Projekty wykonane przez naszych użytkowników. Jeżeli robisz jakąś aplikacje lub mod to pochwal się tutaj.
Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post06 mar 2013, 13:59

Project codename Stigma Witam, jak wiadomo pracuję nad modyfikacją LH 3718. Docelowo system ma być przystosowany dla typowego, domowego, polskiego użytkownika komputera. Zawierać ma:
- pełny polski interfejs (albo prawie pełny),
- DirectX 9.0c, .NET Framework 2.0,
- alternatywną przeglądarkę (będę próbował odpalić IE 8),
- Windows Media Player 11 lub VLC Media Player,
Inne:
- system po instalacji będzie scrackowany,
- zmiana daty BIOS nie będzie wymagana,
- docelowa kompatybilność z XP SP2,
- obsługa HD Audio,
- oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,
- instalacja nienadzorowana (tylko wybór partycji),
- obsługa dysków SATA.
Nie chcę tego systemu zamulać addonami, bo to niepotrzebnie zwiększa tylko rozmiar pliku iso i czas instalacji - zakładam, że nikt nie jest na tyle leniwy i wgra sobie co będzie chciał.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie, wszelka pomoc i krytyka jest mile widziana :)

Co już zostało zrobione : [/u][/b]
Spolszczenie :
-Eksplorator Windows,
-sysdm.cpl,
-winlogon.exe,
-appwiz.cpl (Dodaj/Usuń Programy),
-logonui.exe,
-desk.cpl (Właściwości Ekranu),
-cmdial32.dll (Połączenia Sieciowe),
-hdwwiz.cpl (Kreator Dodawania Sprzętu),
-intl.cpl (Opcje Regionalne i Językowe),
-irprops.cpl (Łącze bezprzewodowe),
-joy.cpl (Kontrolery gier),
-main.cpl (Mysz),
-mmsys.cpl (Dźwięki i Urządzenia Audio),
Zintegrowane sterowniki : http://driverpacks.net/node/795/drivers (DriverPack Mass Storage 12.09 for Windows 2000/XP/2003 (x86))
-sterowniki grafiki i myszy VirtualBox (Dźwieku nie mogę znaleźć ;) ) Screeny : http://sdrv.ms/YopP9L
Ten post będzie na bieżąco aktualizowany
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 14:49 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 21 razy.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post06 mar 2013, 15:15

oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,
Po co zmieniać wygląd systemowi, który i tak jest inny od wszystkich i to właśnie jego wygląd jest cechą charakterystyczną? Możesz dodać ewentualnie Slate i Jade z nowszych buildów i ewentualnie jakiś styl a la buildy 5xxx, ale bez przebudowywania tematu się nie obejdzie.
obsługa HD Audio,
yyy a jak zamierzasz tego dokonać :P?

Możesz dodać jeszcze Media Center 2005.

Ogółem bardzo fajny mod- sam kiedyś nawet coś takiego chciałem sknocić, ale brakło zapału i umiejętności. Czekam na olejny update :).
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    Windows Vista Chrome

Post06 mar 2013, 15:48

oczywiście zmieniony wygląd całego systemu,
Po co zmieniać wygląd systemowi, który i tak jest inny od wszystkich i to właśnie jego wygląd jest cechą charakterystyczną?
Chcę zmienić wszystkie billboardy z napisami Windows XP i ikonki :)
obsługa HD Audio,
yyy a jak zamierzasz tego dokonać :P?
Wrzucając poprawkę KB888111 dla XP SP2 (Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio) - karty HD Audio powinny działać <sprawdzę osobiście, bo taka mam>
Mógłby ktoś podesłać smss.exe z instalki Windows XP (nie ten spakowany tylko ten luzem) bo w mojej instalce XP go nie ma a potrzebuję go do spolszczenia instalatora tekstowego :)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5144
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post06 mar 2013, 20:20

Odpowiednik Sigmy na 3718? Popieram i chętnie pomogę.
DX 9.0c (jak zintegrować)
Analizujesz instalator który jest na FTP i robisz na tej podstawie skrypt wywoływany podczas instalacji i386. Trochę roboty ale wykonalne.
jak zintegrować .NET 2.0. for LH ?
Na FTP masz instalator, integruje się go śmiesznie łatwo bo to plik cmd.
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post06 mar 2013, 20:50

Odpowiednik Sigmy na 3718? Popieram i chętnie pomogę.
dzięki za poparcie i pomoc. Od jutra biorę się "ostro" za prace nad spolszczeniem, zostało ściągnąć PL MUI dla XP, bo szukanie odpowiednich plików w instalce XP SP3 to istna katorga ;) , z MUI będzie o wiele szybciej. Nazwa kodowa - Stigma ;)
1) Czy po wgraniu DX 9.0c DCE będzie działać, czy będę musiał zastosować switcher ?
2) Jak mam dodać tryb kompatybilności z XP SP2 (jakie pliki podmienić i gdzie) ?
Znalazłem informacje jak dodać Windows Installer 3.1 :
Spoilerpokaż
Windows Installer 3.1 on Longhorn 3xxx

Get the installer for Windows Installer 3.1 from MS for XP.

Extract the installer using something like UniExtract or manually using the Administrative extract feature of MSI files.

Copy the files from the langspecific/yourlanguagehere folder, in most cases enu, to the "update" folder.

Run the update.exe in compatibility mode for XP.

You will get one error trying to find SPUNINST.EXE. This is unimportant, and cannot be circumvented (at least I couldn't).

Just hit cancel, and it will ask you if you want to skip this file.

Hit yes.

Finish installing it as normal.

It is worth noting that I also changed the build numbers in the registry under HKCU\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion from 6.0 and 3718 (in my case) to 5.1 and 2600.
Analizujesz instalator który jest na FTP i robisz na tej podstawie skrypt wywoływany podczas instalacji i386. Trochę roboty ale wykonalne.
W tym instalatorze jest tylko reg i uninstaller ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post07 mar 2013, 17:19

Instalator .NET 2.0 pod LH działa tylko z buildem 4074. Najlepiej będzie, jak zainstalujesz wyedytujesz wcześniej explorer.exe.config wpisując wersję .NET jaka jest w 3718(chyba jakaś wczesna beta z numerkiem 1.2), a potem instalujesz Visual C++ 2005 Redist oraz .NET 2.0.

Awatar użytkownika

Rublik

Moderator
Posty: 2850
Rejestracja: 25 lut 2009, 16:11
Kontakt:
    Windows 7 Firefox

Post07 mar 2013, 18:15

DCE na 100% się wysypie jak nie zastosujesz switchera.
Projekt naprawdę fajny, stare czasy się przypominają jak modyfikowałem 2000 (temat z downloadem cały czas dostępny w tym dziale) :D
"Prawo ponad prawem, państwo w państwie, manipulacja całych ludzi mas. Serwowane nam kłamstwo na kłamstwie, otworzyć oczy obudzić się czas"

Honorowy Członek Mafii C-QUAM


Stacjonarny: Gigabyte GA-H81M-S2H | Celeron G1840 | 4GB DDR3 1333 | Radeon HD4870 512MB | Chieftec GPS-400AA-101A | Seagate ST1000DM3 1TB SATA3 | Windows 10 Pro N
Laptop: Samsung NP300E5A-S06PL | Core i5 2450M | 6GB DDR3 1333 | HD3000 | GT520MX | SanDisk SSD Plus 120GB | Windows 10 Pro
Telefon: Hujawei P8 Lite

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post07 mar 2013, 18:21

Rublik, niejednokrotnie instalowałem twojego moda 2k na starych kompach i naprawdę polecam :) Wracając do tematu, ten switcher będzie tylko podmieniał określony plik, czyż nie ? (d3d9.dll) np

Kod: Zaznacz cały

copy d3d9.dll c:/DirectX
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

urban92

Administrator
Posty: 5144
Rejestracja: 06 lut 2008, 22:25
Lokalizacja: Michalin, gdzieś w Polsce
Kontakt:
    Windows 7 Chrome

Post07 mar 2013, 23:58

W tym instalatorze jest tylko reg i uninstaller
To skrypt który reinstaluje rdzeń directx podmieniając pliki z płyty instalacyjnej. Wrzuć płytę z XP SP2, podmieni ci pliki na te z DX9.0c, potem puść aktualny instalator DirectX z Microsoftu który dociągnie ci najnowsze wersje plików jakie są możliwe do odpalenia na XP SP3.

Tak, tylko d3d9.dll jest odpowiedzialne za DCE/DWM, ale w 4074. Nie wiem jak jest w 3718 bo nigdy tak ostro nie modyfikowałem tego systemu.

IE7 Beta 2 powinien zadziałać na spatchowanym mshtml.dll z Sigmy. Ciekawe jak z nowszymi wersjami. Możesz puścić instalator IE8 dla Sigmy 3.0 i zobaczyć co z tego wyniknie. Większość współczesnych programów np. WTW działa pod 3718 nawet lepiej niż pod 4074 bo temu buildowi o wiele bliżej do XP. Musisz pamiętać tylko o Application Verifierze.

Kuszącą propozycją może być wim, podeśle ci sysprepa z Longhorn XP jak znajdę.
Obrazek
Moje maszyny:pokaż
Komputery używane na co dzień:

Stacja robocza (główny pecet):
Core i5 4570 @ 3,2-3,6Ghz + Thermaltake Frio Silent 14
MSI H87-G43
16GB Ram HyperX Fury 1600MHz 9-10-9-26
Geforce GTX 960 2GB MSI + 2x Dell P2416D
SSD Crucial MX100 256GB
HDD 2TB WD Green + 500GB Seagate 7200.12
Thermaltake Smart SE Modular 530W + Thermaltake Urban T31
Windows 10

Testowy-1:
Pentium G3258 @ 4Ghz + Thermaltake Contac 30
MSI B85-G43
8GB RAM Crucial Ballistix Sport @ 1333Mhz
Intel HD Graphics
SSD Samsung 840 120GB + OCZ Vertex 4 128GB
HDD 500GB Samsung F2G
OCZ GameXStream 600W (fanswap na zephyra 120mm) + SPC Gladius M40 + panel boczny z oknem
Na pierwszym SSD Win 10 Insider Fast, na drugim system który akurat testuję, na HDD obrazy i dane

Testowy-2 (warsztatowy):
Xeon X5460 @ 3,8Ghz + Pentagram Karakorum
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB Ram OCZ + Goodram 800 Mhz CL5
Nvidia Quadro 2000 1GB
SSD Toshiba 128GB
HDD 160GB Samsung F1
Sharkoon Rebel 9 (Okno ze szkła + LED)
Windows 7

Testowy-3 (stacja do testowania dysków ATA, obsługi LPT oraz zgrywania obrazu z karty TV):
Pentium D 930 @ 3,6Ghz
GA-8i945P Pro
1GB Ram Goodram DDR2 533Mhz (4x256)
Geforce 8500GT
HDD 80GB WD + 250GB WD
Windows XP

Serwer rev.8:
Pentium G3420 @ 3,2Ghz
Asrock Rack H97M WS
8GB Ram HyperX Fury 1600MHz 10-10-10-30
Intel HD Graphics
SSD 128GB Samsung PM871 M.2
HDD 3TB WD Red na dane + 1TB Toshiba na backupy
Windows Server 2016

Laptop:
Dell Latitude E6430
Core i5-3320M @ 2,6-3,3Ghz
8GB Ram DDR3 1333Mhz
Intel HD Graphics 4000 + Nvidia Quadro NVS 5200M
SSD Samsung 840 EVO 256GB
HDD Seagate 500GB
Windows 10


Komputery referencyjne do pokazów i testów systemów:

Sigma OS:
Athlon 64 3800+ @ 2400Mhz Venice + chłodzenie Cooler Master
Abit AX8
1 GB Ram DDR Kingston 400Mhz
Geforce 7600GT Palit
HDD 80 GB Seagate 7200.10 ATA
Sigma OS 3.0

Windows 98 i stare gry:
Pentium III Coppermine 1 @ 1,2Ghz
Asus CUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 160Mhz
GeForce 4 Ti 4200 64MB + Voodoo 2 12MB
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB Samsung
Windows 98 SE

DOS, Windows 3.11 i oprogramowanie 16 bitowe:
Pentium 166 Mhz (P54C)
Micronics M55HI-PLUS
64MB RAM EDO
S3 Trio64V2/DX 1MB
Sound Blaster Vibra 16C
HDD 3GB WD
DOS 6.22 + Windows 3.11


Komputery używane rzadziej lub zabytkowe:

Athlon XP (mój pierwszy pecet):
Athlon XP 2000+ (Thoroughbred-B) 1667 @ 2100Mhz + Thermaltake TR-2
Soltek SL-75DRV5-C (Wymienione kondensatory, thx SzymekRak)
1GB Ram DDR1 333Mhz
Radeon 9600 Pro
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 80GB Samsung
Longhorn 4074

Tualatin:
Pentium III-S Tualatin 1400 @ 1606Mhz + Arctic Cooling Copper Silent 3
Asus TUSL2-C
512MB Ram SDRAM 133 @ 153Mhz
Geforce FX5200
Sound Blaster Live! 5.1
HDD 40GB WD
Windows XP

K6:
AMD K6-2 @ 550Mhz
Acorp 5ALI61
256 MB Ram SDR 100 Mhz CL2
3dfx Voodoo Banshee 16MB
HDD 40 GB Seagate 7200.4 ATA
Windows 98

Optimus:
Celeron Coppermine 1000 @ 1120Mhz
Procomp BVD1M
256MB Ram SDRAM @ 145Mhz
GeForce 2 MX 32MB
HDD 20GB Samsung
Windows Me (oryginalna naklejka na obudowie i pudełko z płytą)

Compaq P3:
Compaq Deskpro EP
Pentium III 600Mhz Coppermine Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
Matrox G200 8MB
HDD 20 GB Samsung
Windows 2000

Compaq P2:
Compaq Deskpro PD
Pentium II 400Mhz Slot 1
320 MB SDRAM 100Mhz
ATI Rage Pro 3D 6MB (4MB + SIMM 2MB)
HDD 6 GB Quantum
Windows NT4

Compaq P1:
Compaq Deskpro 5133
Pentium 166 Mhz (P54CS)
128 MB Ram EDO (w 6 slotach)
Cirrus Logic 5434 1MB
HDD 6GB Quantum
Windows NT 3.51

486 DX4:
AMD 486 DX4 100 Mhz
Chicony CH-471A
24 MB Ram SIMM (72 pin)
Tritent TVGA9000 512KB
HDD 2 GB Seagate ATA
Windows 95a

486 DX2:
Intel 486 DX2 66 Mhz
Biostar MB-1433FA
8 MB Ram SIMM (30 pin)
Macronix Super VGA 512KB
HDD 504 MB Quantum ATA
DOS 6.22 + Win 3.11

386:
AMD 386 DX 40 Mhz
Morse 386 M3
8 MB Ram SIMM (30 pin)
ATI VGA Wonder VGA 256KB
HDD 124MB ST3144AT
DOS 6.22 + Win 3.11

Zabytkowy laptop:
Compaq LTE Elite 4/50E
Intel SL486DX2 50Mhz
8 MB Ram
Karta graficzna WD (wiem, dziwne)
Matryca 640x480, 4 odcienie szarości
HDD Quantum 255MB
Windows 95a

Do tego masa innych gratów.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 7:46

Jak byłby wim to by było świetnie :) IE 8 i d3d9.dll sprawdzę, dobrze, że w VirtualBox'ie jest klonowanie maszyn ;) Jak to nie będzie d3d9.dll, to pozostanie mi kopiowanie pojedyńczo każdego pliku DirectX z LH i z tego będę wiedział, który to plik :D Application Verifier stał się ostatnio jednym z moich podstawowych programów ;)
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 18:54 przez lukaszuk1995, łącznie zmieniany 3 razy.
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Silent Night

Posty: 9
Rejestracja: 27 lut 2013, 9:15
Lokalizacja: Niemcy/Polska
    Windows 7 Firefox

Post08 mar 2013, 12:53

L'art pour l'art ;] Ale powodzenia życzę... ;)

// Ortografia! Przeglądarki mają sprawdzanie pisowni. - Kadet
Sory za mój J.Polski :/

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 13:10

L'art pour l'art ;] Ale powodzenia życzę... ;)
Sztuka dla sztuki, satysfakcji i jakiejś odmiany ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Awatar użytkownika

Conrado967

Zasłużony użytkownik
Posty: 1082
Rejestracja: 24 sie 2010, 20:45
Lokalizacja: Skorzów
Kontakt:
    Windows 7 Opera

Post08 mar 2013, 16:36

Z DCE to jak dla mnie d3d9.dll nie ma tak bardzo wspólnego jak w 4074, bo DCE to chyba w ogóle inny wynalazek niż DWM.

Jak instalowałem Netframework 2.0 na 3718 i zbrickował mi sidebar i wtedy jeszcze miałem włączony "New Taskbar" więc i on znikł...
AMD Athlon x2 7750 2.7Ghz (Kuma)
ASRock K10N78-1394
3x1GB 800Mhz GoodRAM + 1GB 667@800Mhz Corsair
WD10EZEX 1TB
AMD Radeon 5770 1GB DDR5
NVidia MCP78 HD Audio.

Awatar użytkownika

GENERiC

Zasłużony użytkownik
Posty: 1161
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:39
Lokalizacja: wszedzie
    Linux Firefox

Post08 mar 2013, 16:55

jeżeli wpiszesz odpowiednią wersję .NET Framework do explorer.exe.config to się nie zbrickuje. Z LH domyślnie wgrany .NET 1.0 i 1.2/2.0. Tu pewnie jest jakaś wczesna wersja 1.2, dokładny numerek musisz znaleźć w plikach .NET w folderze Windows.

Awatar użytkownika

lukaszuk1995

Posty: 231
Rejestracja: 21 cze 2011, 8:54
Lokalizacja: Będzin
Kontakt:
    J2ME Opera

Post08 mar 2013, 16:58

GENERiC, czyli integruję sobie "normalnie" .NET 2.0 , edytuję explorer.exe.config wpisując wersję .NET, która jest defaultowo w LH 3718 i hula :D Hmm. przetestujmy ;)
Mój blaszak :
CPU --->Intel Celeron Dual-Core E1200 --> 1,60 GHz
RAM ---> 2 x 1 GB
GPU ---> Intel GMA 950 --> 256MB
Płyta główna ---> Gigabyte GA-945-GZM-S2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości