Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post06 mar 2013, 13:59

Project codename Stigma

Witam, jak wiadomo pracuję nad modyfikacją LH 3718. Docelowo system ma być przystosowany dla typowego, domowego, polskiego użytkownika komputera. Zawierać ma:
- pełny polski interfejs (albo prawie pełny),
- DirectX 9.0c, .NET Framework 2.0,
- alternatywną przeglądarkę (będę próbował odpalić IE 8),
- Windows Media Player 11 lub VLC Media Player,
Inne:
- system po instalacji będzie scrackowany,
- zmiana daty BIOS nie będzie wymagana,
- docelowa kompatybilność z XP SP2,
- obsługa HD Audio,
- oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,
- instalacja nienadzorowana (tylko wybór partycji),
- obsługa dysków SATA.
Nie chcę tego systemu zamulać addonami, bo to niepotrzebnie zwiększa tylko rozmiar pliku iso i czas instalacji - zakładam, że nikt nie jest na tyle leniwy i wgra sobie co będzie chciał.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie, wszelka pomoc i krytyka jest mile widziana :)

Co już zostało zrobione :
Spolszczenie :
-Eksplorator Windows,
-sysdm.cpl,
-winlogon.exe,
-appwiz.cpl (Dodaj/Usuń Programy),
-logonui.exe,
-desk.cpl (Właściwości Ekranu),
-cmdial32.dll (Połączenia Sieciowe),
-hdwwiz.cpl (Kreator Dodawania Sprzętu),
-intl.cpl (Opcje Regionalne i Językowe),
-irprops.cpl (Łącze bezprzewodowe),
-joy.cpl (Kontrolery gier),
-main.cpl (Mysz),
-mmsys.cpl (Dźwięki i Urządzenia Audio),

Zintegrowane sterowniki :
http://driverpacks.net/node/795/drivers (DriverPack Mass Storage 12.09 for Windows 2000/XP/2003 (x86))
-sterowniki grafiki i myszy VirtualBox (Dźwieku nie mogę znaleźć ;) )
Screeny :
http://sdrv.ms/YopP9L
Ten post będzie na bieżąco aktualizowany
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 14:49 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 21 razy.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2013, 15:15

lukaszuk1995 pisze:oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,

Po co zmieniać wygląd systemowi, który i tak jest inny od wszystkich i to właśnie jego wygląd jest cechą charakterystyczną? Możesz dodać ewentualnie Slate i Jade z nowszych buildów i ewentualnie jakiś styl a la buildy 5xxx, ale bez przebudowywania tematu się nie obejdzie.

lukaszuk1995 pisze:obsługa HD Audio,

yyy a jak zamierzasz tego dokonać :P?

Możesz dodać jeszcze Media Center 2005.

Ogółem bardzo fajny mod- sam kiedyś nawet coś takiego chciałem sknocić, ale brakło zapału i umiejętności. Czekam na olejny update :).
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    Windows Vista Chrome

Post06 mar 2013, 15:48

Conrado967 pisze:
lukaszuk1995 pisze:oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,

Po co zmieniać wygląd systemowi, który i tak jest inny od wszystkich i to właśnie jego wygląd jest cechą charakterystyczną?

Chcę zmienić wszystkie billboardy z napisami Windows XP i ikonki :)

Conrado967 pisze:
lukaszuk1995 pisze:obsługa HD Audio,

yyy a jak zamierzasz tego dokonać :P?


Wrzucając poprawkę KB888111 dla XP SP2 (Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio) - karty HD Audio powinny działać <sprawdzę osobiście, bo taka mam>
Mógłby ktoś podesłać smss.exe z instalki Windows XP (nie ten spakowany tylko ten luzem) bo w mojej instalce XP go nie ma a potrzebuję go do spolszczenia instalatora tekstowego :)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5101
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post06 mar 2013, 20:20

Odpowiednik Sigmy na 3718? Popieram i chętnie pomogę.

lukaszuk1995 pisze:DX 9.0c (jak zintegrować)


Analizujesz instalator który jest na FTP i robisz na tej podstawie skrypt wywoływany podczas instalacji i386. Trochę roboty ale wykonalne.

lukaszuk1995 pisze:jak zintegrować .NET 2.0. for LH ?


Na FTP masz instalator, integruje się go śmiesznie łatwo bo to plik cmd.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post06 mar 2013, 20:50

urban92 pisze:Odpowiednik Sigmy na 3718? Popieram i chętnie pomogę.
dzięki za poparcie i pomoc. Od jutra biorę się "ostro" za prace nad spolszczeniem, zostało ściągnąć PL MUI dla XP, bo szukanie odpowiednich plików w instalce XP SP3 to istna katorga ;) , z MUI będzie o wiele szybciej. Nazwa kodowa - Stigma ;)
1) Czy po wgraniu DX 9.0c DCE będzie działać, czy będę musiał zastosować switcher ?
2) Jak mam dodać tryb kompatybilności z XP SP2 (jakie pliki podmienić i gdzie) ?
Znalazłem informacje jak dodać Windows Installer 3.1 :
Spoiler: pokaż
Windows Installer 3.1 on Longhorn 3xxx

Get the installer for Windows Installer 3.1 from MS for XP.

Extract the installer using something like UniExtract or manually using the Administrative extract feature of MSI files.

Copy the files from the langspecific/yourlanguagehere folder, in most cases enu, to the "update" folder.

Run the update.exe in compatibility mode for XP.

You will get one error trying to find SPUNINST.EXE. This is unimportant, and cannot be circumvented (at least I couldn't).

Just hit cancel, and it will ask you if you want to skip this file.

Hit yes.

Finish installing it as normal.

It is worth noting that I also changed the build numbers in the registry under HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion from 6.0 and 3718 (in my case) to 5.1 and 2600.

urban92 pisze:Analizujesz instalator który jest na FTP i robisz na tej podstawie skrypt wywoływany podczas instalacji i386. Trochę roboty ale wykonalne.

W tym instalatorze jest tylko reg i uninstaller ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post07 mar 2013, 17:19

Instalator .NET 2.0 pod LH działa tylko z buildem 4074. Najlepiej będzie, jak zainstalujesz wyedytujesz wcześniej explorer.exe.config wpisując wersję .NET jaka jest w 3718(chyba jakaś wczesna beta z numerkiem 1.2), a potem instalujesz Visual C++ 2005 Redist oraz .NET 2.0.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2849
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontaktowanie:
    Windows 7 Firefox

Post07 mar 2013, 18:15

DCE na 100% się wysypie jak nie zastosujesz switchera.
Projekt naprawdę fajny, stare czasy się przypominają jak modyfikowałem 2000 (temat z downloadem cały czas dostępny w tym dziale) :D
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post07 mar 2013, 18:21

Rublik, niejednokrotnie instalowałem twojego moda 2k na starych kompach i naprawdę polecam :) Wracając do tematu, ten switcher będzie tylko podmieniał określony plik, czyż nie ? (d3d9.dll) np

Kod: Zaznacz cały

copy d3d9.dll c:/DirectX
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5101
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontaktowanie:
    Windows 7 Chrome

Post07 mar 2013, 23:58

lukaszuk1995 pisze:W tym instalatorze jest tylko reg i uninstaller


To skrypt który reinstaluje rdzeń directx podmieniając pliki z płyty instalacyjnej. Wrzuć płytę z XP SP2, podmieni ci pliki na te z DX9.0c, potem puść aktualny instalator DirectX z Microsoftu który dociągnie ci najnowsze wersje plików jakie są możliwe do odpalenia na XP SP3.

Tak, tylko d3d9.dll jest odpowiedzialne za DCE/DWM, ale w 4074. Nie wiem jak jest w 3718 bo nigdy tak ostro nie modyfikowałem tego systemu.

IE7 Beta 2 powinien zadziałać na spatchowanym mshtml.dll z Sigmy. Ciekawe jak z nowszymi wersjami. Możesz puścić instalator IE8 dla Sigmy 3.0 i zobaczyć co z tego wyniknie. Większość współczesnych programów np. WTW działa pod 3718 nawet lepiej niż pod 4074 bo temu buildowi o wiele bliżej do XP. Musisz pamiętać tylko o Application Verifierze.

Kuszącą propozycją może być wim, podeśle ci sysprepa z Longhorn XP jak znajdę.
Obrazek
Moje maszyny:
Spoiler: pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
    Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Pentagram Karakorum
    MSI H87-G43
    16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
    Nvidia Quadro 2000 + 2x Dell P2416D
    SSD Crucial MX100 256GB
    HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
    Thermaltake Smart SE Modular 530W +Thermaltake Urban T31
    Windows 10

Testowy-1:
    Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
    MSI B85-G43
    8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
    Intel HD Graphics
    SSD Samsung 840 120GB + Toshiba 128GB
    HDD 500GB Samsung F2G
    OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
    Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
    Xeon E5420 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-P35-DS3R
    8GB Ram OCZ+Goodram 800 Mhz CL4
    Geforce GT 630 Gigabyte
    HDD 160GB Samsung F1
    Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
    Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
    Pentium D 930 @ 3,6Ghz
    GA-8i945P Pro
    1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
    Geforce 8500GT
    HDD 80GB WD + 250GB WD
    Windows XP

Serwer rev. 7.2:
    Pentium G860 @ 3Ghz
    Gigabyte GA-H61M-S1
    6GB Ram Goodram DDR3 1333Mhz CL9
    Intel HD Graphics 2000
    SSD 128GB OCZ Vertex 3
    HDD 3TB WD Red
    Server 2016

Laptop:
    Dell Latitude E6430
    Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
    8GB Ram DDR3 1333Mhz
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
    SSD Samsung 840 EVO 256GB
    HDD Seagate 500GB
    Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
    Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
    Abit AX8
    1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
    Geforce 7600GT Palit
    HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
    Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
    Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
    Asus CUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
    GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB Samsung
    Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
    Pentium 166 Mhz (P54C)
    Micronics M55HI-PLUS
    64MB RAM EDO
    S3 Trio64V2/DX 1MB
    Sound Blaster Vibra 16C
    HDD 3GB WD
    DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
    Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
    Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
    1GB Ram DDR1 333Mhz
    Radeon 9600 Pro
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 80GB Samsung
    Longhorn 4074

Tualatin:
    Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
    Asus TUSL2-C
    512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
    Geforce FX5200
    Sound Blaster Live! 5.1
    HDD 40GB WD
    Windows XP

K6:
    AMD K6-2 @ 550Mhz
    Acorp 5ALI61
    256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
    3dfx Voodoo Banshee 16MB
    HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
    Windows 98

Optimus:
    Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
    Procomp BVD1M
    256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
    GeForce 2 MX 32MB
    HDD 20GB Samsung
    Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
    Compaq Deskpro EP
    Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    Matrox G200 8MB
    HDD 20 GB Samsung
    Windows 2000

Compaq P2:
    Compaq Deskpro PD
    Pentium II 400Mhz Slot 1
    320 MB SDRAM 100Mhz
    ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
    HDD 6 GB Quantum
    Windows NT4

Compaq P1:
    Compaq Deskpro 5133
    Pentium 166 Mhz (P54CS)
    128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
    Cirrus Logic 5434 1MB
    HDD 6GB Quantum
    Windows NT 3.51

486 DX4:
    AMD 486 DX4 100 Mhz
    Chicony CH-471A
    24 MB Ram SIMM (72 pin)
    Tritent TVGA9000 512KB
    HDD 2 GB Seagate ATA
    Windows 95a

486 DX2:
    Intel 486 DX2 66 Mhz
    Biostar MB-1433FA
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    Macronix Super VGA 512KB
    HDD 504 MB Quantum ATA
    DOS 6.22 + Win 3.11

386:
    AMD 386 DX 40 Mhz
    Morse 386 M3
    8 MB Ram SIMM (30 pin)
    ATI VGA Wonder VGA 256KB
    HDD 124MB ST3144AT
    DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
    Compaq LTE Elite 4/50E
    Intel SL486DX2 50Mhz
    8 MB Ram
    Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
    Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
    HDD Quantum 255MB
    Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 7:46

Jak byłby wim to by było świetnie :) IE 8 i d3d9.dll sprawdzę, dobrze, że w VirtualBox'ie jest klonowanie maszyn ;) Jak to nie będzie d3d9.dll, to pozostanie mi kopiowanie pojedyńczo każdego pliku DirectX z LH i z tego będę wiedział, który to plik :D Application Verifier stał się ostatnio jednym z moich podstawowych programów ;)
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 18:54 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 3 razy.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Silent Night

Posty: 9
Rejestracja: 27 lut 2013, 9:15
Lokalizacja: Niemcy/Polska
    Windows 7 Firefox

Post08 mar 2013, 12:53

L'art pour l'art ;] Ale powodzenia życzę... ;)

// Ortografia! Przeglądarki mają sprawdzanie pisowni. - Kadet
Sory za mój J.Polski :/

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 13:10

Silent Night pisze:L'art pour l'art ;] Ale powodzenia życzę... ;)

Sztuka dla sztuki, satysfakcji i jakiejś odmiany ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontaktowanie:
    Windows 7 Opera

Post08 mar 2013, 16:36

Z DCE to jak dla mnie d3d9.dll nie ma tak bardzo wspólnego jak w 4074, bo DCE to chyba w ogóle inny wynalazek niż DWM.

Jak instalowałem Netframework 2.0 na 3718 i zbrickował mi sidebar i wtedy jeszcze miałem włączony "New Taskbar" więc i on znikł...
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post08 mar 2013, 16:55

jeżeli wpiszesz odpowiednią wersję .NET Framework do explorer.exe.config to się nie zbrickuje. Z LH domyślnie wgrany .NET 1.0 i 1.2/2.0. Tu pewnie jest jakaś wczesna wersja 1.2, dokładny numerek musisz znaleźć w plikach .NET w folderze Windows.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontaktowanie:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 16:58

GENERiC, czyli integruję sobie "normalnie" .NET 2.0 , edytuję explorer.exe.config wpisując wersję .NET, która jest defaultowo w LH 3718 i hula :D Hmm. przetestujmy ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości