Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

bsystem

Zasłużony użytkownik
Posty: 652
Rejestracja: 03 lis 2010, 16:44
    Windows 7 Chrome

Post31 gru 2013, 12:21

Potem siedział na Drewnianej64, bo potrafił się dogadać ;>>
Spoilerpokaż
Asus n61v | c2d p7450 | GT 240m | 4GB DDR3 | 320GB | Windows 8.1 x64
Fujitsu Siemens Esprimo V5505 | C2D T7550 2,2GHz 4MB Cache L2 (Merom) | 4GB RAM DDR2| 120GB| Windows 8.1 x64
Pentium 4 |Pentium 4 3.0GHz (Prescott) | 1 GB RAM DDR1 | 60 GB |Windows 8 RTM
Toshiba Satellite 1400-503 | Celeron-S 1,33GHz (tualatin :hyhy:) | 768 MB SD-RAM | 40GB | Windows XP SP3
K6-2| AMD K6-2 300MHz | 64MB SD-RAM |1GB| Windows 2000 Fresh by Rublik
Serwer 'Sempik': AMD Sempron 2800+ | ASUS K8V-MX | 1024 MB RAM DDR1 | S3 Graphics DeltaChrome Pro IGP | 20GB + 500GB | Windows 2k8
Pentium 4 1,7 GHz| OEM Fujitsu | 512MB SD RAM| 40GB
Sempron 2200+ | jakieś mobo MSI | 128MB DDR | 40GB
Intel Pentium III Coppermine | mobo na intelu | 128MB SD RAM | 80GB
Sempron 2800+ | ASRock K8NF4G-SATA2 | 512MB DDR | 160GB RAID0
Pentium II | mobo na slot1 | 128MB SD RAM | 2GB


Komputery mniej lub bardziej kompletne:

Amilo M7400 | Pentium M 1,3 GHz (Banias)| 512 MB RAM | dysk zbrickowany | +15" CRT
iPhone 5c + Dell e6230

Awatar użytkownika

pc.qwerty

Zasłużony użytkownik
Posty: 3273
Rejestracja: 01 lip 2010, 11:28
    Macintosh Chrome

Post31 gru 2013, 12:40

Szacun za Win7 na eee.
There is no cloud. It's just someone else's computer.

Awatar użytkownika

PisarzKsiazkowicz

Moderator
Posty: 2211
Rejestracja: 27 sty 2010, 7:53
    Windows 8.1 Opera

Post31 gru 2013, 12:44

Pamiętam. I wirtualizowałem systemy na tej Vektrze też. :D I na Celeronie 900MHz. I na Tualatinie. I na Drewnianej64.
Po prostu to brzmi idiotycznie - "zepsułem sobie kompa, koniec projektu na wieki wieków amen".

Ogarnięcie sobie kompa mając części ze starego to nie jest żaden problem. Zwłaszcza, że nie potrzeba od razu kupować i7. Sam planowałem zbierać na upgrade Drewnianej64 do C2D, tylko szkoda mi było mojego Radka na AGP, bo jest epicki i przeszedłem na nim ME3 :D Jestem pewien że za 300zł możesz spokojnie wyczaić sobie zestaw na C2D albo PDC w tych czasach. Nie będzie to rakieta balistyczna Ziemia-Powietrze ale da radę przecież.

Technika w tych czasach idzie bardzo wolno do przodu. Nowe generacje procesorów przynoszą szczątkową poprawę wydajności, wszystko skupia się bardziej na zużyciu prądu. Choćby taki C2D sprzed pięciu lat często bije na łeb tanie laptopy za 1300zł z Biedro. Jeśli ludzie kupują te badziewia i im to wystarcza, to ja nie widzę problemu.

Nie musisz też od razu kupować grafiki, bo póki nie będziesz planował maniaczyć w gry, integra da radę. Sam swego czasu upgradowałem komuś komputer do C2D z jakiegoś wczesnego P4 i zmieściłem się w 300zł razem z grafiką i RAMem.

Także, nie przesadzajmy. Może i nie "srasz kasą", ale to jest jak najbardziej osiągalne i naprawdę, "koniec projektu, zepsuł mi się komp, mam wszystkie dane ale co tam" brzmi trochę jak "utknąłem w miejscu ale nie chcę się przyznać". Jakbyś się uparł, to mógłbyś robić cuda i z tym Eee PC. Sam na Tualatinie swego czasu miałem działającą w tle wirtualną maszynę z Serverem 2k3 działającą jako serwer wydruku. Fajny bajer, miałem wirtualną drukarkę PDF która odbierała dokumenty, tworzyła PDFy i przesyłała je do fizycznej drukarki - był problem z ogarnięciem sterowników do tego badziewia na jakikolwiek OS poza XP. I często nawet nie było czuć, że działa w tle.

Popraw mnie, jeśli się mylę, ale ten Eee PC albo ma podobną wydajność, albo lepszą od tamtego Tualatina. 1GB RAM? Bitch please, miałem 768MB i nieokrojony Win7. Jak się wypieprzyło połowę usług systemowych to nawet był używalny.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika

funcek

Zasłużony użytkownik
Posty: 1785
Rejestracja: 06 lut 2011, 12:36
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:
    Windows 8.1 Firefox

Post31 gru 2013, 15:06

Akurat te wczesne atomy są wolniejsze nawet od mojego celezłoma M. :chytry:
Spoilerpokaż

Życiowa Książka; Fujitsu LifeBook AH532:
Intel i3 3310M @ 2.4GHz 3 MB L3 || 4 GB RAM DDR3 || Intel HD4000; NVidia GT640M LE || Realtek HD || HDD 500 GB || Win 10 Pro N 64-bit, Arch Linux 64-bit + Plasma 5
Deska (w sumie to i Kijanka); Kiano SlimTab 8MS:
Intel Atom Z3735F 4x1.33GHz (1.83 GHz turbo) 2 MB cache || 1GB DDR3 || Intel HD Graphics || 8" IPS touch-screen || 16GB FLASH + 32GB MicroSD Class 10 UHS-I || Windows 8.1 with Bing x86
Serwer rev. 2, aka "Pudełko zapałek":
Raspberry Pi Zero || 2GB MicroSD Class 4 || SSH || USB Wi-Fi Sagem XN-762n || Minibian
Masturbator czasu aka Stalingrad rev.2; Sony Vaio PCG-505G:
Pentium MMX 233MHz || 96 MB SŁONY-RAM || NeoMagic MagicGraph 128XD 2 MB || 10.4" || jakaś-tam dźwiękówka || HDD 30 GB || Dualboot Windows 98 & Windows 2000 || 1998r. :)

Malina - Raspberry Pi 2 + 16GB SanDisk UHS-I 533x; Raspbian + Kodi
Sony PlayStation 2 Slim SCPH-77004 with modbo760 chip & fmcb + OPL
Sony PlayStation 3 Slim CECH-3004B 320GB
Sony Playstation 4 Slim CUH-2016B 1TB

Xiaomi Redmi Note 3 Pro Special Edition

Awatar użytkownika

Macfly

Posty: 21
Rejestracja: 27 sty 2011, 22:18
    Windows 7 Firefox

Post03 sty 2014, 14:28

Panowie nie da rady żebym ogarnął na tym Eee PC wirtuala skoro siedząc nawet na necie przez FFa potrafi zmulić i zwiesić aplikacje na czasem nawet na 30-20 s. a o wieszającym się ni z dupy explo nie wspomnę ;/ A inny system na nim i format nie wchodzi w grę bo to nie mój sprzęt . Niby ten Atom ma 1.60 GHZ i obsługę x64 ale użytkowania systemu x64 i reszty sobie nie wyobrażam . Już czysty 7 lepiej śmigał na Athlonie XP 2600 2.0 GHz + 512 ram i jakimś starym GFie ;p . Tak że za projekt dopiero się wezmę kiedy ogarnę jakiegoś blaszaka ;)
Sprzęt :
Samsung R520 2009-2013 [RIP] :(
Eee PC 1011CX 1 + Win 7 mini [Tymczasowo]

Awatar użytkownika

xgameroc

Posty: 8
Rejestracja: 03 wrz 2013, 16:53
    Windows XP Opera

Post03 sty 2014, 22:47

Macfly Atom to budżetowy i energooszczędny szrot jak via C3, a Athlon XP w swoim czasie topowy wyrób AMD (Duron/Samprom były okrojone) więc co tu się dziwić... Inna sprawa że Athlon się fajnie kręci.

Awatar użytkownika

Calgon

Posty: 68
Rejestracja: 01 sty 2014, 18:48
Lokalizacja: Wszechświat > Układ Słoneczny > Ziemia > Europa > Polska > Warszawa
    Windows 7 Firefox

Post04 sty 2014, 10:45

Mam nadzieję, że projekt ruszy. w razie czego mogę pomóc - pisz na PW.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości