i vistę. Oba systemy dodatkowo stały na novellach - xp może trochę mniej mulił, ale mulił. O viście już nie wspomnę.

Teraz jest tylko XP, niestety nadal na Novellu.
Warto wspomnieć, że mamy praktycznie zerowe uprawnienia, a pliki pobrane z neta, czy też jakiekolwiek zmiany w systemie znikają po jego restarcie - tak oto codziennie z rana szanowna sala 37 pobiera całe łącze, bo wszyscy pobierają chroma, przecież na IE nikt siedzieć nie będzie :)
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2197
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 7 Opera

Post15 paź 2013, 12:18

funcek pisze:Warto wspomnieć, że mamy praktycznie zerowe uprawnienia, a pliki pobrane z neta, czy też jakiekolwiek zmiany w systemie znikają po jego restarcie - tak oto codziennie z rana szanowna sala 37 pobiera całe łącze, bo wszyscy pobierają chroma, przecież na IE nikt siedzieć nie będzie :)

Też nam takie zrobili w paru salach, z tym że tam jest Chrome, więc nie narzekam. :D

Z tym, że też zezłomowali domenę na szczęście. To co najwyżej Internet pada cały czas w tej szkole.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 980
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows Vista Chrome

Post15 paź 2013, 12:55

urban92 pisze:
winuser pisze:P.S. Jak to możliwe, ze Vista 32 bit na 1GB RAM i Pentium E2160 1.8 GHz@1.8 GHz muli nawet na pulpicie i Chrome ?


Domena AD. Kiedy serwer jest obciążony a jest słaby (ten z EFS 2008 nie grzeszy zasobami) to muli i serwer i klienci. Zaloguj się na operatora (hasło zaq1@WSX).

Z tym, że niby nie jestem podpięty do ISA SBS2008 (według Firewall Client -"Failed to resolve server name." ) , jednak CMD mówi co innego :
Obrazek
EDIT:

Znalazłem to:
KOMP\ cyfra stanowiska
hasło : bez hasła

SBSMEN\Operator
hsło: zaq1@WSX

Operator
hasło :zaq1@WSX

administrator\operator
hasło : zaq1@WSX

połaczenie prze remote deskop ( pulpit zdalny )
połacz z : SBSMEN lub sbs2003.sbsmen.edu.pl
użytkownik administrator lub administrator\operator
i hasło te standardowe o ile wszystkie pasują

z tym, że u nas nie podajemy nazwy : student_numer_kompa, tylko do każdego jest login: student i hasło: student (chyba nie jest podłączony do SBSMEN)
funcek pisze:Warto wspomnieć, że mamy praktycznie zerowe uprawnienia, a pliki pobrane z neta, czy też jakiekolwiek zmiany w systemie znikają po jego restarcie - tak oto codziennie z rana szanowna sala 37 pobiera całe łącze, bo wszyscy pobierają chroma, przecież na IE nikt siedzieć nie będzie :)

Czyżby to był Windows Steady State czy coś w tym stylu ?
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Awatar użytkownika

Captain

Zasłużony użytkownik
Posty: 417
Rejestracja: 13 mar 2013, 14:57
    Windows XP Opera

Post15 paź 2013, 20:01

SBSMEN\Operator
hsło: zaq1@WSX

Operator
hasło :zaq1@WSX

administrator\operator
hasło : zaq1@WSX


Tak samo jest u nas w Gimbazie 11/12 kompów z Vistą SP2 i do tego mulą nawet na pulpicie że tragedia. Serwer jest postawiony na Windzie Server 2003. Kurcze i ja muszę dziwić co oni ładują w te kompy...
Telefony: Samsung Galaxy S3 Mini - Android 6.0.1
Moje sprzęty
Spoiler: pokaż
Laptop: "CrapTop" aka. Asus L3800 (zapasowy)
Laptop #2: Acer Aspire E1-571
Procesor: Intel Core i3-2328M
K.graf: Integra - Intel HD Graphics 3000
Ram: 4GB
Dysk: WDC WD3200BPVT (320GB)
Ekran: 15,6"
System: Windows 10

---------------------------------------------------
Komputer
Mobo:Asus M2N68+
Procesor:AMD Athlon 4600+ 2,41GHz
Ram:4GB DDR2
Grafika:Ati Radeon 3600HD
Dysk: 2,5" Seagate ST500LT012
System:Windows 10

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1769
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Linux Chrome

Post15 paź 2013, 20:06

winuser pisze:Czyżby to był Windows Steady State czy coś w tym stylu ?

Tak, to jest coś w tym stylu, ale chyba nadal ciut inaczej działa. Nie wiem, nie mogę jednogłośnie stwierdzić że to jest dokładnie to, bo po prostu nie mam jak sprawdzić :P

Chociaż ktoś mówił o jakichś kartach na PCI które zabezpieczają przed zmianami na dysku, ale szczerze mówiąc - wątpię w to.
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5101
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Chrome

Post15 paź 2013, 21:26

Serwer z EFS 2008 to c2d E4600 + 2 GB ramu i SBS 2008. Stacje robocze to PDC E2160 + 1GB ramu i Vista. Takie parametry serwera nie wystarczą nawet na płynną pracę krowy jaką jest przerobiony SBS, a co dopiero na utrzymanie domeny AD z 20 stanowiskami. Bez 4 rdzeni i 8GB ramu nie powinno się podchodzić do takich rzeczy, dlatego wszystko tam strasznie muliło.

Dobrze że ktoś pomyślał żeby pracownie z EFSu odeszły od domen AD i w następnym rzucie sprzętu za rok albo dwa będzie to podobno tylko opcja dla ogarniających adminów.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3,3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
    Nvidia Quadro 2000 1GB
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

Ult1me

Administrator
Posty: 2425
Rejestracja: 05 sie 2008, 14:48
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:
    Windows 8.1 Opera

Post16 paź 2013, 15:43

funcek pisze:Chociaż ktoś mówił o jakichś kartach na PCI które zabezpieczają przed zmianami na dysku, ale szczerze mówiąc - wątpię w to.


są takie i mają nawet specjalny bios. http://arkomp.eu/recovery-card-netpower-v128-pl-p-178.html
Komputery:
Spoiler: pokaż
Laptop (mój główny komputer): Acer Aspire 5750G | Intel Core i3 2330M (Sandy Bridge) 0.8-2.2GHz | Intel HM65 | 6GB RAM DDR3 | Intel HD Graphics 3000 + nVidia GeForce GT540M (nVidia Optimus) | Crucial MX100 256GB SSD | Broadcom 802.11n Network Adapter | Broadcom NetLink Gigabit Ethernet | Realtek ALC269 (+Dolby Advanced Audio)

Laptop służbowy: HP ProBook

Komputer brata (mój stary): Intel Pentium DualCore E6300 (2x 2.8@1.6-3.25 GHz EIST, 64bit, Intel-VT) | Gigabyte EP43T-UD3L (P43, ICH10) | 2x2 GB RAM DDR3 1066MHz GoodRAM | Palit GeForce GT220 | 2x500 GB (Seagate + SpinPoint F3)

Stacja do napraw: Intel Pentium 4 630 (3.00@2.43 GHz, 64bit, HT, Prescott) | ASUS P5GPL (Intel i915, ICH6) | 2x512 MB RAM DDR1 Kingston (PC-3200) | Gainward GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 | jakiś dysk :)

Komputer na części: Intel Pentium III 600 MHz Slot 1 | ASUS P3B-F | 128 MB SDR SDRAM | GeForce 2 MX400 (?) | Seagate 8.4GB PATA

Lumia 625


Dowódca Grupy Odwetowej Mafii C-QUAM, łączącej fanów fal długich, średnich i krótkich, nak***iania kabli j**anych, France Bleu Alsace, The Mighty KBC, Voice of Korea, Warszawskiej Radiostacji Centralnej z najwyższym masztem świata Konstantynowie koło Gąbina, oraz Radiowego Centrum Nadawczego z prawie najwyższymi masztami w Solcu Kujawskim

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1769
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontaktowanie:
    Linux Chrome

Post16 paź 2013, 15:59

Tak, wiem że są. Bardziej chodzi mi o to, że wątpię, że te komputery takie karty mają.
Spoiler: pokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

winuser

Zasłużony użytkownik
Posty: 980
Rejestracja: 29 sie 2013, 12:15
    Windows 8.1 Internet Explorer

Post16 paź 2013, 16:22

Też wątpię w to mając na uwadze, że niektóre szkoły (jak moja) dostają lub wygrywają sprzęt w jakichś konkursach, wątpię, że jak ktoś oddawał kompa za darmo to zainstalował w nim kartę Recovery oraz jakieś ultra-wydajne podzespoły. Chociaż - 64 - 128MB grafiki przy 1 GB RAM i Pentium 4 3 GHz/Celeron 1.8 GHz nie jest złe :] Nawet w niektóre stare gry pograć można ;)
Mój PC:
Intel Core i3-4170 @3.70GHz + SilentiumPC SpartanPro | MSI B85M-G43 | Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB | 8 GB RAM Crucial Ballistix Sport 1600Mhz 9-9-9-24| Patriot Blaze SSD 120 GB | Windows 10 Pro 1703 x64
Laptop:
Lenovo IdeaPad P580 | Intel Core i5 3210M @ 3.1 GHz| nVidia GeForce GT630M | 16GB RAM Kingston | LiteON LCS 128-L9S 128GB | Windows 7 Pro x64
Apple iPhone 5s | Apple A7 @1.3 GHz | PowerVR SGX543MP3 | 1GB RAM | 16GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Inne telefony:

Spoiler: pokaż
Apple iPhone 5 | Apple A6 @1.3 GHz | PowerVR G6430 | 1GB RAM | 32GB PAMIĘCI | iOS 10.3
Nokia N9 | TI OMAP3630 @1,1GHz OC | PowerVR SGX-530 | 1GB RAM LPDDR | 16 GB PAMIĘCI | MeeGo 1.2 Harmattan
Lumia 520 | Qualcomm MSM8227 @ 1GHz | Qualcomm Adreno 305 | 512MB RAM | 8GB PAMIĘCI| WP 8.1 GDR2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość